27 Mayıs

27 Mayıs

Son dakika 27 mayıs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 27 mayıs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 27 mayıs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

27 Mayıs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 27 mayıs gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.560 27 mayıs haberi bulunmuştur. Tüm 27 mayıs haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu: Milli tren seti sayısı 56'ya ulaşacak
Bakan Uraloğlu: Milli tren seti sayısı 56'ya ulaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2 yıl içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25'e ulaşacak. 2030 yılına kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak" dedi.
10.04.2024 Ekonomi
1608 sözleşmeli personel alımı yapılacak! Bakan Yerlikaya detayları açıkladı
1608 sözleşmeli personel alımı yapılacak! Bakan Yerlikaya detayları açıkladı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatına 96, taşra teşkilatına 1.512 olmak üzere toplam 1.608 lisans, ön lisans ve lise mezunu sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu.
3.04.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ek zam müjdesi! Oran belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ek zam müjdesi! Oran belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası milyonların merakla beklediği emekliye ek zam da dahil olmak üzere ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklaması ile birlikte en düşük emekli maaşı da belli oldu.
16.01.2024 Gündem
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER Adana'nın kurtuluşunun yıl dönümü, coşkuyla hatırlanmaya devam ediyor. Özellikle Adana şehri olmak üzere, 5 Ocak'ta kutlanan bu anlamlı gün, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunu onurlandırmak amacıyla coşkuyla karşılanıyor. Peki, Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu, nasıl gerçekleşti? 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri…
5.01.2024 Gündem
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptaline ilişkin, “Hangi sebeple olursa olsun, sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum siz Atatürk’ün askeri değil, itlerisiniz diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.
30.12.2023 Gündem
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri Nixon döneminin Dışişleri Bakanı 100 yaşında Henry Kissinger yaşamını yitirdi. Peki, Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri…
30.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yasaklarla anılmasına müsaade etmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yasaklarla anılmasına müsaade etmeyeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yükseköğretim Kurulu 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu. "Üniversitelerde bizzat hocalar kullanılarak başlatılan cadı avını dün gibi hatırlıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üniversitelerimizin bir daha asla yasakla, baskıyla, kavgayla veya ideolojik dayatmalarla anılmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
9.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sivil anayasaya kimsenin kulak tıkama lüksü yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sivil anayasaya kimsenin kulak tıkama lüksü yok Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay Başkanlığı IASAJ programı kapanış ve Danıştay eğitim tesisi açılış töreninde konuştu. 'Darbe anayasasından kurtulmalıyız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bu talebe siyaset kurumu başta olmak üzere sorumluluk makamında olan hiç kimsenin kulak tıkama yükümlülüğü yoktur. Müzakereye açık olduğumuzu belirttik " dedi
3.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adnan Menderes mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adnan Menderes mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli iradeyi ve milletin tercihlerini yok sayan 27 Mayıs darbesinin ardından Adnan Menderes ve arkadaşlarının haksız ve hukuksuz bir şekilde idam edilmeleri tarihe kara bir leke olarak geçmiştir" dedi.
17.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! Depremzede balıkçılara destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! Depremzede balıkçılara destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı ile Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın diploma ve sancak devir teslim töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurla cumhuriyeti buluşturan ve kaynaştıran bir yönetim olarak 2023 senesini hak ettiği şekilde idrak etmenin gayretindeyiz" dedi. Erdoğan, "Ordumuz ile halkımızın arasını açmayı hedefleyen 15 Temmuz ihaneti, bu açıdan da başarısız olmuştur. İnşallah bundan sonra da sinsi niyetleri boşa düşürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı açıklamada, "Kendi savaş uçaklarını geliştiren üretebilen ülke haline geldik." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz'da 2023-2024 yılı Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yarın itibarıyla gemi başına 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz." ifadelerini kullandı.
