1 Eylül

1 Eylül

Son dakika 1 eylül haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 1 eylül ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 1 eylül haber sayfamızda bulabilirsiniz.

1 Eylül

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 1 eylül gelişmeleri de dahil olmak üzere 21.006 1 eylül haberi bulunmuştur. Tüm 1 eylül haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı?
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı? Yüzde 25 kira artışı bitti mi, yüzde 25 kira zammı kalktı mı? Bayram sona erdi, Meclis açılırken vatandaşlar mayıs ayının yaklaşmasıyla "Kira zam sınırı kalkacak mı?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
16.04.2024 Ekonomi
20 ton hamsiye el konuldu! Bakanlık duyurdu
20 ton hamsiye el konuldu! Bakanlık duyurdu Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, balıkçılık sezonu içerisinde bin 193 denetim gerçekleştirilen kentte kurallara uymayan 17 balıkçıya toplam 439 bin 235 TL idari para cezası uygulandığını, yasal boy sınırı altında avlandığı tespit edilen 20 ton hamsi ile 80 kilogram istavrite el konulduğunu açıkladı.
16.04.2024 Gündem
Balık sezonu yarın kapanıyor
Balık sezonu yarın kapanıyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak" dedi.
14.04.2024 Ekonomi
Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi
Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi Zonguldak’ta av yasağına sayılı günler kala tezgahlar hamsi, istavrit ve mezgit ile şenlendi. Vatandaşlar, iftar sofraları için balık satın aldı.
25.03.2024 Ekonomi
TFF, Süper Lig'de yeni sezonun başlangıç tarihini açıkladı
TFF, Süper Lig'de yeni sezonun başlangıç tarihini açıkladı Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig ve TFF 2. Lig'de yeni sezonun başlangıç tarihini açıkladı.
22.02.2024 Süper Lig
Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı ara bulucu ile 1 ayda çözüldü
Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı ara bulucu ile 1 ayda çözüldü Ankara'da ev sahibi Serkan Uğurelli (47), kirasını ödemeyen ve evden çıkmak istemeyen kiracısı ile yaşadığı sorunu, zorunlu ara buluculuk uygulaması ile 1 ayda çözüme kavuşturdu. Avukat Senem Yılmazel, en az 2 yıl sürecek yargılama sürecinin, ara bulucu ile 4 haftada çözüldüğünü belirterek, "Bu tür sıkıntılar yaşayan insanların yüzde 50'si zorunlu ara buluculuk şartıyla anlaşma sağlayabiliyor" dedi.
3.02.2024 Gündem
Rekor zam belli oldu! Yüzde 97+30 oranında artış olacak
Rekor zam belli oldu! Yüzde 97+30 oranında artış olacak Türkiye’nin en büyük firmalarının yer aldığı metal sektöründe MESS ile işçi sendikaları Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasında 114 gün süren müzakereler sonrasında anlaşma sağlandı.
18.01.2024 Çalışma Hayatı
Ev sahiplerine kötü haber! Kiracılar için tahliye kararı, izin verilmedi
Ev sahiplerine kötü haber! Kiracılar için tahliye kararı, izin verilmedi Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Son yıllarda ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan uyuşmazlıklar büyük ölçüde artışa geçmişti, ancak 1 Eylül’de devreye giren arabuluculuk sistemi ile birlikte pek çok uyuşmazlık dava yoluna gitmeden çözülebiliyor. Uyuşmazlık olması durumunda ise ev sahibi veya kiracı dava yoluna gidebiliyor.
13.01.2024 Ekonomi
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz'
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz' Çanakkale'de, balık tezgahlarında deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle beklenen bolluk yaşanmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, "Balıklar üremek için su sıcaklığıyla birlikte hareket ediyor. Yaptığımız bir proje ile hamsinin yumurtasının ekim ayının sonunda bitmesi gerekirken, aralık ayı içinde hamsi yumurtalarına rastladık. Bu da yaklaşık 1,5 ay kadar bir kayma olduğunu, gösteriyor. Göçleri ne düzeyde etkilediği konusunda yapılmış net çalışma olmamasına karşın gözlemlere dayalı baktığımızda balık sezonunda bu sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz" dedi.
