Hesaba yatıyor! Son dakika kararı 1500 lira…
Hesaba yatıyor! Son dakika kararı 1500 lira… Milyonlarca kişi bekliyordu peş peşe kararlar geliyor. 1500 lira hesaba yatıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs ve haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldıklarını bildirdi. Turizm sektöründe mayıs sonu biten KDV indirimleri haziran sonuna kadar uzatıldı. Yiyecek-içecek alanında faaliyet gösteren işyerlerinin çalışanları için nisan- mayıs aylarında geçerli olacak 1.500 TL’lik destek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda geçtiğimiz hafta kabul edildi. 2 milyona yakın çalışan doğrudan etkilendi. Yeni kapama kararıyla 300 binden fazla çalışanımızın Nisan ve Mayıs aylarında destek kapsamına alınması bekleniyor.
22.04.2021 Ekonomi
Para ödenecek! Nisan ve mayısta 1500 lira yatırılacak
Para ödenecek! Nisan ve mayısta 1500 lira yatırılacak Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Merakla bekleniyordu. Meclis'e sunuldu. Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından yapılacak. Aylık bin 500 lira ödenecek. Nisan ve mayıs aylarını kapsıyor. Çalışan ve işverenlerin beklediği kanun teklifi Ak Parti milletvekilleri tarafından Meclis'e sunuldu. Ekonomi ile ilgili yeni düzenlemeler hayata geçirilecek. Çok sayıda kişi yaralanacak. Kanun teklifinin öne çıkan maddelerinden biri yiyecek ve içecek sektöründe çalışanları yakından ilgilendiriyor. Kanun teklifine göre Nisan ve mayıs aylarına ilişkin sosyal güvenlik primleri İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak. Nisan ve mayıs aylarında aylıksız izne ayrılanlara bin 500 liralık ödeme yapılacak. Ayrıca borç yapılandırması da hayata geçirilecek. Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçları yapılandırılacak.
2.04.2021 Ekonomi
1500 yıllık Denizli tekstili!
1500 yıllık Denizli tekstili! Denizli'deki Laodikya antik kentinde yapılan kazı çalışmalarında bin 500 yıllık olduğu tahmin edilen kumaş parçası bulundu.
22.07.2014 Yaşam