Adli Yargı

Adli Yargı

Son dakika adli yargı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan adli yargı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını adli yargı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Adli Yargı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan adli yargı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.791 adli yargı haberi bulunmuştur. Tüm adli yargı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Hakim ve savcı adayı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı
Hakim ve savcı adayı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı Adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcısı adayları ile idari yargı hakim adaylarına ilişkin toplamda 148 atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
24.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek yargıda ihtilafı gidermek zorundayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek yargıda ihtilafı gidermek zorundayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek yargı kurumları arasındaki tartışmalarda taraf değil, hakem olma rolümüzü hala muhafaza ediyoruz" dedi.
20.02.2024 Gündem
510 hakim ve savcının görev yeri değişti
510 hakim ve savcının görev yeri değişti Cumhurbaşkanlığı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.
25.12.2023 Ekonomi
Bakan Tunç: Hakim ve savcı yardımcılığı dönemi başlıyor
Bakan Tunç: Hakim ve savcı yardımcılığı dönemi başlıyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hakim ve savcı yardımcılığı döneminin başladığını belirterek, 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı için ilk sınavın bugün ve yarın gerçekleştirileceğini açıkladı.
23.12.2023 Gündem
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta Prof. Dr. Ercan, büyük deprem olan bölgelerde aynı büyüklükte depremlerin olabileceğini vurgulayarak, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan’da büyük bir deprem olabileceğini ifade etti.
26.11.2023 Gündem
Yargıtay: AYM, Anayasa'nın 14'üncü maddesini işlevsiz bırakmıştır
Yargıtay: AYM, Anayasa'nın 14'üncü maddesini işlevsiz bırakmıştır Yargıtay Başkanlığı'nca, temel hak ve özgürlüklerin korunmasının, tüm yargı organlarının görevi olduğu belirtilerek, "Bizatihi Anayasa'yı korumak amacıyla kurulan Anayasa Mahkemesi (AYM), tartışmalara konu olan davada, Anayasa koyucunun iradesini yok sayarak Anayasa'nın 83'üncü maddesindeki atıf nedeniyle somut olaya uygulanması gereken 14'üncü maddesini işlevsiz bırakmıştır" açıklaması yapıldı.
10.11.2023 Gündem
Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de
Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK), 1042 adli yargı hakimi ve Cumhuriyet savcısı adayı ile 60 idari yargı hakim adayının atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
28.07.2023 Gündem
Hakim Savcı kura sonuçları 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı? Hakim ve Savcı kura sonuçları isim listesi nasıl sorgulanır, nereden öğrenilir? 2023 Hakim Savcı kura sonuçları 2023 sorgulama
Hakim Savcı kura sonuçları 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı? Hakim ve Savcı kura sonuçları isim listesi nasıl sorgulanır, nereden öğrenilir? 2023 Hakim Savcı kura sonuçları 2023 sorgulama Hakim ve savcı kura sonuçları için yapılan aramalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri kura töreninde yaptığı konuşmanın ardından isim listesi netleşmeye başladı. Kura töreninin ardından da hakim ve savcı kura sonuçlarının nereden sorgulanacağı, isim listesinin nasıl sorgulandığı araştırılmaya başlandı. Peki, 2023 hakim ve savcı kura sonuçları nereden sorgulanır? Hakim Savcı kura sonuçları 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı? İşte Adalet Bakanlığı HSK Hakim ve Savcı kura sonuçları isim listesi sorgulama sürecine dair merak edilenler…
26.07.2023 Çalışma Hayatı
Yargıtay'da boş bulunan üyelik kadrolarına seçilen isimler belli oldu
Yargıtay'da boş bulunan üyelik kadrolarına seçilen isimler belli oldu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Yargıtay'da boş bulunan 6 üyelik kadrosuna seçilen isimleri paylaştı.
26.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının önündeki en büyük engelin darbe ürünü mevcut anayasa olduğunu belirterek, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını darbe anayasasıyla karşılamış olmayı açıkçası içimize sindiremiyoruz. Yargı alanında 2002'den beri yürüttüğümüz zorlu mücadeleyi inşallah sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasa ile taçlandırmak istiyoruz. 28'inci Yasama Dönemi'nde önceliklerimizin en başında Meclisimizin de takdiri ile Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak vardır" dedi.