4.01.2024 Gündem
Ev sahibi, kiracılar dikkat! 1 Ocak'ta değişiyor, işte yeni ücret tarifesi
Ev sahibi, kiracılar dikkat! 1 Ocak'ta değişiyor, işte yeni ücret tarifesi Ev sahibi, kiracıları yakından ilgilendiriyor. 1 Eylül’de devreye giren arabuluculuk sistemi ile birçok uyuşmazlık dava yoluna gitmeden çözümlendi. Yeni yılda ise arabuluculuk fiyat tarifeleri güncellendi. Peki arabuluculuğa başvurularda bir ücret ödeniyor mu? İşte detaylar...
30.12.2023 Ekonomi
Bakan Tunç duyurdu! Arabuluculuk sistemine 76 bin 780 kişi başvurdu
Bakan Tunç duyurdu! Arabuluculuk sistemine 76 bin 780 kişi başvurdu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Eylül itibariyle başlatılan kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru olduğunu açıkladı.
18.12.2023 Ekonomi
Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu için son gün 2 Ocak 2024
Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu için son gün 2 Ocak 2024 Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2002 yılında uygulamaya konulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2024 başvuruları için son gün yaklaşıyor. Üreticilerin, bakanlığın tarımsal desteklemelerinden faydalanabilmesi için 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak 2024 tarihine kadar yaptırmaları gerekiyor.
17.12.2023 Gündem
Havalar soğumadı balık akını bitti, lüferin kilosu 350 liradan 750 liraya çıktı
Havalar soğumadı balık akını bitti, lüferin kilosu 350 liradan 750 liraya çıktı Balık fiyatları havanın durumuna göre değişmeye devam ediyor. Çanakkale’de 1 Eylül’de sona eren av yasağının ardından balıkçı tezgahlarında kilosu 700 liradan yerini alan denizlerin prensi lüfer 350 liraya kadar düştü. Çanakkale Boğazı’nda akımın erken bitmesi ve havaların soğumaması sebebiyle azalan lüfer kilosu 750 liraya kadar çıktı.
12.12.2023 Gündem
Ev sahibi ve kiracılar için yeni dönem! Detaylar ortaya çıktı: 3 ayda bir ödeme talebi kabul edildi
Ev sahibi ve kiracılar için yeni dönem! Detaylar ortaya çıktı: 3 ayda bir ödeme talebi kabul edildi Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem 1 Eylül'de başladı. Kira tespit, tahliye, uyarlama, kontrat kaynaklı sorunlar, taşınmaz paylaşımı, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklar, aidata ilişkin davalar artık zorunlu arabuluculuk sürecine tabi. Peki arabuluculuk sistemi kira anlaşmazlıklarına çözüm oldu mu? İşte yeni sistem ile ilgili detaylar...
6.12.2023 Ekonomi
Bakanlık açıkladı! Resmen değişti, artık mirasçılık belgesi istenecek
Bakanlık açıkladı! Resmen değişti, artık mirasçılık belgesi istenecek Tarım ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan 'Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik', Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; ÇKS kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle gerçekleştirilen başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi istenecek.
18.11.2023 Ekonomi
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye'nin son tartışmaları dikkate alındığında, yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farklarının da ortaya çıktığını düşündüğümüzde; demokratik, kuşatıcı, maddeler arasındaki çelişkileri ortadan kaldıracak yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu açık" dedi.
14.11.2023 Gündem
Fındık ihracatından 2 ayda 356 milyon döviz girdisi sağlandı
Fındık ihracatından 2 ayda 356 milyon döviz girdisi sağlandı 1 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2023/2024 fındık ihraç sezonunun ilk iki ayında Türkiye'den yapılan fındık ihracatı 54 bin 78 Tona ulaşarak karşılığında 356 Milyon 918 bin dolar döviz girdisi sağlandı.
8.11.2023 Finans
ÖSYM 2024 yılı sınav takvimini açıkladı! İşte YKS, KPSS tarihleri
ÖSYM 2024 yılı sınav takvimini açıkladı! İşte YKS, KPSS tarihleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2024 yılında uygulancak olan sınavlara ilişkin "ÖSYM 2024 Yılı Sınav takvimini erişime açtı.