31.08.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu: Milli elektrikli trenimizden sonra milli hızlı trenimizi de yapıyoruz
Bakan Uraloğlu: Milli elektrikli trenimizden sonra milli hızlı trenimizi de yapıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRASAŞ’ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milli Hızlı Tren ile ilgili son gelişmeleri paylaşan Uraloğlu, “Milli Elektrikli Trenimizden sonra Milli Hızlı Trenimizi de yapıyoruz. İşletme hızı 225 km olan Milli Hızlı Trenimizde tasarım çalışmalarımızı yüzde 90 oranında tamamladık. İlk prototip montajına 2024 yılı başında başlamayı planlıyoruz. 8 araçlı tren setine sahip olacak bu milli hızlı trenimizi de 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
22.07.2023 Ekonomi
TBMM'de 15 Temmuz anma töreni! Cevdet Yılmaz: Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır
TBMM'de 15 Temmuz anma töreni! Cevdet Yılmaz: Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır. 27 gün boyunca demokrasi nöbetlerini sürdürmüşlerdir." dedi. TBMM Başkanı Kurtulmuş ise "15 Temmuz'u unutmadık ve unutturmayacağız. Bu darbe teşebbüsü milleti yok etmeye odaklandı" ifadelerini kullandı.
15.07.2023 Gündem
15 Temmuz hain darbe girişiminin tarihçesi: 1 Kasım 2015’ten 14 Temmuz 23.59’a
15 Temmuz hain darbe girişiminin tarihçesi: 1 Kasım 2015’ten 14 Temmuz 23.59’a 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hazırlanan iddianameler, ortaya çıkan belge ve görüntüler, darbe girişimine nasıl hazırlanıldığını ve FETÖ’nün darbe çarkını nasıl çevirdiğini de gözler önüne serdi.
15.07.2023 Gündem
Beşiktaş'ta gündem Toko Ekambi, Beka Beka, Halil Dervişoğlu
Beşiktaş'ta gündem Toko Ekambi, Beka Beka, Halil Dervişoğlu Transfer çalışmalarına dört koldan devam eden Beşiktaş Toko Ekambi, Beka Beka ve Halil Dervişoğlu ile görüşmelerine devam ediyor.
20.06.2023 Beşiktaş
Hakan Fidan yeni dışişleri bakanı oldu
Hakan Fidan yeni dışişleri bakanı oldu Çankaya Köşkü'nde yeni kabineyi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı görevini Hakan Fidan'ın üstleneceğini duyurdu.
3.06.2023 Gündem
Genç kadını çiftlikte kürekle öldürdü, ağır müebbet cezası onaylandı
Genç kadını çiftlikte kürekle öldürdü, ağır müebbet cezası onaylandı Çanakkale’nin Biga ilçesinde geçen yıl bir tavuk çiftliğinde çalışan 3 çocuk annesi Türkan Demir’i (27), başına kürekle vurarak öldürmek suçundan, hiçbir indirim uygulanmaksızın 'kadına karşı eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan tutuklu sanık Hakkı Elalmış'ın (30) müebbet hapis cezası, Bursa Bölge Adliyesi Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından onandı.
2.06.2023 Gündem
Günlerdir aranıyordu, cesedi çuvalda bulundu! Eşinden kahreden sözler
Günlerdir aranıyordu, cesedi çuvalda bulundu! Eşinden kahreden sözler Ataşehir'de sahibi olduğu iş yerinden kimliği belirsiz kişiler tarafından otomobile bindirilerek götürülen 36 yaşındaki Metin Üreyil'in cesedi öldürülmüş olarak çuval içinde bulundu. Metin Üreyil'in cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Metin Üreyil'in eşi Sinem Üreyil, "Siyah bir araçla kapının önünden alınıyor. Ondan sonra sırra kadem basıyor. Eşim depoda bir çuvalın içinde ölü bulunuyor. Eşimin üzerindeki silahla, eşimin kafasına sıkıp, darbediyorlar. Eşim tanınmaz haldeydi, ben onu teşhis edemedim, onu sakallarından tanıdım. Benim üç tane çocuğum yetim kaldı" dedi.
31.05.2023 Yaşam
Ailesi kayıp başvurusunda bulunmuştu! Korkunç gerçek ortaya çıktı
Ailesi kayıp başvurusunda bulunmuştu! Korkunç gerçek ortaya çıktı Ataşehir'de iddiaya göre iş yerinin önünden kaçırılan 36 yaşındaki Metin Üreyil'in çuval içinde cesedi bulundu.
