Gazete Vatan Logo

İran'ı ayağa kaldıran video

Tahran'dan İran'ı ayağa kaldıran görüntüler

İran'ı ayağa kaldıran video


Bir kadın protestocunun ölüm anı kameralara saniye saniye yansıdı. İran’da Besic milislerinin öldürüdüğü Nida adlı genç kız, isyanın sembol ismi oldu. Göstericiler dün Nida’nın fotoğraflarıyla yürürken, “İntikamın alınacak” sloganları attı




İRAN’DA 12 Haziran’da yapılan seçimlerden sonra başlayan isyan dalgasında toplam ölü sayısı kesin olarak bilinmese de kimi kaynaklara göre 40’ı, kimi kaynaklara göre ise 80’i geçti. Ancak bu ölümlerden biri var ki, muhalif göstericiler için bir simge haline geldi. Bütün muhalifleri ayağa kaldıran olay cumartesi günü Tahran’daki eylemler sırasında meydana geldi. Babasıyla gösterilere katılan Nida adındaki genç bir kız, üzerinde “Özgürlük” yazan pankart taşırken, çevredeki binalardan birinden Besic milisleri tarafından atılan tek kurşunun hedefi oldu. Göğsünden vurulan Nida bir anda yere serilirken, babasının ve çevredekilerin tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Yaşı ve soyadı bilinmeyen Nida’ya müdahale edenlerden olduğunu söyleyen bir İranlı, olayı “Genç kız yanımda duruyordu. Silah sesi duyduk ve bir anda yere yığıldı. Doktor olduğum için hemen müdahale ettim. Ancak yara çok ağırdı ve iki dakika içinde hayatını kaybetti” diye anlattı. Nida’nın ölümü bir gösterici tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Bu görüntüler, intenetten binlerce insana ulaştı.

BABASININ ELLERİNDE CAN VERDİ

İnternetten milyonlarca kişiye ulaşan görüntülerde “özgürlük” yazılı bir pankart taşıyan Nida, silah sesinin ardından aniden yere düşüyor. Aralarında babasının da bulunduğu (mavi tişörtlü) üç kişi hemen Nida’ya müdahale ediyor. Genç kız, kısa süre içinde ölüyor.



Haberin Devamı