Astronomi

Astronomi

Son dakika astronomi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan astronomi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını astronomi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Astronomi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan astronomi gelişmeleri de dahil olmak üzere 438 astronomi haberi bulunmuştur. Tüm astronomi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi?
Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi? 2024'te gözlemlenecek tam güneş tutulması, astronomi tutkunlarının merakla beklediği bir olay. Güney Pasifik Okyanusu üzerinde başlayacak olan bu görsel şölen, Meksika'nın Pasifik kıyılarından itibaren izlenebilecek. Ancak tam ve en etkileyici görüntü, ABD'nin 13 eyaletinden geçen rotada yaşanacak. Peki, Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi?
15.03.2024 Gündem
Bilim Sincan açıldı
Bilim Sincan açıldı “Teknoloji geliştiren bir Türkiye” hedefiyle Türkiye’nin dört bir yanına bilim ve teknoloji yaymayı amaçlayan “Bilim Türkiye Ailesine” son olarak “Bilim Sincan” katıldı.
14.03.2024 Yaşam
Çukur Ayna Kullanım Alanları Nelerdir? Çukur Ayna Günlük Hayatta Ne İşe Yarar?
Çukur Ayna Kullanım Alanları Nelerdir? Çukur Ayna Günlük Hayatta Ne İşe Yarar? Çukur aynalar ışığı odaklamak için kullanılır. Merceklere de benzeyen çukur aynaların günlük hayatta çok fazla kullanımları bulunur. Çukur aynalar çeşitli yerlerde ve ihtiyaca göre kullanılır. Genellikle bilim insanları teleskop ve mikroskoplarda da çukur aynaları kullanırlar. 
3.02.2024 Yaşam
NASA'da çalışan Türk bilim insanından 'Türkiye'nin uzay atılımı' için dönüş kararı
NASA'da çalışan Türk bilim insanından 'Türkiye'nin uzay atılımı' için dönüş kararı İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkmasının ardından Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ndeki (NASA) görevinden ayrılıp, Türkiye'nin uzay atılımını yaşamak için 21 yıl sonra ülkesine döneceğini açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yıldız'ın geri dönüş kararını açıkladığı videoyu, 'Hoş geldiniz' diyerek sosyal medya hesabından paylaştı.
23.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uzay yolculuğu mesajı: Çocuklarımıza ilham kaynağı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uzay yolculuğu mesajı: Çocuklarımıza ilham kaynağı olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Uzay Programı’nın ilk ayağı olan İlk İnsanlı Uzay Misyonu kapsamında video mesaj gönderdi. Erdoğan "Cumhuriyetimizin ikinci asrına, Türkiye Yüzyılı'na ilk kez gerçekleştirdiğimiz insanlı uzay göreviyle adım atıyoruz." açıklamasında bulundu.
18.01.2024 Gündem
İngiliz araştırmacılar, Neptün ve Uranüs’ün gerçek renkleri ortaya çıkardı
İngiliz araştırmacılar, Neptün ve Uranüs’ün gerçek renkleri ortaya çıkardı Oxford Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen bir çalışma Neptün ve Uranüs’ün renklerinin gerçekten farklı olduğunu ortaya koydu.
6.01.2024 Bilim ve Teknoloji
21 Aralık en uzun gece mi? En uzun gece ne zaman 2023, hangi gün ve saat kaçta yaşanır, 21 Aralık’tan sonra gündüzler uzar mı? Kış gündönümü nedir?
21 Aralık en uzun gece mi? En uzun gece ne zaman 2023, hangi gün ve saat kaçta yaşanır, 21 Aralık’tan sonra gündüzler uzar mı? Kış gündönümü nedir? 21 Aralık, kuzey yarımkürede kışın başlangıcı, güneşin en düşük noktaya ulaştığı gündür. Güneş'in yıl boyunca gökyüzündeki seyrinde dönüm noktalarından biri olan 21 Aralık, hem astronomi hem de kültürler arası öneme sahip bir tarihi temsil eder. Bazı topluluklarda 21 Aralık, özel ritüeller, dua ve şükran ayinleriyle anılan bir gün olarak kabul edilir. Peki, 21 Aralık en uzun gece mi başlar? 21 Aralık ekinoks özellikler neler, 21 Aralık'tan sonra ne olur, günler uzar mı kısalır mı? Gece süresi kısalmaya başlar mı?
20.12.2023 Gündem
Yüzde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yüzde İşareti Nasıl Yapılır?
