Aşiret

Aşiret

Son dakika aşiret haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşiret ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşiret haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşiret

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşiret gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.227 aşiret haberi bulunmuştur. Tüm aşiret haberleri aşağıda listelenmiştir.
23 Nisan 1920 TBMM Birinci Dönem milletvekilleri || 23 Nisan 1920 Atatürk nerenin milletvekili, nerede milletvekili oldu? İşte İllere göre 23 Nisan 1920 milletvekilleri
23 Nisan 1920 TBMM Birinci Dönem milletvekilleri || 23 Nisan 1920 Atatürk nerenin milletvekili, nerede milletvekili oldu? İşte İllere göre 23 Nisan 1920 milletvekilleri 23 Nisan 1920 yılında Meclis’in açılışı Atatürk tarafından çocuklara armağan edildi. 23 Nisan kutlanırken 23 Nisan 1920 TBMM Birinci Dönem milletvekilleri için araştırmalar devam ediyor. Peki, 23 Nisan 1920 Atatürk nerenin milletvekili, nerede milletvekili oldu? İşte İllere göre 23 Nisan 1920 milletvekilleri…
23.04.2024 Gündem
Aşiret düğününde toplanan para dudak uçuklattı
Aşiret düğününde toplanan para dudak uçuklattı Şırnak’ın Uludere ilçesinde Goyan aşiretine mensup Semih Altürk ile Jiyan Altürk, dünyaevine girdi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı, 2 gün 2 gece süren düğünde gelinle damada 2 milyon liralık altın ve para takıldı.
12.04.2024 Gündem
Yaya Ve Müsellem Nedir, Görevleri Nelerdir? Yaya Ve Müsellem Ordusu Hangi Padişah Tarafından Kurulmuştur?
Yaya Ve Müsellem Nedir, Görevleri Nelerdir? Yaya Ve Müsellem Ordusu Hangi Padişah Tarafından Kurulmuştur? Yaya ve Müsellem, Osmanlı Ordusuna verilen isimdir. Atsız olarak görev yapan askerler Yaya, Atlı olarak orduda görev alanlar ise Müsellem olarak tanımlanmaktaydı. Osmanlı Devletinde kurulan ilk Düzenli ordu Yaya ve Müsellem olarak bilinmektedir. Kuruluş amacı Osmanlı Devletinde disiplinli bir ordunun bulunmamasıdır.
17.02.2024 Yaşam
Oguş Ne Demek, Özellikleri Nelerdir? Tarihte Ve Türklerde Oguş Hangi Anlamlarda Kullanılır?
Oguş Ne Demek, Özellikleri Nelerdir? Tarihte Ve Türklerde Oguş Hangi Anlamlarda Kullanılır? İslamiyet öncesi Türk Devletlerinde birçok farklı kelime bulunmaktadır. Bu kelimeler özellikle simgeledikleri yapı doğrultusunda önemli bir yere sahiptir. Özellikle söz konusu aile ve boy olduğu zaman daha da önemli hale geliyor. Bu kelimelerden biri olan oguş sözcüğü ise oymak şeklinde ifade edilmektedir. Bu doğrultuda farklı Türk devletlerinde sınıflandırma yapılır. Örneğin urug finali anlamına gelir, boy kabile, budun millet ve il ise devlet şeklinde sınıflandırılır. Bundan sonra ise gelen oguş kelimesi oymak şeklinde öne çıkar.
1.02.2024 Gündem
Bu kıyafet için 20 bin verip aylarca sıra bekliyorlar
Bu kıyafet için 20 bin verip aylarca sıra bekliyorlar Şırnak'ta milyonların harcandığı aşiret düğünlerinin renkli kıyafeti "Şal şepik", 5 ila 20 bin lira arasında satılıyor. Uludere ilçesinde 32 yıldır dikim yapan usta, devlet desteği alıp çırak yetiştirmek istiyor.
10.01.2024 Ekonomi
Düğünde dudak uçuklatan takı! Korumalarla güvenlik önlemi alındı
Düğünde dudak uçuklatan takı! Korumalarla güvenlik önlemi alındı Şanlıurfa’da aşiret düğününde geline bir valiz dolusu altın takılırken, çift için para koyulan sandıktan ise 6 milyon TL çıktı. Geline takılmak için korumalar eşliğinde sahneye getirilen bir valiz dolusu 8 kilogram ağırlığında bilezik, taç, kemer, gerdanlık, kolye gibi takılar takıldı.
