14 soruda kadın çalışanlara sağlanan destekler ve haklar! 10 milyon kadın çalışanı ilgilendiriyor!
14 soruda kadın çalışanlara sağlanan destekler ve haklar! 10 milyon kadın çalışanı ilgilendiriyor! Milyonlarca kadını ilgilendiriyor. Kadın çalışanlara sağlanan yeni destekler açıklandı. Türkiye'de sayısı 10 milyona ulaşan kadın çalışanların emzirme parasından gece çalışmaya, doğum yardımından iş göremezlik ödeneğine kadar birçok konuda geniş imkanlar tanınıyor. Peki, Çalışan kadınlara sağlanan haklar neler? Emzirme parası, doğum yardımı ve gece çalışma hakları!
24.07.2021 Çalışan Hakları
Kısa vadeli sigorta uygulaması kimleri kapsar?
Kısa vadeli sigorta uygulaması kimleri kapsar? İşe başlar başlamaz oluşabilecek risklere karşı çalışanlar ve yakınlarına koruma sağlamayı amaçlayan kısa vadeli sigorta kolları uygulaması, iki ana gruba ayrılmaktadır. Peki mesleki ve sosyal riskleri içinde barındıran kısa vadeli sigorta kollarından kimler yararlanabilir?
13.02.2019 Uzmana Sor
Doğum parası nedir? Doğum parası ne kadardır, kimlere ödenir?
Doğum parası nedir? Doğum parası ne kadardır, kimlere ödenir? Yeni anne olan ve iş hayatında faal olarak çalışan kadınların, devlet tarafından sağlanan analık sigortası kapsamında iki hakkı bulunur. Bunlar geçici iş göremezlik ödeneği ve emzirme ödeneğidir. Geçici iş göremezlik ödeneği, doğum parası olarak da bilinir. İşte anne olan çalışanların almaya hak kazandığı doğum parası ile ilgili merak edilenler...