31.05.2023 Yaşam
İstanbul'da başlık parası cinayeti! Kızın ailesiyle görüştüler sonrası kabus
İstanbul'da başlık parası cinayeti! Kızın ailesiyle görüştüler sonrası kabus Esenyurt'ta kardeşlerini evlendirmek istedikleri kızın ailesi başlık parası isteyince, parayı aralarında toplamaya çalışırken anlaşmazlık yaşayan Selami Şirip (38) ile kardeşi Hasan Şirip (29) arasında kavga çıktı. Hasan Şirip, ağabeyi Selami Şirip'i silahla vurarak öldürdü. Olay anı güvenlik kameralarına yansırken Hasan Şirip, polis ekiplerince gözaltına alındı.
30.05.2023 Yaşam
Kuru Otlar Üstüne ne zaman vizyonda (Türkiye'de), nerede çekiliyor? Nuri Bilge Ceylan Kuru Otlar Üstüne konusu nedir, oyuncu kadrosu kimlerden oluşuyor?
Kuru Otlar Üstüne ne zaman vizyonda (Türkiye'de), nerede çekiliyor? Nuri Bilge Ceylan Kuru Otlar Üstüne konusu nedir, oyuncu kadrosu kimlerden oluşuyor? Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi "Kuru Otlar Üstüne", 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 76'ncı Cannes Film Festivali'nin Ana Yarışma'sında yarışan film bugün festival kapsamında izleyicilerle buluştu. Gösterime Nuri Bilge Ceylan ve Ebru Ceylan ile filmin oyuncuları Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici, Ece Bağcı, Cengiz Bozkurt, Münir Can Cindoruk, Elif Ürse, Erdem Şenocak, Elit Andaç Çam, Nalan Kuruçim katıldı. Peki, Kuru Otlar Üstüne ne zaman çıkacak, Türkiye’de ne zaman vizyona girecek? Kuru Otlar Üstüne konusu nedir, oyuncu kadrosunda kimler var? Kuru Otlar Üstüne nerede çekildi?
28.05.2023 Kültür Sanat
27 Mayıs Survior dokunulmazlık kim kazandı? Survivor ilk eleme adayı kim oldu?
27 Mayıs Survior dokunulmazlık kim kazandı? Survivor ilk eleme adayı kim oldu? Survivor 2023'te dokunulmazlık heyecanı sürüyor. 27 Mayıs Survivor dokunulmazlık kim kazandı sorusu da gündemde gelmeye devam ediyor. Nefise ve Asena arasındaki gerginliğin damga vurduğu oyunda kırmızı ve mavi takım arasındaki kıran kırana mücadele sürüyor. Peki Survivor eleme adayı kim oldu?
27.05.2023 Televizyon
Mazlum Çimen kimdir? Şarkılar Bizi Söyler konuğu Mazlum Çimen'in eşi kim?
Mazlum Çimen kimdir? Şarkılar Bizi Söyler konuğu Mazlum Çimen'in eşi kim? Mazlum Çimen kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. 27 Mayıs Şarkılar Bizi Söyler programına konuk olan besteci, keman sanatçısı Mazlum Çimen, İstanbul Devlet Konservatuarı mezunudur. Peki Mazlum Çimen kaç yaşında, nereli?
27.05.2023 Gündem
27 Mayıs 2023 Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sorgulama millipiyangoonline.com'da!
27 Mayıs 2023 Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sorgulama millipiyangoonline.com'da! Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. 27 Mayıs 2023 Sayısal Loto çekilişi saat 21:30'da yapılıyor. millipiyangoonline.com'dan sorgulanacak Çılgın Sayısal Loto sonuçlarıyla ikramiyeler de sahiplerini buluyor.
27.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın sandıkta darbeler döneminin bittiğinin müjdesini duyurmak için sabırsızlanıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın sandıkta darbeler döneminin bittiğinin müjdesini duyurmak için sabırsızlanıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes ve arkadaşlarının anıt mezarını ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Türk demokrasisi, bir 27 Mayıs’ta aldığı yarayla sendelemişti. Şimdi 63 yıl sonra yine bir 27 Mayıs’ta, yarın gideceğimiz sandık başında, darbeler, cuntalar, muhtıralar döneminin bittiğinin müjdesini cümle âleme duyurmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.
27.05.2023 Gündem
AK Parti'li Çelik'ten '27 Mayıs' mesajı
AK Parti'li Çelik'ten '27 Mayıs' mesajı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "27 Mayıs darbesi, Türkiye’de millet iradesine karşı bütün kötülüklerin kapısını açmıştır" dedi.
27.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

27 Mayıs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 27 mayıs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.