Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü “Boji Üretim Fabrikası” açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Saatte 225 km hıza sahip Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesinde de tasarım çalışmalarında son aşamaya geldik” dedi.
13.03.2024 Ekonomi
Ankara-Sivas Hızlı Tren hattında ilk sefer! Bakan Karaismailoğlu: Bakü'ye kadar hattı planladık
Ankara-Sivas Hızlı Tren hattında ilk sefer! Bakan Karaismailoğlu: Bakü'ye kadar hattı planladık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün açılışı gerçekleşecek olan Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile ilgili CNN TÜRK'te konuştu. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile yolculuğun 2 saate düşeceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, 'Bu yatırımlar sayesinde Türkiye’nin önü açıldı. Karayolunda da, havayolunda da. Yarın da yerli ve milli trenimiz ile Adapazarı’nda yolcu taşımaya başlıyoruz.' dedi. Öte yandan Karaismailoğlu daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile hızlı tren ile yola çıktıklarını duyurdu.
26.04.2023 Ekonomi
Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı bugün açılıyor
Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı bugün açılıyor Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı bugün açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hattın tamamlanmasıyla toplam demir yolu uzunluğunun 13 bin 896 kilometreye çıkacağını söyleyerek, "Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürdük" dedi.
26.04.2023 Gündem
Ankara Sivas hızlı tren ile kaç saat? Bakan Karaismailoğlu tarih verdi! Ankara Sivas hızlı tren ne zaman açılacak?
Ankara Sivas hızlı tren ile kaç saat? Bakan Karaismailoğlu tarih verdi! Ankara Sivas hızlı tren ne zaman açılacak? Ankara Sivas hızlı tren ne zaman açılacak? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, test sürüşleri devam eden Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında sona gelindiğini belirterek, "İnşallah son testlerimizi, ayarlarımızı yapıyoruz. Haziran ayı itibarıyla bütün vatandaşlarımızı Ankara-Sivas YHT hattı ile buluşturmuş olacağız" dedi. Ankara Sivas hızlı tren ile kaç saat?
11.03.2021 Gündem