Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılıyor?
Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılıyor? Bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, 16-31 Temmuz tarihleri arasında başvurularını tamamlayabilecek.Peki, bedelli askerlik ve yeni askerlik sistemi kapsamında tercihler nasıl yapılabilecek?
16.07.2019 Gündem
Öğretmenler yeni sistemde nasıl askerlik yapacak?
Öğretmenler yeni sistemde nasıl askerlik yapacak? Yeni askerlik sisteminin detayları belli oldu. Askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilecek. Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. Bunun yanında öğretmenlerin askerlik hizmetini nasıl yapacakları da netleşti.
26.05.2019 Gündem
Öğretmen, polis, doktorların askerlik düzeni değişiyor...
Öğretmen, polis, doktorların askerlik düzeni değişiyor... AK Parti'li milletvekillerince TBMM Başkanlığı'na sunulan yeni askerlik sistemine ilişkin yasa tasarısı komisyonda kabul edildi.Tasarı ile doktor, öğretmen, jandarma ve polislerin de askerlik düzenlemesi yeniden yapıldı.
24.05.2019 Gündem
3 ayı zorunlu 6 ayı bedelli askerlik
3 ayı zorunlu 6 ayı bedelli askerlik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü ettiği askerlik sisteminin detayları ortaya çıkıyor. 9 aylık tek tip askerlik sistemi geliyor. 3 aylık temel eğitimden sonra 6 ay boyunca asgari ücret tutarını ödeyenler terhis edilecek. Askerde kalanlara ise 6 ay boyunca asgari ücret ödenecek.
26.07.2018 Gündem