25.07.2023 Gündem
(HSK atama listesi) HSK yaz kararnamesi 2023 Resmi Gazete'de yayınlandı! HKS kararname 2023 listesi sorgulama
(HSK atama listesi) HSK yaz kararnamesi 2023 Resmi Gazete'de yayınlandı! HKS kararname 2023 listesi sorgulama Hakimler ve Savcılar Kurulu, 2023 yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi'ni yayımladı. Kararnameye göre, 3 bin 36'sı adli, 387'si idari yargı olmak üzere toplam 3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Adli Yargı Kararnamesi, İdari Yargı Kararnamesi, Yeniden İnceleme Taleplerinin Gönderilmesi Yöntemi listeleri HSK'nın internet sitesinden görüntülenebilecek. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ülkemize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olsun" açıklamasını yaptı. İşte Hakimler Kararnamesi listesi…
18.07.2023 Gündem
(Hakimlik mülakat sonuçları) Hakimlik savcılık sınavı sonuçları açıklandı mı?
(Hakimlik mülakat sonuçları) Hakimlik savcılık sınavı sonuçları açıklandı mı? Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen adli hakimlik ve savcılık sınavı, idari hakimlik sınavı, avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavı mülakat sonuçları bakanlığın internet sitesinde yayınlandı.
1.06.2023 Çalışma Hayatı
Sabih Kanadoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında öldü? Sabih Kanadoğlu 367 kararı nedir, neden öldü?
Sabih Kanadoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında öldü? Sabih Kanadoğlu 367 kararı nedir, neden öldü? Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 84 yaşında hayatını kaybetti. "367 krizi" ile tanınan Kanadoğlu, Ankara'da bir hastanede tedavi görüyordu. Peki, Sabih Kanadoğlu kimdir, nereli, neden öldü, kaç yaşındaydı? Sabih Kanadoğlu 367 olayı nedir? İşte Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun biyografisi...
28.02.2023 Gündem
Sabih Kanadoğlu hayatını kaybetti
Sabih Kanadoğlu hayatını kaybetti Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
28.02.2023 Gündem
15 yaşında tanışmışlardı... Deprem 9 yıllık sevgilileri ayırdı, geriye fotoğrafları kaldı
15 yaşında tanışmışlardı... Deprem 9 yıllık sevgilileri ayırdı, geriye fotoğrafları kaldı Kahramanmaraş merkezli meydana gelen çifte depremler milyonlarca kişiyi etkiledi. Depremden etkilenenler arasında, evliliğe ilk adımlarını atma arifesinde olan Tolga Yetişen (24) ve Müzeyyen Uludağ (24) çifti de yer aldı. 15 yaşında, gittikleri Anadolu Lisesi'nde birbirlerini tanıyan ve seven çifti deprem ayırdı.
16.02.2023 Yaşam
Hakim ve savcıların görevde yükselme kararları Resmi Gazete'de
Hakim ve savcıların görevde yükselme kararları Resmi Gazete'de Çeşitli derecelerdeki görev sürelerini tamamlayan adli yargı hakimi, cumhuriyet başsavcısı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin isim listelerinden oluşan Hakimler ve Savcılar Kurulu kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
20.01.2023 Gündem
Hakimlik Savcılık sınav sonuçları ÖSYM sorgulama ekranı! Adalet Bakanlığı adli yargı sınav sonuçları nasıl sorgulanır?
Hakimlik Savcılık sınav sonuçları ÖSYM sorgulama ekranı! Adalet Bakanlığı adli yargı sınav sonuçları nasıl sorgulanır? 2022 Adalet Bakanlığı Sınavlar sonuçları açıklandı. Adaylar, 2022 Adalet Bakanlığı sınav sonuçlarına 27 Aralık 2022 tarihinden itibaren öğrenebilecek. Peki, Adalet Bakanlığı 2022 Hakim savcılık sınavı sonuçları nasıl öğrenilir? İşte Adli yargı sınav sonuçları…
27.12.2022 Personel Alımı
ÖSYM duyurdu! Adalet Bakanlığı sınav soru ve cevapları erişime açıldı! İşte Adli Yargı, İdari Yargı, Adli Yargı-Avukat sınavları çıkmış sorular!
ÖSYM duyurdu! Adalet Bakanlığı sınav soru ve cevapları erişime açıldı! İşte Adli Yargı, İdari Yargı, Adli Yargı-Avukat sınavları çıkmış sorular! Adalet Bakanlığı sınavlarının Adli Yargı, İdari Yargı, Adli Yargı- Avukat sınavlarının temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM tarafından yayımlandı. Adaylar, çıkmış soru ve cevaplarını ÖSYM’nin sitesinden görüntüleyebilecek.
