18 Yaş Altı

18 Yaş Altı

Son dakika 18 yaş altı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 18 yaş altı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 18 yaş altı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

18 Yaş Altı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 18 yaş altı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.315 18 yaş altı haberi bulunmuştur. Tüm 18 yaş altı haberleri aşağıda listelenmiştir.
TÜİK açıkladı! 10 yılda kadınlar, 45 yaş üstü erkekle evlendi
TÜİK açıkladı! 10 yılda kadınlar, 45 yaş üstü erkekle evlendi Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), Türkiye'de geçen yıl 565 bin 435 çift hayatlarını birleştirdi ve 18 bin 26 akraba evliliği oldu. 2023'te 16-17 yaş grubunda 706, 18-19 yaş grubunda ise 5 bin 657 erkek evlendi. Kadınlarda ise 16-17 yaş grubunda 10 bin 471, 18-19 yaş grubunda 38 bin 335 evlilik olduğunu açıkladı.
29.04.2024 Gündem
Dünyanın en uzun boylu kadını! Oyunu kullandı
Dünyanın en uzun boylu kadını! Oyunu kullandı Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Dünyanın en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, 31 Mart Yerel Seçimleri için oyunu kullandı. Gelgi,"Muhtar adayını seçememiş oldum seyyar sandık sebebiyle ama benim için de sürpriz oldu" dedi.
31.03.2024 Gündem
Bakan Göktaş müjdeyi duyurdu: Yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş müjdeyi duyurdu: Yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şubat ayına ilişkin toplam 6,3 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını açıkladı.
12.02.2024 Gündem
Destek ödemeleri ile ilgili yeni karar! Yüzde 50 artış olacak
Destek ödemeleri ile ilgili yeni karar! Yüzde 50 artış olacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarıyla birlikte evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artışa gidildiğini açıkladı.
15.01.2024 Ekonomi
2024 Ocak ayı engelli maaşı ne kadar oldu? Engelli maaşları bu ay zamlı mı olacak, engelli aylıklarına ne kadar zam geldi? Asgari ücret engelli maaşı
2024 Ocak ayı engelli maaşı ne kadar oldu? Engelli maaşları bu ay zamlı mı olacak, engelli aylıklarına ne kadar zam geldi? Asgari ücret engelli maaşı Yeni engelli maaşları için araştırmalar sürüyor. 2024 asgari ücret zammıyla birlikte engelli aylıkları da netlik kazanacak. Yeni ücretle engelli aylıkları, işsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı da artıyor. Peki, Engelli aylığı ne kadar olacak? 2024 asgari ücret zammı ile engelli maaşları kaç TL artacak? İşte 2024 engelli maaşı…
27.12.2023 Çalışma Hayatı
TikTok sözcüsünden 'Türkiye' sunumu! Yayman: Çocuklarımızın geleceği çok daha önemli
TikTok sözcüsünden 'Türkiye' sunumu! Yayman: Çocuklarımızın geleceği çok daha önemli TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda, sosyal medya platformu TikTok'ta tartışmalara yol açan konular ele alındı.
7.12.2023 Gündem
Asgari ücret, İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlanıyor
Asgari ücret, İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlanıyor Asgari ücretli 7 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemeye kısa bir süre kaldı. Ocak ayından itibaren geçerli olacak olan yeni asgari ücret için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına başlayacak. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları da zamlanmış olacak.
9.11.2023 Ekonomi
BES birikimleri teminat gösteriliyor! Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarına avantajlı kredi imkanı sunuluyor
BES birikimleri teminat gösteriliyor! Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarına avantajlı kredi imkanı sunuluyor Bireysel Emeklilik Sistemi, iş hayatında birikim yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Fakat farklı nedenlerden dolayı erken çıkmak isteyenler bulunuyor. Sözleşmeler ise bankadan bankaya değişiklik gösterirken, caymadaki farklılıklar bazı mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor. Öte yandan Bireysel Emeklilik Sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor.
14.09.2023 Ekonomi
İstanbul Valiliği'nden alkol kullanım ve satışına ilişkin açıklama
İstanbul Valiliği'nden alkol kullanım ve satışına ilişkin açıklama İstanbul Valiliği, yürürlükte olan alkol yasağıyla ilgili bir hatırlatma yazısı yayınladı. Açık alanlarda çıkan huzursuzlukların genelinin alkolden kaynaklandığını belirten Valilik, yasağı tekrar hatırlatarak, 22.00 ve 06.00 saatleri arasında alkol satışı yapılamayacağını bildirdi.
30.08.2023 Gündem
Liselerden kaçış devam ediyor! 1.7 milyon öğrenci açık öğretimde
Liselerden kaçış devam ediyor! 1.7 milyon öğrenci açık öğretimde Türkiye’de ilk ve ortaöğretimde toplam 19 milyon 155 bin 571 öğrenci var. Bu öğrencilerin 1 milyon 738 bin 198’si yani yüzde 9’u açık öğretimde okuyor. Eğitim kademelerine göre bakıldığında ortaokulda 171 bin 943, lisede de 1 milyon 566 bin 255 öğrenci var.
