Aday Öğretmen

Aday Öğretmen

Son dakika aday öğretmen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aday öğretmen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aday öğretmen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aday Öğretmen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aday öğretmen gelişmeleri de dahil olmak üzere 674 aday öğretmen haberi bulunmuştur. Tüm aday öğretmen haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı?
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı devam ederken Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinin yayınlanıp yayınlanmadığı merak ediliyor. MEB yönetici atama yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından ortaöğretim kurumları yönetmeliği için araştırmalar hızlandı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
ÖMK Anayasa Mahkemesi kararı: Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? İşte AYM Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilen maddeleri!
ÖMK Anayasa Mahkemesi kararı: Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? İşte AYM Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilen maddeleri! Anayasa Mahkemesi (AYM), Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin başvuruyu değerlendirdi ve kararını verdi. Peki, başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun hangi maddeleri iptal edildi?
13.07.2023 Eğitim
Öğretmen Meslek Kanunu nedir, öğretmenlik yasasında neler var? Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve tam metni!
Öğretmen Meslek Kanunu nedir, öğretmenlik yasasında neler var? Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve tam metni! Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği, Resmi Gazete yayımlandı. Kanun yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından öğretmenler grev kararı aldı. Öğretmenler bugün derslere girmeyerek, odalarında ortak metin okuyacak. Peki, öğretmenlik meslek kanunu nedir? Öğretmenlik yasasında neler var?
2.11.2022 Memur
Öğretmenler neden grevde, öğretmenler grevde mi? 2 Kasım öğretmen grevi nedir?
Öğretmenler neden grevde, öğretmenler grevde mi? 2 Kasım öğretmen grevi nedir? Öğretmenler grev mi yapıyor, öğretmenler neden grev yapıyor? Uzun bir süredir gündemde olan Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği, Resmi Gazete yayımlanarak resmiyet kazandı. Öğretmen meslek kanunuyla aday öğretmen, uzman öğretmen ve baş öğretmen unvanları şekillendi. Öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu iptalini istiyor. Peki, 2 Kasım öğretmen grevi nedir, öğretmenlerin grevi kaç gün sürecek?
2.11.2022 Memur
MEB'de yeni dönem! Resmen duyuruldu ve tamamen değişti! Artık zorunlu, 2 yıl...
MEB'de yeni dönem! Resmen duyuruldu ve tamamen değişti! Artık zorunlu, 2 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor. Tamamen değişti, yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Zorunlu oluyor ve yüz binlerce kişiyi kapsıyor. MEB'den öğretmenlere ilişkin açıklama geldi. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği' ile ilgili detaylar belli oldu. Aday öğretmenlerin adaylık süresi 2 yıldan fazla olamayacak. Öğretmenler yetiştirme programına tabi tutulacak. Katılım eğitimlerin tamamı için zorunlu olacak. Öğretmenlik 3 kariyer basamağına ayrılacak. Yazılı sınav yapılacak. Sınavdan muaf olacak olanlar ve başvuru şartları da tek tek açıklandı. Aynı zamanda özel okul öğretmenleri de sınava başvuru yapabilecek. Yazılı sınavlar yılda 1 defa yapılacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yönetmeliğe ilişkin açıklamada bulundu. Son dakika haberin detayları...
12.05.2022 Eğitim
MEB harekete geçti! Resmen değişti, Flaş yazılı ve sözlü sınav kararı
MEB harekete geçti! Resmen değişti, Flaş yazılı ve sözlü sınav kararı MEB'den son dakika kararı! Resmen değişti. Milli Eğitim Bakanlığı Harekete geçti. Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde bazı değişikler yapılarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre artık aday öğretmenler asıl görev yapacakları ilin dışında görev yapamayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aday öğretmenler için yapılan bazı eğitimlerde değişlik yapıldı. Ayrıca Aday öğretmenlere uygulanacak yazılı veya yazılı ve sözlü sınavı yürürlükten kaldırıldı. İşte son dakika haberinin detayları...
11.05.2022 Eğitim
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Hepsi değişiyor, en fazla 2 yıl...