28.11.2022 Eğitim
Hakimlik Savcılık sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 Adalet Bakanlığı hakimlik savcılık sınavı…
Hakimlik Savcılık sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 Adalet Bakanlığı hakimlik savcılık sınavı… Adalet Bakanlığı hakimlik savcılık sınavı geride kaldı. Başvuruların 4 - 11 Ekim 2022 tarihleri arasında alındığı Adalet Bakanlığı 2022 hakimlik ve savcılık sınavlarının 1. ve 2. oturumu bugün yapıldı. Peki, Hakimlik Savcılık sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?
26.11.2022 Çalışma Hayatı
Adalet Bakanlığı sınav giriş yerleri! Adli Yargı/İdari Yargı/Adli Yargı-Avukat sınav giriş belgesi nasıl alınır?
Adalet Bakanlığı sınav giriş yerleri! Adli Yargı/İdari Yargı/Adli Yargı-Avukat sınav giriş belgesi nasıl alınır? 2022-Adalet Bakanlığı (Adli Yargı/İdari Yargı/Adli Yargı-Avukat) Sınavlarının Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı. Peki, Adalet Bakanlığı sınav giriş belgesi nasıl alınır?
16.11.2022 Eğitim
ÖSYM duyurdu! Adalet Bakanlığı sınavlarına başvurular başladı! Adli Yargı, İdari Yargı, Adli Yargı Avukat sınav başvurusu nasıl yapılır?
ÖSYM duyurdu! Adalet Bakanlığı sınavlarına başvurular başladı! Adli Yargı, İdari Yargı, Adli Yargı Avukat sınav başvurusu nasıl yapılır? ÖSYM duyurdu! Adalet Bakanlığı sınavları için başvurular başladı. Adaylar, 2022-Adalet Bakanlığı Sınavları (Adli Yargı/İdari Yargı/Adli Yargı-Avukat) başvuruları https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecek. Peki, Adalet Bakanlığı sınav başvurusu nasıl yapılır? Adalet Bakanlığı sınavına kimler girebilir? İşte Adli Yargı ve İdari Yargı hakim ve savcı alımı başvuru şartları!
4.10.2022 Personel Alımı
Adalet Bakanlığı duyurdu! 1500 adli yargı hakim ve savcı adayı alınacak! Hakimlik ve savcılık sınavı 2022 başvuru şartları ve sınav tarihleri!
Adalet Bakanlığı duyurdu! 1500 adli yargı hakim ve savcı adayı alınacak! Hakimlik ve savcılık sınavı 2022 başvuru şartları ve sınav tarihleri! Adalet Bakanlığı hakimlik ve savcılık sınavı başvuru şartları belli oldu! Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Adalet Bakanlığı’na sınavla 1200 adlî yargı hâkim ve savcı adayı, 150 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı, 150 idari yargı hâkim adayı alınacak. Peki, Adalet Bakanlığı hakimlik ve savcılık sınavı 2022 başvurusu nasıl yapılır? Hakimlik savcılık sınavı başvuru şartları ne? İşte ilanın detayları…
2.09.2022 Personel Alımı
Hakim ve Savcılık adaylığı sınavı ne zaman? Hakim ve savcı adayı ne demek, Hakim, savcı adaylığı kaç yıl?
Hakim ve Savcılık adaylığı sınavı ne zaman? Hakim ve savcı adayı ne demek, Hakim, savcı adaylığı kaç yıl? Adalet Bakanı Bozdağ, 1500 hakim ve savcı adayı alınacağını, sınavın 26-27 Kasım'da yapılacağını açıkladı. Peki, Hakim ve savcı adayı ne demek, Hakim, savcı adaylığı kaç yıl?
1.07.2022 Personel Alımı
Ali Yeldan kimdir? Eskişehir Başsavcısı Ali Yeldan’ın biyografisi!
Ali Yeldan kimdir? Eskişehir Başsavcısı Ali Yeldan’ın biyografisi! Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesince hazırlanan 2022 adli ve idari yarı ana kararnamesi ile 5075 adli yargı, 351 ise idari yargıdan olmak üzere toplam 5426 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Alanya eksi Başsavcısı da Eskişehir'e atandı. Peki, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olan Ali Yeldan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı. Ali Yeldan kimdir? Eskişehir Başsavcısı Ali Yeldan’ın biyografisi…
20.06.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Adli Yargı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki adli yargı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.