1915

1915

Son dakika 1915 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 1915 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 1915 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

1915

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 1915 gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.228 1915 haberi bulunmuştur. Tüm 1915 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adanalı tarihçi yazar Yurtsever açıkladı! “Toplu göç ve soykırım haritası bulundu”
Adanalı tarihçi yazar Yurtsever açıkladı! “Toplu göç ve soykırım haritası bulundu” Adanalı Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever, Osmanlı arşivinden Türklerin toplu göç ve Ermeniler tarafından soykırıma uğradığını gösteren haritaların ortaya çıktığını söyledi.
28.04.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pullman Otel'de Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nazi zihniyeti Gazze'de 35 bin insanı katletti. Netanyahu günümüzün Hitler'i Gazze kasabıdır" dedi. "Hiç kimse bizden soykırıma sessiz kalmamızı bekleyemez" diyen Erdoğan, "Ellerindeki basın ve lobi gücüyle Gazze'de işledikleri cinayetlerin üstünü örtebileceklerini düşünüyorlar. Buradan onlara şu hakikati tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Ne yaparsanız boş, ne kadar uğraşsanız da beyhude, Tayyip Erdoğan'ın kalbine de, kavline de zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eğmeyiz" ifadelerini kullandı.
26.04.2024 Gündem
Anzak Günü nedir, Azak Gününde şafak ayini neden yapılır? Çanakkale Anzak Ayini ne zaman yapılır?
Anzak Günü nedir, Azak Gününde şafak ayini neden yapılır? Çanakkale Anzak Ayini ne zaman yapılır? Anzak Günü nedir, ne zaman, Anzak Günü geleneği şafak ayını neden yapılır? Anzak Günü'nde Avustralya ve Yeni Zelanda, Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Tören Alanı'nda Şafak Töreni' yapılıyor.
25.04.2024 Yaşam
Dışişleri'nden 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
Dışişleri'nden 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz Dışişleri Bakanlığı, bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaların reddedildiğini bildirdi.
24.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1915' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1915' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kendini vatanında ikinci sınıf hissetmesine müsaade etmedik, etmeyiz.' dedi.
24.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret düzenledi. Resmi temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan 'Öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız' dedi. DEM Parti'li belediyelerdeki olaylara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Filistin'deki katliamına bir kez daha sert tepki gösteren Erdoğan, "Şunu bilelim ki, zamanın Hitler'i Netanyahu ve suç ortakları hesap vermekten kaçamayacak." dedi.
23.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı: 11.2 milyon araç geçti
Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı: 11.2 milyon araç geçti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili boyunca otoyolları 11,2 milyonun üzerinde aracın kullandığını belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ise 2 milyon 94 bin 924 araç, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü de 1 milyon 772 bin 112 araç kullandı” dedi. Uraloğlu, 9 gün süren bayram tatili süresince 3 milyon 284 bin kişinin otobüslerle yolculuğu tercih ettiğini, demiryolları ile seyahat eden kişi sayısının ise 820 bini bulduğunu bildirdi.
15.04.2024 Gündem
Tatilciler bu kez feribot kuyruğuna girmedi
Tatilciler bu kez feribot kuyruğuna girmedi Çanakkale'deki Kilitbahir Feribot İskelesi'nde her yıl yaşanan araç kuyruğu, bu kez 1915 Çanakkale Köprüsü'nü kullananlar ve artırılan arabalı vapur seferleri nedeniyle oluşmadı.
6.04.2024 Gündem
Çanakkale Destanı 109 yaşında! Ziyaretçi akını
Çanakkale Destanı 109 yaşında! Ziyaretçi akını 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımız minnetle anılırken törenlerin bu yılki teması ‘Bizim Çanakkale’ olacak.