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Hepsi değişiyor, en fazla 2 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tamamen değişiyor. MEB tarafından tek tek duyuruldu ve sürecin tamamlandığı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girmişti. Öğretmenler için yeni dönem başlıyor. Öğretmenlik, kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Adaylık için minimum bir yıl, maksimum 2 yıllık bir süre öngörülüyor. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'na yönelik görüş toplama süreci tamamlandı. Bakanlığa 11 bin 363 görüş ve öneri iletildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, "Gelen tüm görüşleri değerlendirerek yönetmeliğe son şeklini vereceğiz ve Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza göndereceğiz. Bu sürecin tamamlanmasıyla eğitim alanında tarihi bir adım daha atmış olacağız. "dedi.
16.03.2022 Eğitim
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu ve belli oldu! Tamamen değişiyor, 3 yıl...
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu ve belli oldu! Tamamen değişiyor, 3 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tamamen değişiyor ve belli oldu. MEB tarafından tek tek duyuruldu. 15 Mart tarihine kadar devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğretmenler MEB'den yapılan açıklamalara kilitlendi. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Öğretmenlik, kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Öğretmenler için yeni dönem başlıyor. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'na yönelik görüş toplama süreci, devam ediyor. Öğretmenler, okul yöneticileri ve diğer tüm paydaşlar görüşlerini 15 Mart tarihine kadar bakanlığa iletebilecek. 14 Şubat’tan 24 Şubat’a kadar geçen 10 günlük sürede, 4 bin 151 görüş ve önerinin iletildiği belirtildi. Bakan Özer, yaptığı açıklamada "Lütfen, görüşlerinizi bizimle paylaşın. Biliyorsunuz; Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitim tarihimiz açısından oldukça önemli bir dönüm noktası. Öğretmenlerimiz ilk kez müstakil bir meslek kanununa kavuştu. Şimdi de hazırladığımız yönetmelikle yeni bir adım daha atıyoruz." dedi.
25.02.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Tamamen değişiyor, artık zorunlu... Bugün başladı, 15 Mart'a kadar...
MEB son dakika olarak duyurdu! Tamamen değişiyor, artık zorunlu... Bugün başladı, 15 Mart'a kadar... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak paylaştı. Yeni karar sonrası detaylar merak ediliyordu. MEB tarafından tek tek açıklandı. Bugün başladı ve 15 Mart tarihine kadar devam edecek. MEB son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler bakanlık tarafından yapılan açıklara kilitlendi. Öğrenci ve veliler yüz yüze eğitim sürecini merak ederken öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili ayrıntıları araştırıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Öğretmenler için yeni bir süreç başlıyor. Öğretmenlik mesleği tamamen değişerek kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada Aday Öğretmenlik Ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'nın hazırlandığı duyuruldu. Öğretmenler, okul yöneticileri ve diğer tüm paydaşlar görüşlerini 15 Mart tarihine kadar bakanlığa iletebilecekler.
14.02.2022 Eğitim
Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri neler? Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı!
Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri neler? Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı! Öğretmenlik Meslek Kanunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri neler? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir? Sözleşmeli öğretmenlik kalktı mı? Öğretmenlik Meslek Kanunu tam metni!
14.02.2022 Memur
MEB harekete geçti! Son dakika kararı, yeni dönem başladı! Artık zorunlu oldu, öğretmenler ve...
MEB harekete geçti! Son dakika kararı, yeni dönem başladı! Artık zorunlu oldu, öğretmenler ve... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Tamamen değişti. Artık zorunlu oldu. Detaylar belli oldu. Yüzde 120 arttı. Öğretmenleri yakından ilgilendiren karar. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Yeni kanunla öğretmenlik, kariyer temelli meslek grupları arasına girecek. Öğretmenlere 4 farklı kadro ihdas edilecek, ilave özlük ve mali haklar verilecek. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Süreç sonunda mülakat yapılmayacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, " Öğretmenlik Meslek Kanunu, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Başta değerli öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza hayırlı olsun. Tarihî nitelikteki bu adıma öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitim camiamız adına şükranlarımı sunuyorum." dedi. İşte son dakika haberinin detayları ve Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri neler?
