Atlas Sineması ilk galasını "Mimarların Piri Sinan" ile yapıyor!
Atlas Sineması ilk galasını "Mimarların Piri Sinan" ile yapıyor! Osmanlı İmparatorluğu’nun muhteşem dönemine eserleriyle damga vuran, Kanuni Sultan Süleyman, II.Selim ve III. Murad dönemlerinde 50 yıl boyunca ‘Mimarbaşı’ olarak görev yapan Mimar Sinan’ın hayatı "Mimarların Piri Sinan" adıyla belgesel oldu. Çekimleri 2018 yılında başlayan ve 3 yıl süren belgeselin galası, İstanbul Valiliği’nin ev sahipliğinde Atlas Sineması’nda gerçekleşecek. Galada, Mimar Sinan’ın kendi el yazısıyla notlar düştüğü 4 asırlık Tezkiretü’l Bünyan adlı el yazması eser de sergilenecek.
8.04.2021 Kültür Sanat
Atlas Sineması ve Türkiye'nin ilk sinema müzesi açıldı! Gezdiğinizde gördüklerinize şaşıracaksınız…
Atlas Sineması ve Türkiye'nin ilk sinema müzesi açıldı! Gezdiğinizde gördüklerinize şaşıracaksınız… Türkiye'nin ilk sinema müzesi ve yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından tarihi Atlas Sineması kapılarını açtı. Müze geçmişten bugüne Türk sinema tarihine ışık tutuyor. Özel koleksiyonlara da yer verilen müzede, dünya sinemasına ilişkin bilgi ve belgelerin yanı sıra Türk sinemasından başyapıtlar da sinemaseverler için sergileniyor. Bir anda kendinizi sinemanın efsanesi Hababam Sınıfı'nın bir sahnesinde ya da başka bir filmdeki kemik kırma sahnelerinde kırılan pırasayı, yağmur sesi için çıtır çıtır kızaran tavuk izlerken bulabilirsiniz. Dünyada bir sinema müzesinde ilk kez kullanılan dijital hafıza havuzu uygulamasıyla 8 bin 406 film ile oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcıdan oluşan 31 bin 106 kişiye ait bilgileri bulabilirsiniz. Usta oyuncu Serdar Gökhan ile birlikte bilgi havuzunu inceledik, Bakan Ersoy ile Süt Kardeşler filminin Gulyabani karakteri önünde fotoğraf çektirdik.
28.02.2021 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Adeta patlama yaşanıyor' dedi ve duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Adeta patlama yaşanıyor' dedi ve duyurdu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atlas Sineması ile İstanbul Sinema Müzesi'nin açılışında konuştu. Erdoğan 'Seyahat kısıtlamalarını kaldıran veya hafifleten her yerde, ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor.' dedi. Erdoğan ayrıca 'Galataport, 25 milyon ziyaretçi, 7 milyon turist ve 1,5 milyon gemi yolcusu potansiyeliyle dünya çapında bir projedir.' müjdesini verdi.
26.02.2021 Gündem
Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi yarın açılıyor
Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi yarın açılıyor Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da tarihi Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi'nin yarın açılacağını duyurdu.
25.02.2021 Kültür Sanat