Yüzde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yüzde İşareti Nasıl Yapılır? Yüzde işareti yüzdelik hesaplamaları ifade edebilmek için kullanılır. Klavye üzerinde yüzde işaretinin tuşu yoktur. Farklı tuş kombinasyonları ile bu karakteri elde etmek mümkündür. Yüzde işareti çok farklı alanlarda kullanılabilir. Bu yüzden klavyede yapıyor olabilmek önemli olmaktadır. 
20.12.2023 Eğitim
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu Dünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.
7.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Yörünge Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Yörüngeler Nasıl Oluşur?
Yörünge Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Yörüngeler Nasıl Oluşur? Ders konularında ve astronomi alanlarında en sık geçen kelimelerden biri yörüngedir. Yörünge bir gök cisminin bir çizgi üzerinde ilerlemesine denir. Aynı zamanda mahrek ya da çizilen yol anlamlarına da gelmektedir. Hareketli yol izlenmesi durumlarına yörünge adı verilmektedir.
4.12.2023 Eğitim
Take Off İstanbul için geri sayım başladı
Take Off İstanbul için geri sayım başladı Uluslararası bir startup zirvesi olan Take Off, bu yıl 6.kez girişimcileri, yatırımcıları, mentorları ve girişim ekosisteminin tüm oyuncularını bir araya getirecek. 5-6 Aralık 2023 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenecek zirveye katılmak isteyenler için kayıtlar da devam ediyor.
2.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açıldı
Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açıldı Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin 21 Kasım Salı günü gerçekleşen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile çocuklar ve çok sayıda davetliler katıldı.
22.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Bilim Lefkoşa hizmete açıldı
Bilim Lefkoşa hizmete açıldı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Bilim Lefkoşa’yı hizmete açtı. Matematik, teknoloji, astronomi ve havacılık, tasarım, tarım, doğa bilimleri, girişimcilik atölyesi ve Deneyap Teknoloji Atölyelerini bünyesinde barındıran Bilim Lefkoşa 6-14 yaş aralığındaki çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturacak.
8.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Kuzey ışıkları Türkiye'den de izlenebildi
Kuzey ışıkları Türkiye'den de izlenebildi Neden kırmızı ya da yeşil? Nasıl buraya kadar geldi? Tehlikeli mi?
7.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Van'da görülen Kuzey Işıkları'nın sırrı çözüldü! Uzmanlar açıkladı, Dünya'ya çarptı
Van'da görülen Kuzey Işıkları'nın sırrı çözüldü! Uzmanlar açıkladı, Dünya'ya çarptı Kutuplarda görmeye alıştığımız Kuzey Işıkları, bu kez Avrupa ve Türkiye’den gözlendi. Güneş’te önceki gün yaşanan patlamalarda olağandan çok yayılan plazmalar Dünya’ya çarptı. Önümüzdeki dönemlerde bunun artacağını söyleyen uzmanlar, bunun bizi tehdit eden bir durum olmadığını söyledi.
7.11.2023 Yaşam
8 milyar yıllık sinyalin gizemi çözülüyor
8 milyar yıllık sinyalin gizemi çözülüyor İlk kez 1932 yılında mühendis Karl Jansky tarafından keşfedilen, dış uzaydan gelen Radyo dalgaları sakin gece göğünün, pek de sakin olmadığını gösteriyor.
23.10.2023 Bilim ve Teknoloji
İlk Türk Astronom Nüzhet Gökdoğan Kimdir? Google’da Doodle olan Nüzhet Gökdoğan'ın hayatı: Kaç yaşında, nasıl ve neden öldü?
İlk Türk Astronom Nüzhet Gökdoğan Kimdir? Google’da Doodle olan Nüzhet Gökdoğan'ın hayatı: Kaç yaşında, nasıl ve neden öldü? Nüzhet Gökdoğan Atatürk ile akraba mı, neden öldü? Google, gökbilimci ve akademisyen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan’a özel ‘Doodle’ hazırladı. Doodle tıklandığında kullanıcılar, 14 Ağustos 1910’da İstanbul’da dünyaya gelen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan ile ilgili bilgi ve haberlerin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor. Peki, Nüzhet Gökdoğan kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Nüzhet Gökdoğan Atatürk’ün neyi? İşte Nüzhet Gökdoğan’ın gençliği ve hayatı…
14.08.2023 Gündem
Perseid göktaşı yağmuru yarın başlıyor
Perseid göktaşı yağmuru yarın başlıyor Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü DOSAP Araştırmacısı Dr. Cenk Kayhan, 12-13 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Perseid göktaşı yağmurunun Türkiye’nin her yerinden gözlemlenebileceğini söyleyerek, “Bu yıl yeni ay etkisi dolayısıyla daha net gözlemlenebilecek” dedi.