6.11.2023 Eğitim
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışı nedeniyle kiracı- ev sahibi anlaşmazlıklarıyla ilgili “Kira uyuşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sı anlaşmayla sonuçlandı. Bu ne demek; 20 bin ev sahibinin ve kiracının, adliye kapısına düşmemesi demek. 20 bin insan önemli'' dedi.
3.11.2023 Gündem
Merkez Bankası kararı sonrası kredi faizlerinde son durum ne? Tek tek hesaplandı
Merkez Bankası kararı sonrası kredi faizlerinde son durum ne? Tek tek hesaplandı Kredi faizleriyle ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı. Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştiren TCMB Para Politikası Kurulu politika faizini 5 puan artırarak yüzde 35'e çıkardı. Peki bu faiz artışı kredileri nasıl etkileyecek? İşte detaylar...
26.10.2023 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönem başladı! 'Fiyatlar düşecek'
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönem başladı! 'Fiyatlar düşecek' Fahiş kira artışı vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle bütçesine uygun bir evde oturanlar mülk sahibinin tahliye talebinde bulunması halinde ne yapacaklarını şaşırıyor ve çoğu zaman kiralık daire bulamadıkları için yasal haklarını kullanmayı tercih ediyor. Zorunlu arabuluculuk sistemi bu süreçte ev sahibi ve kiracılar açısından büyük önem taşırken, sektör temsilcileri yeni sistemin kira fiyatlarına olumlu etki yağacağı görüşünde.
26.10.2023 Ekonomi
'Hamile' olduğunu söyledi, 'gaipten sesler duyuyorum' dedi! Dikkat çeken rapor
'Hamile' olduğunu söyledi, 'gaipten sesler duyuyorum' dedi! Dikkat çeken rapor Denizli'de 18 yaşındaki karısı Elif Irmak'ı 'gaipten sesler duyduğu için öldürdüğünü' iddia eden ve hakkında müebbet hapis cezası talep edilen katil kocanın, akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğu belirlendi.
19.10.2023 Yaşam
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! 1 ay süresi var, yeni sistemin detayları belli oldu
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! 1 ay süresi var, yeni sistemin detayları belli oldu Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem 1 Eylül'de başladı. Artık kira tespit, tahliye, uyarlama, kontrat kaynaklı sorunlar, taşınmaz paylaşımı, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklar, aidata ilişkin davalar zorunlu arabuluculuk sürecine tabi olacak. Peki adliyelerdeki dava dosyaları ne durumda? Arabuluculuk sistemi nasıl işliyor? İşte detaylar...
19.10.2023 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönem! 1 ay süre sınırı var, yıl sonu detayı belli oldu
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönem! 1 ay süre sınırı var, yıl sonu detayı belli oldu Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem 1 Eylül'de başladı. Artık kira tespit, tahliye, uyarlama, kontrat kaynaklı sorunlar, taşınmaz paylaşımı, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklar, aidata ilişkin davalar zorunlu arabuluculuk sürecine tabi olacak. Yasanın yürürlüğe girmesinde bu yana 6 haftalık sürede Türkiye genelinde aylık kira davası sayısı 20 binden 3 bine gerilerken, yüzde 60'lık anlaşma oranına ulaşıldı. Arabuluculukta toplam anlaşma rakamı 7 bine yaklaştı.
18.10.2023 Ekonomi
2 milyon dolar döviz hamsi ile geldi! İlk sırada Fransa ve Belçika var
2 milyon dolar döviz hamsi ile geldi! İlk sırada Fransa ve Belçika var Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle "Vira Bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar ağırlıklı olarak hamsi avlıyor. Yeni sezonda genellikle Marmara Denizi ile Batı Karadeniz arasında bol miktarda avlanan hamsinin çoğu iç piyasada tüketilirken, 40 günlük sürede 13 ülkeye yapılan hamsi ihracatından toplam 1 milyon 841 bin 728 dolar döviz girdisi elde edildi.
13.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

1 Eylül ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 1 eylül haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.