13.02.2022 Gündem
Öğretmen atamalarında mülakat var mı, öğretmenlikte mülakat kalktı mı?
Öğretmen atamalarında mülakat var mı, öğretmenlikte mülakat kalktı mı? Mülakat kalktı mı? Öğretmen atamalarıyla ilgili merak edilen mülakatlara yönelik araştırmalar devam ediliyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM’de kabul edildi. Aday öğretmenler için sınavlar kalktı, ayda öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Süreç sonunda mülakat olup olmayacağı ise merak ediliyor. Peki, Öğretmen atamalarında mülakat var mı, öğretmenlikte mülakat kalktı mı?
9.02.2022 Memur
MEB'de yeni dönem! Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, zorunlu oluyor
MEB'de yeni dönem! Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, zorunlu oluyor Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Uzun süredir gündemdeydi. Tamamen değişiyor. MEB son dakika olarak duyurdu. Zorunlu oluyor. Bakan Özer detayları tek tek açıkladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği tamamlanmak üzere. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Süreç sonunda mülakat yapılmayacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. Öğretmenlik kariyer mesleği haline getirilirken maaşlar da kariyer basamaklarına göre değişecek. Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek. Kanunla, uzman öğretmenlere ödenen eğitim-öğretim tazminatı yüzde 20'den yüzde 60'a, başöğretmenlere ödenen eğitim-öğretim tazminatı ise yüzde 40'tan yüzde 120'ye yükseltildi.
9.02.2022 Eğitim
Öğretmen Meslek Kanunu ne zaman yürürlüğe girecek? Öğretmenlik Meselek Kanunu nedir, kanunda neler var, hangi maddeleri içeriyor?
Öğretmen Meslek Kanunu ne zaman yürürlüğe girecek? Öğretmenlik Meselek Kanunu nedir, kanunda neler var, hangi maddeleri içeriyor? Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20’den yüzde 60’a, başöğretmenlere ödenecek tazminat ise yüzde 40’tan yüzde 120’ye çıkarılıyor. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman yürürlüğe girecek? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, neleri kapsıyor, kaç madde?
4.02.2022 Eğitim
Öğretmenler için flaş karar! Tamamen değişiyor, artık zorunlu olacak! Ödemeler yüzde 120 artıyor...
Öğretmenler için flaş karar! Tamamen değişiyor, artık zorunlu olacak! Ödemeler yüzde 120 artıyor... Öğretmenler için son dakika gelişmesi. Tamamen değişiyor. Artık zorunlu olacak. Milyonlarca öğretmeni yakından ilgilendiriyor. Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi TBMM’de kabul edildi. Yeni kanuna göre; Öğretmenlik mesleği üç kariyer basamağına ayrılacak. Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20’den yüzde 60’a, başöğretmenlere ödenecek tazminat ise yüzde 40’tan yüzde 120’ye çıkarılıyor. Birinci derece kadroda görev yapan öğretmenlerin ek göstergesi 3600’e çıkartılıyor. Bu hüküm 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. İşte son dakika haberinin detayları...
3.02.2022 Gündem
Öğretmenlerin hem maaşları hem de ikramiyeleri artacak, en az 1.000 TL...
Öğretmenlerin hem maaşları hem de ikramiyeleri artacak, en az 1.000 TL... Okullarda yarıyıl tatili bugünden itibaren başlıyor. Öğretmen ve öğrenciler için iki haftalık tatil sürecine de girilmiş oldu. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenler için harekete geçti. Bu yıl ilk kez yapılacak. Yarıyıl tatili sürecinde öğretmenlere uzaktan mesleki eğitim verilecek. Öğretmenlerin eğitimi bugünden itibaren başlıyor. Ayrıca öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili de gelişmeler yaşanıyor. Meclis’te görüşmeleri süren ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi’ ile öğretmenlik kariyer mesleği haline getirilecek. Böylece öğretmenlerin hem maaşları hem de emeklilik ikramiyeleri artacak. Düzenlemeye göre, meslekte 10 yılını tamamlayan öğretmenler uzman olacak ve maaşları 1.000 lira artacak. Başöğretmen unvanı alanların maaşları 2 bin lira yükselecek. Teklife ayrıca birinci derecedeki öğretmenlerin ek göstergelerini 3000’den 3600’e çıkaracak madde de eklendi. 3600 ek gösterge düzenlemesiyle de emekli öğretmenlerin maaş ve ikramiyeleri artacak. Ek göstergeyi düzenleyen maddenin yürürlük tarihi ise 15 Ocak 2023 olacak.