11.08.2023 Yaşam
Bilim insanlarından iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için çılgın proje: Güneş ışınlarını azaltmak için bir gök taşına 'şemsiye' bağlasak nasıl olur?
Bilim insanlarından iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için çılgın proje: Güneş ışınlarını azaltmak için bir gök taşına 'şemsiye' bağlasak nasıl olur? Dünya hızla ısınıyor ve bilim insanları iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için çeşitli yöntemler geliştiriyor.
10.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Bu soru işareti insanlığa bir mesaj olabilir mi?
Bu soru işareti insanlığa bir mesaj olabilir mi? Genelde sorularımızı cevaplayan James Webb bu kez bizi kocaman bir soru işaretiyle baş başa bıraktı
8.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Perseid meteor yağmurları! İstanbul'a gök taşı mı düştü? Sakın şaşırma, Bu daha başlangıç...
Perseid meteor yağmurları! İstanbul'a gök taşı mı düştü? Sakın şaşırma, Bu daha başlangıç... İstanbul'da 6 Ağustos'un kapanıp 7 Ağustos'a girilen ilk saatlerde birçok insan, ilginç bir gök olayına tanıklık etti. Bir metropol olmanın da getirdiği bir sonuç olarak ışık kirliliğine maruz kalan ve parlak yıldızları görmenin dahi zorlaştığı İstanbul'da tanıklık edilen ışık patlaması anları bazı İstanbulluların kameralarına da yansıdı. Elbette akla gelen ilk soru “Ne oluyor şimdi?” sorusu oldu. Bu soruyu peş peşe birkaç soru daha takip etmekte: Bir gök taşı yağmuruna mı tanıklık ediyoruz? Yoksa bir yerlere bir meteor mu düştü? Korkmamız gerekir mi? Nasıl bu kadar net görebildik? Ve bir daha nasıl görürüz?
7.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Delta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Delta İşareti Nasıl Yapılır?
Delta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Delta İşareti Nasıl Yapılır? Klavyede Delta işareti yapmak bazı insanlara karmaşık gelebilir. Bilgisayarların klavyelerinde bu kısayol bulunmaz. Ancak bilgisayarda bu işareti farklı yollar ile beraber kolay bir şekilde yapmak mümkündür. 
25.05.2023 Eğitim
Oyun ve etkinlik çadırında çocuklara moral ve eğitim desteği
Oyun ve etkinlik çadırında çocuklara moral ve eğitim desteği Deprem bölgesinde yardım çalışmalarını sürdüren T3 Vakfı, çadır kentlerde çocuklara hem moral hem de eğitim desteği vermeye devam ediyor.
1.03.2023 Eğitim
Galaktik Tayfa'dan muhteşem gala! 81 ilde bugün gösterime giriyor
Galaktik Tayfa'dan muhteşem gala! 81 ilde bugün gösterime giriyor Rafadan Tayfa’nın son sinema filmi Galaktik Tayfa, görücüye çıktı. Filmin Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) galasına 2 bini aşkın sinemasever katıldı. Galaktik Tayfa’nın ön gösterimi her yaştan izleyiciden tam not aldı. Dünya’da mahsur kalan uzaylı Zobi’nin Rafadan Tayfa ile macerasını konu edinen film, bugün 81 ilde gösterime giriyor.
6.01.2023 Kültür Sanat
Zobi'li Galaktik Tayfa vizyona giriyor
Zobi'li Galaktik Tayfa vizyona giriyor TRT Çocuk’ta 9 yıldır yayınlanan Türk animasyon filmi Rafadan Tayfa, yeni bir maceraya atılıyor. Çocukların, aileleriyle birlikte ilgiyle izlediği yapımın 3’üncü sinema filmi Galaktik Tayfa, 6 Ocak’ta sinemaseverlerle buluşuyor. Gizemli bir uzaylı olan Zobi’nin dahil olduğu yeni filmin ön gösterimi, 5 Ocak’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın katkılarıyla beyaz perdeye yansıyacak Galaktik Tayfa, 81 ilde yüzlerce salonda aynı anda gösterime girecek.
5.01.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Astronomi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki astronomi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.