Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj! "Türkiye ihaneti kimsenin yanına bırakmaz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj! "Türkiye ihaneti kimsenin yanına bırakmaz" Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT'in 97. kuruluş yıl dönümü programında açıklamalarda bulunarak, "Türkiye Cumhuriyeti belki yarına bırakır ama ihaneti kimsenin yanına bırakmaz. DEAŞ'ından FETÖ'süne kadar milletimizi hedef alan yapıya hayat hakkı tanımayacağız. Devletimizin nefesi sürekli teröristlerin ensesinde olacak." dedi.
10.01.2024 Gündem
Barbaros Hayreddin Paşa Camii'nin açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 20 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek
Barbaros Hayreddin Paşa Camii'nin açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 20 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Levent'teki Barbaros Hayreddin Paşa Camii'nin açılışında konuştu. Erdoğan, caminin 750 milyon liraya mal edildiğini ve camide aynı anda 20 bin kişinin ibadet edebileceğini söyledi.
12.05.2023 Gündem
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Pompeo'nun iddialarına masadaki Kalın'dan yanıt! İşte tarihi gerçekler
Pompeo'nun iddialarına masadaki Kalın'dan yanıt! İşte tarihi gerçekler ABD’nin Donald Trump dönemindeki Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Türkiye ile ilgili iddialarına, tüm görüşmelere katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yanıt verdi.
26.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Rami Kütüphanesi açıldı, 24 saat hizmet verecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Rami Kütüphanesi açıldı, 24 saat hizmet verecek Türkiye’nin en büyük kütüphanesi İstanbul Rami Kışlası hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, günün 24 saati gençler başta olmak üzere kitapseverlere hizmet verecek olan kütüphanede yapılan yemek ve içecek ikramlarına öğrencilerden ücret alınmayacağını açıkladı.
13.01.2023 Gündem
Türkiye'den arabuluculuk açıklaması! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın duyurdu...
Türkiye'den arabuluculuk açıklaması! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın duyurdu... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Volodimir Zelenski ile Vladimir Putin'i bir araya getirmek için arabuluculuk teklifinde bulunduğunu belirterek, "Zelenski bu teklife açık ama Putin, pozisyonların yeteri kadar yakın olmadığını, liderler düzeyinde gerçekleşecek bir görüşme için müzakere heyetinin çalışmalarının tamamlanması gerektiği kanaatinde" dedi.
21.03.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Ukrayna-Rusya gerilimi ile ilgili açıklama
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Ukrayna-Rusya gerilimi ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna ve Rusya gerilimine ilişkin, “Ukrayna meselesinin çözümü için diyalog diplomasisinin öncelik kazanması, gerilimlerin düşürülmesi, karşılıklı olarak ve gerilimi düşürecek adımların atılması gerekiyor. Bu yönde Türkiye üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam edecek” dedi.
19.02.2022 Gündem
İbrahim Kalın: Bizim medeniyetimiz bir kitap medeniyetidir
İbrahim Kalın: Bizim medeniyetimiz bir kitap medeniyetidir Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bizim medeniyetimiz bir kitap medeniyetidir. Bizim inanç tarihimiz oku emriyle başlamış, yaz emri ile devam etmiştir" dedi.
19.02.2022 Siyaset
Diyanet’ten personele zorla kitap aldırılması iddialarıyla ilgili açıklama
Diyanet’ten personele zorla kitap aldırılması iddialarıyla ilgili açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı, personele zorla kitap aldırılması iddialarıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.
14.12.2021 Gündem
İbrahim Kalın: Türkiye, yolunda kararlı bir şekilde yürümeye devam ediyor
İbrahim Kalın: Türkiye, yolunda kararlı bir şekilde yürümeye devam ediyor Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Oku emriyle başlayan medeniyet yürüyüşümüz, 100 yıl gibi kısa bir süre içerisinde dünyanın en büyük kütüphanelerini, araştırma merkezlerini üretmiştir. Kitap en kıymetli değer haline gelmiştir. Alınıp satılan bir meta değil, kendisiyle kıymet kazandığımız, değer kazandığımız bir dost, yoldaş, serüven haline gelmiştir." dedi.
20.11.2021 Siyaset
İbrahim Kalın: Kitaba ulaşamamak gibi bir bahanemiz yok
İbrahim Kalın: Kitaba ulaşamamak gibi bir bahanemiz yok Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 2'nci Ümraniye Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluştu. Fuarda kitaplarını da imzalayan Kalın, "Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde kurulan millet kıraathaneleri, yeni kütüphaneler, okuma salonları, basılan kitaplar, kitap ve yayın dünyasına verilen destek, bu tür kitap fuarlarıyla kendini tekrar tekrar gösteriyor. Artık okumamak, kitaba ulaşamamak gibi bir bahanemiz yok” dedi.
20.11.2021 Gündem
Taksim'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Bir eserimiz daha yükseliyor
Taksim'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Bir eserimiz daha yükseliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı ile birlikte açılışı yapılacak olan Taksim Camii'ne geldi. Taksim Camii'nde ilk ezan okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Hızla bir eserimiz daha yükseliyor. O da Barbaros Bulvarı üzerinde Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ni inşa ediyoruz, onu da kısa zamanda inşa edeceğiz. Orası da adeta bir mabetsiz beldedir. İnşallah orayı da mabetsiz olmaktan çıkarıp, Müslümanların ibadet edebildiği yerleri hazırlayacağız." dedi.