21.01.2022 Eğitim
Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi kapsamı ne? Ne zaman yürürlüğe girecek? Aday öğretmenliğe atanabilmek için şartlar ne?
Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi kapsamı ne? Ne zaman yürürlüğe girecek? Aday öğretmenliğe atanabilmek için şartlar ne? Öğretmenlik Meslek kanun Teklifi Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edildi. AK Parti Konya milletvekili Orhan Erdem ve 57 AK Parti milletvekilinin imzasıyla verilen Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edildi. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi kapsamı ne? Ne zaman yürülüğe girecek? Öğretmenlik Meslek kariyeri kaç basamak olacak? İşte öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi…
11.01.2022 Memur
Öğretmen ataması 2021! Sözleşmeli öğretmen alımı başvuruları nasıl yapılır?
Öğretmen ataması 2021! Sözleşmeli öğretmen alımı başvuruları nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Milli sporculardan beden eğitimi öğretmeni alacak. Sözleşmeli öğretmen başvuru ve atama duyurusu yayımlandı. Peki, Sözleşmeli öğretmen alımı başvuruları nasıl yapılır? MEB beden eğitimi öğretmeni alımı başvuru şartları…
2.11.2021 Personel Alımı
DYK öğretmen başvurusu nasıl yapılır, ne zaman? DYK öğretmen başvuru tarihleri ve EBA E-Kurs DYK 2021 öğretmen başvuru ekranı!
DYK öğretmen başvurusu nasıl yapılır, ne zaman? DYK öğretmen başvuru tarihleri ve EBA E-Kurs DYK 2021 öğretmen başvuru ekranı! Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara verilecek destekleme ve yetiştirme kursları için başvuru tarihleri belli oldu. Açılacak kurslar; 8, 12'inci sınıf öğrencileri ve mezun öğrencilerini kapsayacak. Bu sınıfa giren öğrenciler en fazla 6 ders seçebilecek ve haftalık en fazla 24 saatlik DYK E-Kurs imkanından faydalanabilecek. Peki, DYK öğretmen başvuru nasıl yapılır? DYK öğretmen başvurusu ne zaman? İşte DYK öğretmen başvuru tarihleri ve EBA E-Kurs DYK 2021 öğretmen başvuru ekranı!
20.08.2021 Eğitim
MEB 2021 Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) kılavuzunu yayınladı! İşte AKS sınav tarihi!
MEB 2021 Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) kılavuzunu yayınladı! İşte AKS sınav tarihi! MEB duyurdu. Sözleşmeli öğretmenlerin katılacağı Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) başvuru kılavuzu yayımlandı. MEB'ten yapılan açıklamada, Covid 19 salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan tedbirler doğrultusunda ileri bir tarihe ertelenen Adaylık Kaldırma Sınavı 5 Eylül 2021 Pazar günü yapılacağı belirtildi. Peki, Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) 2021 ne zaman? Adaylık Kaldırma Sınavı için başvuru alınacak mı? AKS başvuru kılavuzu, Adaylık Kaldırma Sınavı konuları ve çıkmış sorular...
7.08.2021 Eğitim
Beden eğitimi öğretmeni alımı yapılacak! 60 sözleşmeli beden eğitimi öğretmen alımı başvuru şartları nelerdir?
Beden eğitimi öğretmeni alımı yapılacak! 60 sözleşmeli beden eğitimi öğretmen alımı başvuru şartları nelerdir? Milli Eğitim Bakanlığı, milli sporcular arasından 60 beden eğitimi öğretmeni almak için duyuruya çıktı. Milli sporculardan 60 kontenjana 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli aday öğretmen ataması yapılmak üzere başvurular alınacak.