13.08.2023 Eğitim
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor EYT ile emekli olanlar maaşlarını almaya başlarken bazıları da kademeli olarak ilk maaşını alma heyecanı yaşıyor. EYT sonrası işten çıkanlara 100 gün uyarısında bulunan İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci, sigorta başlangıcı ile ilgili önemli tespitte bulundu.
21.07.2023 Emekli
Yaşlı ve engelli maaşına zam! İşte yeni rakamlar...
Yaşlı ve engelli maaşına zam! İşte yeni rakamlar... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısında yapılan düzenleme sonrası sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini artırdıklarını belirterek, bu kapsamda yaşlı aylığının 2.348 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli aylığının 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığının 2.811 TL'ye yükseldiğini açıkladı.
8.07.2023 Ekonomi
Sarp Sınır Kapısı'nda Kurban Bayramı tatili yoğunluğu
Sarp Sınır Kapısı'nda Kurban Bayramı tatili yoğunluğu Türkiye´nin Gürcistan üzerinden Kafkaslar ile Orta Asya ülkelerine, Gürcistan´ın da Türkiye üzerinden Avrupa´ya açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı´ndaki yolcu ve araç yoğunluğu her geçen gün artarken, bu yoğunluk Kurban Bayramı dolayısıyla yaklaşık 2 katına çıktı.
26.06.2023 Gündem
Akbank karne hediyesi gerçek mi, Akbank 600 TL karne hediyesi mi verecek? Akbank karne hediyesi başvurusu nasıl yapılır? Akbank 600 TL karne hediyesi başvurusu
Akbank karne hediyesi gerçek mi, Akbank 600 TL karne hediyesi mi verecek? Akbank karne hediyesi başvurusu nasıl yapılır? Akbank 600 TL karne hediyesi başvurusu Öğrenciler bugün karnelerini alıyor ve 3 aylık yaz tatiline giriyor. 16 Haziran dağıtılacak karneler için veliler karne hediyesi araştırmasına başlarken “Akbank karne hediyesi” sürecine yönelik detayları sorgulamaya başladı. Çocuğuna karne hediyesi olarak Bireysel Emeklilik Sözleşmesi ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası başlatan anne babalar CarrefourSA’dan 600 TL’ye varan hediye çeki kazanıyor. Peki, Akbank karne hediyesi gerçek mi, Akbank 600 TL karne hediyesi doğru mu? Akbank karne hediyesi başvurusu nasıl yapılır? Akbank 600 TL karne hediyesi başvurusu sürecine dair merak edilenler…
16.06.2023 Eğitim
Google’ın yeni kararı kumar bağımlılığında artışa neden olabilir
Google’ın yeni kararı kumar bağımlılığında artışa neden olabilir Geçtiğimiz günlerde kumar uygulamalılarına Türkiye’de artık izin verileceğini duyuran Google’ın bu yeni kararının kumar bağımlılığını arttırabileceğini aktaran Psikiyatrist Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, “Bu kumar oyunlarının elimizdeki cep telefonlarında serbest hale gelmesi ile gençlerimiz, evlatlarımız ve vatandaşlarımız bunun pençesine düşecektir. Kumar bağımlılığı kaçınılmaz bir şekilde artar ve tedavisi diğer bağımlılıktan daha zordur” diyerek uyarılarda bulundu.
16.06.2023 Yaşam
Sosyal yardımlarda memur maaş katsayısı oranında artış
Sosyal yardımlarda memur maaş katsayısı oranında artış Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan düzenleme sonrası; yaşlı aylığının 1997 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli aylığının 1594 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığının 2 bin 392 TL'ye, Evde Bakım Yardımı'nın 4 bin 336 TL'ye ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 3 bin 38 TL'ye yükseldiğini açıkladı.
24.01.2023 Ekonomi
Yeni evim kampanyası başvuru sitesi 2023! Yeni evim kampanyası.com.tr açıldı mı, başvurusu nasıl yapılır, yeni evim kampanyasına uygun projeler hangileri?
Yeni evim kampanyası başvuru sitesi 2023! Yeni evim kampanyası.com.tr açıldı mı, başvurusu nasıl yapılır, yeni evim kampanyasına uygun projeler hangileri? Yeni evim kampanyasına başvurular başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak çalışmalarıyla hayata geçen “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim” kampanyasına başvuruların başlamasıyla kampanya hakkında yapılan aramalar da arttı. Peki, Yeni evim kampanyası başvuru sitesi ne, yeni evim kampanyası.com.tr açıldı mı, başvurusu nasıl yapılır, yeni evim kampanyasına uygun projeler hangileri?