28.05.2021 Gündem
Mehmet Genç kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? Tarihçi Mehmet Genç’in biyografisi ve yazdığı kitapları
Mehmet Genç kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? Tarihçi Mehmet Genç’in biyografisi ve yazdığı kitapları Tarihçi Mehmet Genç, hayatını kaybetti. Mehmet Genç, 2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülüne layık görülmüştü. Tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi tarihçi Dr. Mehmet Genç'in cenazesi Fatih Camisi Haziresi'nde toprağa verilecek. Mehmet Genç kimdir? Tarihçi Mehmet Genç’in biyografisi ve yazdığı kitapları
19.03.2021 Gündem
Doğan Cüceloğlu son yolculuğuna uğurlandı
Doğan Cüceloğlu son yolculuğuna uğurlandı Salı günü evinde hayatını kaybeden psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu son yolculuğuna uğurlandı. Cüceloğlu için Levent Afet Yolal Camii'nde tören düzenlendi.
18.02.2021 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın koronavirüs tedavi sürecini anlattı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın koronavirüs tedavi sürecini anlattı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, canlı yayında koronavirüs tedavisi sırasında yaşadıklarını anlattı. Kalın "İlk belirlendiği anda Cumhurbaşkanımızdan uzaklaştım, onun sağlığı hepimizinkinden daha önemli. Karantinaya aldım kendimi. Test pozitif gelince hemen karantinaya ve tedaviye geçtim. Tedavi süreci zorlu değildi" dedi.
21.11.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya resti çekti! 'Tanımıyoruz...'
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya resti çekti! 'Tanımıyoruz...' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül darbesinin 40. yılında, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu'nda konuşarak, "Türkiye'de yapılmış veya teşebbüs edilmiş hiçbir darbe milli değildir, meşru değildir, masum değildir, onurlu değildir." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "Sayın Macron, senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak." dedi.
12.09.2020 Gündem
Ahmet Yaramış kimdir? Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış neden istifa etti?
Ahmet Yaramış kimdir? Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış neden istifa etti? Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış istifa etti. Yaramış, 15 Temmuz ile ilgili "Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş, nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor" sözleriyle büyük tepki çekmişti. Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevinden istifa etti. Ahmet Yaramış kimdir? Prof. Dr. Ahmet Yaramış neden istifa etti?
22.07.2020 Gündem
İbrahim Kalın'dan Libya açıklaması: Gereken cevabı alırlar...
İbrahim Kalın'dan Libya açıklaması: Gereken cevabı alırlar... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın CNN Türk canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
25.06.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan süre verdi ve duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan süre verdi ve duyurdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Corona virüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı sona erdi. Erdoğan, Türkiye'deki tedbirlerin salgın riski ortadan kalkana kadar geçici olarak uygulanacağının altını çizerek, 'Hassasiyet gösterirsek evde kalma süresini 3 haftayla sınırlı tutabiliriz' ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Corona virüs toplantısı öncesi yaptığı açıklamada da; "Milletimizi iyi bilgilendirir, hastalığı sıkı şekilde kontrol altında tutarsak umduğumuzdan da güzel bir tablo bizi bekliyor" dedi.
18.03.2020 Siyaset
Uzaktan ya da telefi eğitimi gündemde! Türkiye’de okullar tatil mi? Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı!
Uzaktan ya da telefi eğitimi gündemde! Türkiye’de okullar tatil mi? Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı! Türkiye’de okullar tatil mi? sorusunun cevabı dün yapılan açıklamadan sonra kesinlik kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığınca toplanan corona virüsü toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı ve okulların 16 Mart tarihinden itibaren bir hafta, üniversitelerin ise 3 hafta boyunca tatil olacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yaptığı açıklamada, corona virüse karşı alınan tedbirlerden bahsederken, uzaktan eğitim sürecine ilişkin detay verdi.
13.03.2020 Eğitim
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan flaş İdlib açıklaması: Sevkiyat devam edecek
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan flaş İdlib açıklaması: Sevkiyat devam edecek Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine Toplantısı 'ndaki konulara değinerek "Bölgeye askeri tahkimat ve sevkiyatımız devam edecek" ifadelerine yer verdi.
18.02.2020 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye bugün kendi tarihinin aktörü haline gelmiştir
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye bugün kendi tarihinin aktörü haline gelmiştir Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ümraniye Kitap Fuarının kapanışında, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kitapseverler ile bir araya geldi.
22.12.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asıl önemli işimiz yeni başlıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asıl önemli işimiz yeni başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Kız çocuklarının okullaşma oranında önemli ilerleme kaydettik. Asıl önemli işimiz yeni başlıyor. Eğitimde kalite artışı gibi daha fazla zaman ve emek isteyen konulara ağırlık vermeliyiz." dedi.
9.09.2019 Siyaset
Devlet Bahçeli: Seçimden sonra Meclis'e sunacağız
Devlet Bahçeli: Seçimden sonra Meclis'e sunacağız MHP lideri Devlet Bahçeli canlı yayında yaptığı açıklamada, "Kamuoyu araştırma değil, oluşturma yapıyorlar. Seçim sonrası kamuoyu araştırmaları için yasa teklifi getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
30.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün başladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün başladı! Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ardahan'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, "Düzenli sosyal yardım alan kardeşlerimize, aylık 150kw saat karşılığı elektrik tüketim desteği vermeye başlıyoruz" diyerek müjdeyi verdi.
1.03.2019 Siyaset