18.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'ta gereken dersi vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'ta gereken dersi vereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "5 yıl boşa geçti. Niye birşey yapılmadı, yapamazlar. Yapmazlar. Bunların böyle bir derdi yok. İşte Sirkeci'den geldiğimiz noktaya kadar tüm binalar yıkık dökük. Surlar yıkık. İşte bunları da yine inşallah biz yapacağız. Bugün amacımızı gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın 15 gün ücretsiz olacağını açıkladı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 'Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında "Ben seçimi kazanırsam yine AK Parti'de olacağım diyen sirk cambazlarına pirim vermeyin. Ben şimdi buradan aday oldum ama seçimden sonra yine AK Parti'ye gideceğim diyen sirk cambazlarına da aldanmayın. " dedi.
26.02.2024 Gündem
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER Adana'nın kurtuluşunun yıl dönümü, coşkuyla hatırlanmaya devam ediyor. Özellikle Adana şehri olmak üzere, 5 Ocak'ta kutlanan bu anlamlı gün, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunu onurlandırmak amacıyla coşkuyla karşılanıyor. Peki, Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu, nasıl gerçekleşti? 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri…
5.01.2024 Gündem
2024 otoyol ve köprü geçiş ücretleri belli oldu!
2024 otoyol ve köprü geçiş ücretleri belli oldu! Karayollları Genel Müdürlüğü, yeni yılda geçerli olacak zamlı köprü ve otoyol geçiş fiyatlarını açıkladı.
1.01.2024 Ekonomi
Sarıkamış şehitleri için anma sözleri - Sarıkamış şehitleri anma günü mesajları | 22 Aralık Sarıkamış Harekatı nedir, Sarıkamış şehitlerini anma günü ne zaman?
Sarıkamış şehitleri için anma sözleri - Sarıkamış şehitleri anma günü mesajları | 22 Aralık Sarıkamış Harekatı nedir, Sarıkamış şehitlerini anma günü ne zaman? 22 Aralık Sarıkamış Şehitleri ile ilgili sözler- Sarıkamış şehitleri anma mesajları 109. Yıldönümünde Sarıkamış Harekatı'nda can veren şehitlerimizi anmak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Birinci Dünya Savaşında, 22 Aralık 1914 ve 6 Ocak 1915 arasında Osmanlı İmparatorluğu ile Rus İmparatorluğu arasında gerçekleşmiş olan Sarıkamış Harekâtı’nda çok sayıda şehit verdi. Tarihin en soğuk gününde, her yıl olduğu gibi bu yıl da derin bir hüzünle anılan Sarıkamış Şehitleri’nin tarihi için de araştırmalar yoğunlaştı. Biz de Sarıkamış Şehitleri anma mesajları ve sözleri derlerken, Sarıkamış Harekatı tarihi hakkında da bilgiler verdik.
22.12.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Dünyada yılın en iyi projesi' ödülünü aldı
Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Dünyada yılın en iyi projesi' ödülünü aldı Bakan Uraloğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, dünyanın en iyi mühendislik projelerinin değerlendirildiği, ENR (Engineering News-Record) Dergisi jürisi tarafından yapılan genel değerlendirme sonucu, ‘ENR Project of The Year/Yılın Projesi’ ödülüne layık görüldüğünü açıkladı.
10.12.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Hatay Havalimanına ilave yeni pist inşa edeceğiz
Bakan Uraloğlu: Hatay Havalimanına ilave yeni pist inşa edeceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ”Hatay Havalimanı’nda PAT sahaları çalışmaları 21 Kasım’da başladı, Hatay Havalimanı için yapılan yer tespitinde en uygun yer bulunduğu alan, Hatay Havalimanı’na ilave yeni bir pist inşa edeceğiz, Hatay’ı çok daha güçlü ve gelişmiş bir şekilde ayağa kaldıracağız.” ifadelerine yer verdi. Bakan Uraloğlu ayrıca, İskenderun’u Hatay’a bağlayacak; İskenderun Hatay Otoyolu Projesini hazırladık, 2024’te ihalesini yapacağız ve Dörtyol-Hassa Tünel Yolu Projesi’nin ihalesi de bu yıl yapılacak” dedi.
2.12.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Türkiye'yi tüneller ülkesi haline getirdik
Bakan Uraloğlu: Türkiye'yi tüneller ülkesi haline getirdik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, karayolu ulaşımını daha etkin, ekonomik, sürdürülebilir ve çevre dostu hale getirmek amacıyla önemli ve devasa projelere imza attıklarını belirterek, “3 bin 844 yeni köprü inşa ettik. 405 yeni tünel açarak hizmete sunduk. Köprü uzunluğunda yüzde 145, tünel uzunluğunda ise yüzde bin 350 artış sağladık” dedi.
26.11.2023 Gündem
Çanakkale Kumkale'de Türk mezarlığındaki Fransız Anıtı sahte çıktı
Çanakkale Kumkale'de Türk mezarlığındaki Fransız Anıtı sahte çıktı Çanakkale Kara Savaşları sırasında Fransızların çıkarma yaptığı Kumkale bölgesindeki Türk mezarlığına yapılan Fransız Anıtı'nın sahte olduğu ortaya çıktı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsani ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mithat Atabay, "Fransız askerlerinin anısına 25-26 Nisan 1915 tarihi" şeklinde Fransızca bir açıklama yazılan anıtın 1920 yılında Yunanlılar tarafından yaptırıldığını ve anıtın sahte olduğunu söyledi. Atabay, buraya bir Fransız Anıtı yapılmasının uluslararası hukuk açısından da yanlış bir davranış olduğunu ifade etti.