17.01.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: KGF paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunulacak
Bakan Nebati: KGF paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunulacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan Kredi Garanti Fonu (KGF) paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunacaklarını belirterek, "Krediye erişim imkanı olan ve teminat eksikliği bulunmayan firmalar bu sistemden faydalanmayacaktır. Böylelikle daha önce başımıza gelen, ihtiyacı olmayanların kullandıkları kredilerin özellikle dövize ve farklı alanlara gitmesini büyük bir oranda engellemiş olacağız" dedi.
19.12.2022 Ekonomi
6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddianamesi! Bakan Yanık'tan açıklamalar
6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddianamesi! Bakan Yanık'tan açıklamalar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunuyor.
9.12.2022 Gündem
Düzce TOKİ kura sonuçları nihai isim listesi 2022! Düzce TOKİ kura sonuçları sorgulama (2+1 ve 3+1 ilçe 3 Aralık Düzce TOKİ kura çekimi)
Düzce TOKİ kura sonuçları nihai isim listesi 2022! Düzce TOKİ kura sonuçları sorgulama (2+1 ve 3+1 ilçe 3 Aralık Düzce TOKİ kura çekimi) Düzce TOKİ kura sonuçları isim listesi için yapılan aramalar arttı. TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde Düzce ili kurasının devamı bugün yapılacak. Saat 10.00'da başlayan TOKİ Düzce kura çekiminin ardından hak sahipleri kendi isimlerinin çıkıp çıkmadığını araştırıyor. Peki, Düzce TOKİ kura sonuçları nihai isim listesi açıklandı mı, Düzce TOKİ kura sonuçları nasıl sorgulanır?
3.12.2022 Ekonomi
Borsa İstanbul'da yeni rekor! Bakan Nebati: Her türlü katkıyı vermek durumundayız
Borsa İstanbul'da yeni rekor! Bakan Nebati: Her türlü katkıyı vermek durumundayız Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Borsa İstanbul'un küresel ölçekte dikkat çeken bir borsa olduğunu ve benzerlerinden pozitif ayrıştığını biliyoruz. Borsa İstanbul bizim bir değerimiz. Borsa İstanbul'a biz mümkün olduğunca her türlü katkıyı, bakanlık ve ekonomi yönetimi olarak vermek durumundayız.  Ülkemiz, her türlü enstrümandan faydalanılan bir ülke konumuna getirilmeli" dedi.
1.12.2022 Ekonomi
4 çocuğunu bırakıp 15 yaşındaki çocuğa kaçtı! Bakanlık harekete geçti
4 çocuğunu bırakıp 15 yaşındaki çocuğa kaçtı! Bakanlık harekete geçti Kahramanmaraş'ta yaşanan olayın canlı yayınlanan bir programa taşınmasının ardından tüm Türkiye bu olayı konuşmaya başladı. 23 yaşında ve 5, 4, 2 yaş ve 5 aylık çocuğu bulunan Gülizar Akbulut TikTok'ta tanıştığı 15 yaşında bir çocuğa kaçtı. Gülizar'ın eşi katıldığı canlı yayında sinir krizi geçirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. İşte Türkiye'de günlerdir konuşulan olayın detayları...
19.11.2022 Gündem
EYT ile ilgili '18 yaş öncesi çalışma' detayı! Yaş şartı aranacak, 1981 yılına dikkat
EYT ile ilgili '18 yaş öncesi çalışma' detayı! Yaş şartı aranacak, 1981 yılına dikkat Memur, SSK, Bağkur ve tarım sigortalıları merakla bekliyor. EYT düzenlemesinde artık son dönemece girildi. Peki emeklilik hesaplamasında 18 yaş öncesi çalışma EYT'ye girer mi? 1981 yılına dikkat edilmesi gerekiyor. İşte detaylar...
31.10.2022 Çalışan Hakları
Kadınlara devletten yeni destek paketi! Hesaba yatırılacak
Kadınlara devletten yeni destek paketi! Hesaba yatırılacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eşi vefat etmiş sosyal yardım faydalanıcısı kadınlara yönelik yeni bir desteği hayata geçireceklerini belirterek, “Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı kapsamında 2.023 adet konut temini sağlayacağız. Toplamda 607 milyon TL bütçemiz ile hane başına 300 bin TL destek vereceğiz” dedi.
24.10.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den BES açıklaması: 362 milyar TL'lik fon büyüklüğüne ulaşıldı
Bakan Nebati'den BES açıklaması: 362 milyar TL'lik fon büyüklüğüne ulaşıldı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "18 yaş altı çocuk ve gençlerimize Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) giriş imkanı getirilmesi, devlet katkısı oranının artırılması ve sistemin sağladığı reel getiri sonucunda, vatandaşlarımızın BES'e olan ilgisi artarak sürüyor. 17 Ekim 2022 tarihi itibarıyla, BES'te yaklaşık 14,3 milyon katılımcıya ve 362 milyar TL'lik fon büyüklüğüne ulaşıldı" dedi.
19.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

18 Yaş Altı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 18 yaş altı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.