Oruçluyken aynı gün regl olunursa ne yapılır? Adet akıntısı (lekesi) oruç bozar mı?
Oruçluyken aynı gün regl olunursa ne yapılır? Adet akıntısı (lekesi) oruç bozar mı? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç bozan haller de araştırılmaya başlandı. Oruç tutanlar beklenmedik durumlarda orucun bozulup bozulmadığıyla ilgili Diyanet görüşlerine başvuruyor. Bu konuların başında da adet lekesi, regl, hayız gibi konular geliyor. İslam fıkhının önemli başlıklarından olan "oruçluyken regl olunursa oruç bozulur mu, adet lekesi oruç bozar mı?" sorularına yanıt aradık.
7.04.2023 Gündem
Vajinal akıntı orucu bozar mı? Adet bittikten sonra gelen leke orucu bozar mı?
Vajinal akıntı orucu bozar mı? Adet bittikten sonra gelen leke orucu bozar mı? Ramazan ayı ile birlikte çoğu kişi orucu bozan ve bozmayan haller ile ilgili sıklıkla sorular soruyor. Oruç tutanlar gün içinde karşılaştıkları bazı sağlık ya da beklenmedik diğer durumlarda orucun bozulup bozulmadığı ile ilgili Diyanet’in görüşlerine başvuruyor. Bu konuların başında da vajinal akıntı, adet sonrası lekelenme ve akıntı ile ilgili sorular geliyor. Peki, Vajinal akıntı orucu bozar mı? Adet bittikten sonra gelen leke orucu bozar mı? Adet lekesi orucu bozar mı? Oruçluyken zevk suyu gelmesi orucu bozar mı? İşte merak edilen soruların yanıtı!
14.03.2023 Ramazan
Adet lekesi orucu bozar mı? Adet öncesi gelen kahverengi leke orucu bozar mı?
Adet lekesi orucu bozar mı? Adet öncesi gelen kahverengi leke orucu bozar mı? Ramazan ve oruç, yılın en özel aylarından olup sonunda bizi bayrama ulaştırır. Ramazan boyunca kişilerin aklına ise birçok soru takılır. Yaşam döngüsünün bir parçası olan adet dönemi de Ramazan ayı ile birlikte hakkında en çok soru sorulan konulardan biri oluyor. Kadınlar Adet lekesi orucu bozar mı? Adet öncesi gelen kahverengi leke orucu bozar mı? sorularına yanıt arıyor.
13.03.2023 Ramazan