10.12.2023 Gündem
Aşiret düğününde geline 'servet' takıldı! Dolarlar havada uçuştu
Aşiret düğününde geline 'servet' takıldı! Dolarlar havada uçuştu Şanlıurfa'da aşiret düğününde geline 7 kilo altın takılırken, çift için para koyulan sandıktan da 5 milyon TL çıktı.
15.10.2023 Yaşam
"Ev alma komşu al" dönemi bitti! Vatandaşların yüzde 42'si komşusunu tanımıyor
"Ev alma komşu al" dönemi bitti! Vatandaşların yüzde 42'si komşusunu tanımıyor "Ev alma komşu al" dönemi artık bitti. Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'de halkın yüzde 42'si komşularına misafirliğe gitmiyor. O araştırmada insanların komşularına güveninin kalmadığı da ortaya çıktı.
7.10.2023 Yaşam
Şanlıurfa'da aşiret düğününde geline 4 kilo altın takıldı! Gelin ayakta duramadı
Şanlıurfa'da aşiret düğününde geline 4 kilo altın takıldı! Gelin ayakta duramadı Şanlıurfa’da İzol aşiretinin kanaat önderi iş adamı Cihan İzol’un avukat oğlu Ferman İzol ile iş insanı Celal Özdiker’in kızı mimar Aslı Özdiker, yapılan düğünle hayatlarını birleştirdi.
7.10.2023 Yaşam
Tarım arazileriyle ilgili korkutan rapor! Kritik seviyenin altına düştü
Tarım arazileriyle ilgili korkutan rapor! Kritik seviyenin altına düştü Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Müdahir Özgül, yaklaşık 30 yıl önce Türkiye'de var olan 27 milyon hektar tarım arazisinin bugün 23 milyon hektarın altına düştüğünü söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 450'nin üzerinde 'Büyükova Koruma Alanı' adı altında ilan ettiği yaklaşık 10 milyon hektarın, koruma altına alındığını belirten Prof. Dr. Özgül, "Geri kalan alanların tamamında çeşitli şekillerde yerleşim, iskan veya sanayi tesisleri veya yollar olsun başka amaçlarla tarımın dışına çıkarılıyor. Bu rakamlar büyük rakamlar” dedi.
7.09.2023 Yaşam
Aşiret düğününde gelin ile damada para ve altın yağdı
Aşiret düğününde gelin ile damada para ve altın yağdı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dünya evine giren Yüksel Geçirgen ve Sima Bellier çiftine kilolarca altın ve 2 milyon TL takıldı.
7.09.2023 Yaşam
Gelin ve damada takılan takı dudak uçuklattı! Altın ve para yağdı
Gelin ve damada takılan takı dudak uçuklattı! Altın ve para yağdı Van’da Gevdan Aşiretinin görkemli düğün törenine 5 bin kişi katılırken, gelin ve damada takılan takı ise dudak uçuklattı.
4.09.2023 Yaşam
Korhan Berzeg'in köpeği 74 gün sonra eve döndü! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti
Korhan Berzeg'in köpeği 74 gün sonra eve döndü! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti İstanbul'dan geldiği memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'in (83) yanındaki Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina', 74 gün sonra eve döndü. 17 Haziran gününden bu yana kayıp olan Korhan Berzeg’in köpeği Tina’nın geri dönüşü hem umutlandırdı hem de akıllara yeni soruları getirdi. Peki Tina, nasıl bu kadar bakımlı ve sağlıklı kalmıştı? Üzerinde durulan senaryolar değişti mi?
1.09.2023 Yaşam
Aşiret düğünlerinde kilo kilo altın dönemi bitti! Zarf usulü başladı
Aşiret düğünlerinde kilo kilo altın dönemi bitti! Zarf usulü başladı Van'ın Başkale ilçesinde bir araya gelen aşiret temsilcileri, bundan sonra düğünlerde zarf usulüne geçerken, taziyeleri ise 3 günden 2 güne düşürdü.
30.08.2023 Yaşam
Geline kilolarca altın, damada ise 2 milyon TL'lik takı
Geline kilolarca altın, damada ise 2 milyon TL'lik takı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Diri aşiretinden Müdür Karael'in oğlu İbrahim Karael ile İstanbul'da yaşayan Karslı iş insanı Ayhan Karakuş'un kızı İrem Karakuş, görkemli bir düğünle dünyaevine girdi. 2 binin üzerinde kişinin katıldığı düğünde damada 2 milyon TL, geline ise kilolarca altın takıldı.