1.11.2023 Gündem
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’"
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’" Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır' dedi. Ortaylı Atatürk’ün Cumhuriyet fikriyle ne zaman tanıştığını anlattı.
29.10.2023 Gündem
Umberto Boccioni Eserleri Nelerdir? Umberto Boccioni Eserleri'nin Özellikleri
Umberto Boccioni Eserleri Nelerdir? Umberto Boccioni Eserleri'nin Özellikleri Dünyaca ünlü ressamlar arasında birçok önemli ismi saymak mümkündür. Bunlardan birisi olan Umberto Boccioni son derece başarılı işlere imza atmıştır. Ortaya koyduğu her eserde farklı duyguları işlemiştir. Bunun yanında ünlü İtalyan ressamın heykeltraş olarak da bilindiği görülür. Yani İtalyan ressam Boccioni çok yönlü bir kişiliğe sahipti. Geldiği noktaya ulaşana kadar büyük mücadeleler vermiştir.
22.09.2023 Gündem
Haldun Taner Eserleri Nelerdir? Haldun Taner Eserleri'nin Özellikleri
Haldun Taner Eserleri Nelerdir? Haldun Taner Eserleri'nin Özellikleri Öykü, tiyatro ve kabare yazarı olarak tanınan Haldun Taner oldukça donanımlı bir isimdi. Özellikle Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı'nda önemli isimlerden birisi olduğunu görmekteyiz. Ayrıca verdiği eserlerin yanında kabare tiyatrosunun öncüsü olmayı başarmıştır. Buda onun başarılı hayatının dikkat çeken bir unsuru olarak bilinir. Ünlü yazarın doğum yeri ise İstanbul'dur. 
29.08.2023 Gündem
Anafartalar Zaferi 108. Yıl mesajları ve 10 Ağustos 1915 Anafartalar Zaferi sözleri! Anafartalar Zaferi nedir, nasıl olmuştur? İşte Anafartalar Zaferi tarihi
Anafartalar Zaferi 108. Yıl mesajları ve 10 Ağustos 1915 Anafartalar Zaferi sözleri! Anafartalar Zaferi nedir, nasıl olmuştur? İşte Anafartalar Zaferi tarihi Anafartalar Zaferi mesajları ve sözleri için araştırmalar arttı. Çanakkale Savaşı'nın dönüm noktalarından birisi olan Anafartalar Zaferi'nin yıl dönümünde şehitleri anmak, onları onurlandırmak isteyenler Anafartalar Zaferi 108. Yıl mesajları ve 10 Ağustos 1915 Anafartalar Zaferi sözleri için araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Anafartalar Zaferi nedir, nasıl olmuştur? İşte Anafartalar Zaferi tarihi ile anlamlı kısa uzun resimli Anafartalar Zaferi mesajları ve 10 Ağustos Anafartalar Zaferi ile ilgili sözler…
10.08.2023 Gündem
Yatırımın adresi Türkiye oldu! Bölgesel merkez haline geldi
Yatırımın adresi Türkiye oldu! Bölgesel merkez haline geldi Türkiye gerek portföy gerekse doğrudan yatırımda yabancının rotasına girdi. Risk primi düşerken, borsa zirve yaptı. İngiltere ve Güney Kore’den yatırım sinyali gelirken, ABD’li devler de Türkiye’yi bölgesel merkez olarak görüyor.
1.08.2023 Ekonomi
Kurtulmuş: Her alanda güçlü Türkiye'yi hep birlikte kuracağız
Kurtulmuş: Her alanda güçlü Türkiye'yi hep birlikte kuracağız TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Geldiğimiz noktada Türkiye sanayisi başlı başına bir başarı öyküsüdür. Bugün geldiğimiz noktayı asla yeterli bulmuyoruz çok daha ileriye gitmeliyiz, çok daha güçlü olmalıyız. Her alanda güçlü bir Türkiye'yi, hep birlikte kuracağız. Türkiye Yüzyılı, teknolojide, sanayide, Ar-Ge'de, özellikle yüksek teknolojilerde, özellikle uluslararası ilişkilerde güçlü bir Türkiye olacaktır" dedi.
27.07.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu! Bayramda 35 milyon kişi seyahat etti
Bakan Uraloğlu duyurdu! Bayramda 35 milyon kişi seyahat etti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu kritik sayıyı açıkladı. Uraloğlu "Kurban Bayramı'nda kara, hava ve demir yolunu kullanarak seyahat edenlerin sayısı yaklaşık 35 milyonun üzerinde gerçekleşti" dedi.
16.07.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Rekorların kırıldığı bayram oldu
Bakan Uraloğlu: Rekorların kırıldığı bayram oldu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Bayramda 35 milyon kişi seyahat etti. Fahiş fiyatları bilet satışına geçit verdik, yatırımlarımızla özlemleri giderdik" dedi.
4.07.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

1915 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 1915 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.