1.06.2021 Personel Alımı
MEB harekete geçti ve belli oldu! 1 yıl şartı var, uzaktan yapılamaz...
MEB harekete geçti ve belli oldu! 1 yıl şartı var, uzaktan yapılamaz... Milli Eğitim Bakanlığı resmen harekete geçti ve yazı yolladı. Binlerce kişiyi ilgilendiren karar için gönderilen yazı bakanlığa ulaştı. Aday öğretmenlerin eğitimleri uzaktan ama sınavlar ise yüz yüze yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aday öğretmenlerin eğitim ve sınavları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi üzerine yazı yolladı. Bakanlık aday memurların bazı istisnalar hariç, adaylık eğitimlerinin tamamına katılmalarının zorunlu olduğu; bundan dolayı, uygulanan eğitim yöntemi/tekniği ne olursa olsun, söz konusu personelin eğitimlere bizzat tabi tutuldukları hususunun resmi olarak tespitinin sağlanması gerektiğini dile getirdi. Yazıda temel eğitim ve hazırlayıcı eğitim programlarının çevrimiçi uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilebileceği, sınavların ise çevrimiçi uzaktan sınav yöntemiyle gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı vurgulandı. Bakanlık yazısında "Aday öğretmenlerin, en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, yapılacak yazılı veya yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanırlar' denildi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önceliğin yüz yüze eğitim olduğunu belirterek, "Ama şartları dikkate alarak, okulları açık tutma isteğimize rağmen diğer ülkelere baktığımızda daha fazla kapalı olduğunu görüyoruz. Ama bu yine sağlık öncelik prensibimizden kaynaklanan bir şey" dedi.
3.04.2021 Eğitim
AKS konu dağılımı belli oldu! Öğretmen Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) başvurusu için son günler!
AKS konu dağılımı belli oldu! Öğretmen Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) başvurusu için son günler! MEB'e bağlı aday öğretmenlerin Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) başvuruları için son günler! Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) başvuruları ve ücret ödemeleri 23 Mart'ta sona erecek. Sınava kısa süre kala MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ''Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS)'' 81 İl Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Yazıda Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) konuları arasında yer alan "Aday Öğretmenlik Yetiştirme Süreci"ne ait konu başlıkları yer alıyor. Peki, Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) ne zaman? AKS başvurusu nasıl yapılır? AKS konu başlıkları ve soru dağılımı ne? AKS sınav ücreti son ödeme tarihi ve AKS başvuru ücreti yatırma ile ilgili tüm detaylar...
20.03.2021 Eğitim
Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) kılavuzu yayınladı! İşte AKS 2021 sınav tarihi!
Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) kılavuzu yayınladı! İşte AKS 2021 sınav tarihi! MEB kadrolarında görev yapan aday (sözleşmeli/kadrolu) öğretmenlerin Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) başvuru kılavuzu yayınlandı. Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) 25 Nisan 2021 tarihinde yapılacak. Peki, Adaylık Kaldırma Sınavı başvurusu yapılacak mı? AKS giriş şartları nelerdir? Adaylık Kaldırma Sınavı ücretleri nereye yatırılır? Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) konuları ve başvuru kılavuzu...
6.03.2021 Eğitim
MEB tarihi duyurdu! 12 Şubat...
MEB tarihi duyurdu! 12 Şubat... Yüz binlerce kişi bekliyordu. MEB tarihi resmen duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 25 Ocak-12 Şubat tarihleri arasında öğretmenlerin bireysel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla yapılacak mesleki gelişim programlarının, 400 bin öğretmenin başvurusuna açıldığını duyurdu. Bakanlık, öğretmenlere yönelik mesleki gelişim eğitimlerini çevrim içi yürütüyor. Eğitimlerde 40 konu bulunuyor. Öte yandan 1000 gönüllü öğretmen ile EBA TV'de tüm bu stüdyolarda 29 Ocak 2021 tarihine kadar çekilen ders videosu sayısı 10 bine ulaştı.
31.01.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Aday Öğretmen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aday öğretmen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.