15.08.2023 Yaşam
Aşiret düğününde dudak uçuklatan takı! 15 kişi saydı
Aşiret düğününde dudak uçuklatan takı! 15 kişi saydı Van’da Gevdan Aşireti'nin önde gelenlerinden Nazım Acar'ın oğlu Serkan Acar ile Sibel Aslan, dünyaevine girdi. Gelin, eski geleneklere göre at üzerinde davul zurnayla babaevinden alınıp düğün alanına getirildi. Takı töreninde damada 3 milyon 300 bin TL, geline 1 milyon TL değerinde altın takıldı. Masaya konulan paraları, 15 kişi saydı.
11.07.2023 Haber
Aşiret düğününde dudak uçuklatan takı! 15 kişi tam 4 saatte sayabildi
Aşiret düğününde dudak uçuklatan takı! 15 kişi tam 4 saatte sayabildi Van’da Gevdan Aşireti'nin önde gelenlerinden Nazım Acar'ın oğlu Serkan Acar ile Sibel Aslan’ın düğünü dillere destan bir şekilde gerçekleşti. Gelin, at üzerinde davul zurnayla baba evinden alındı, düğün alanına getirildi. Takı töreninde damada ve geline takılan takı ve paralar dudak uçuklattı. Paraları, 15 kişi sayabildi. Bursa’da gerçekleşen başka bir düğünde ise gelin ve damada arkadaşları tarafından 45 metre para takıldı.
11.07.2023 Yaşam
Aşiret düğününde takılanlar ağızları açık bıraktı! 4 milyon 300 bin lira
Aşiret düğününde takılanlar ağızları açık bıraktı! 4 milyon 300 bin lira Aşiret düğününde gerçekleşen takı töreninde damada 3 milyon 300 bin TL, geline 1 milyon TL değerinde altın takıldı. Masaya konulan paraları, 15 kişi saydı.
11.07.2023 Gündem
Takı töreni 5 saat sürdü! Damada 6 milyon lira, geline 4 kilo altın takıldı
Takı töreni 5 saat sürdü! Damada 6 milyon lira, geline 4 kilo altın takıldı Van'ın Başkale ilçesinde 2 gün 2 gece süren aşiret düğününe yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 5 bin kişi katıldı. 5 saat süren takı merasiminde damada 6 milyon lira, geline yaklaşık 4 kilo altın takıldı. Masanın üzerine konulan paralar ise 10 kişi tarafından sayıldı.
25.06.2023 Yaşam
Şanlıurfa'da seçim kavgası kamerada
Şanlıurfa'da seçim kavgası kamerada Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde farklı adaylara oy veren iki aşiretin üyeleri kavga etti. Çevredekilerin araya girmesiyle son bulan kavga, kameraya yansıdı.
14.05.2023 Yaşam
Şırnak’ta 45 koyunun kesildiği aşiret düğününde yarım kilo altın, 1 milyon lira para takıldı
Şırnak’ta 45 koyunun kesildiği aşiret düğününde yarım kilo altın, 1 milyon lira para takıldı Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı eteklerinde görkemli aşiret düğününe binlerce kişi katıldı. Düğünde davetliler için 45 koyun kesilirken, yarım kilo altın ve 1 milyon lira para takıldı.
5.05.2023 Haber
Aşiret düğününde takılan altın ve para dudak uçuklattı!
Aşiret düğününde takılan altın ve para dudak uçuklattı! Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı eteklerinde görkemli aşiret düğününe binlerce kişi katıldı. Düğünde davetliler için 45 koyun kesilirken, yarım kilo altın ve 1 milyon lira para takıldı.
5.05.2023 Yaşam
Aşiret sünnet düğününde milyonlar havada uçuştu! Paralar bavullarla taşındı
Aşiret sünnet düğününde milyonlar havada uçuştu! Paralar bavullarla taşındı Kars'ın en büyük aşiretlerinden biri olan Mılli aşiretinin Sultanbeyli'de düzenlediği sünnet düğününde milyonlar havada uçuştu. Gecenin sonunda 11 milyon 750 bin TL toplandı. Masa üzerinde toplanan balya balya paralar bavullara koyularak salondan çıkarıldı.
14.03.2023 Yaşam
Şanlıurfa'daki aşiret kavgasına 21 tutuklama
Şanlıurfa'daki aşiret kavgasına 21 tutuklama Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, 2 aşiretin üyeleri arasında çıkan ve 12 kişinin yaralandığı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 41 şüpheliden 21’i tutuklandı.
7.03.2023 Yaşam
Bakan Akar: Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı
Bakan Akar: Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör örgütü PKK yanlılarının Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirdiği olaylara ilişkin, "Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı. Herkes artık bu terör örgütünün gerçek yüzünü görmelidir" dedi.
25.12.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aşiret ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşiret haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.