Gazete Vatan Logo

Güzelliğimi gizledim önyargıları yıktım

Ozan Doğulu ile Öle Öle parçasında düet yapan Kübra Hera Aslan şarkıları ve sesi konusunda iddialı.

Güzelliğimi gizledim önyargıları yıktım

Spor spikerliğinden şarkıcılığa geçişinin hikayesi nedir?

Spor spikerliği çok güzel devam ediyordu. Ama yapmak istediğim şey her zaman müzisyen olmak ve şarkı söylemekti. Bunu beste yapıp, şarkı sözü yazarak amatör olarak yapmaya çalışıyor, profesyonel alana taşıyamıyordum. Babam bütün eğitimleri aldırdı ama şarkıcı olmamı desteklemiyordu. Ama şimdi karar verdim ve ön plana çıkmak istedim. Bu yolda ilk adımı attığımda karşıma ülkenin en iyi müzik adamı Ozan Doğulu çıktı. Onunla bu adımı atmaktan dolayı çok mutlu oldum.

Hem kendi hem de sesi güzel nadir şarkıcı deniyor senin için.

Şaşırdım ama önyargıları da kırdım. Güzel kızdır ama sesi yoktur, dijitalde düzeltilmiştir algısını yıktım. Manken şarkıcı gibi durmak değil, sesimle dikkat çekmek istiyorum.

Bastırdığım potansiyeli dışarı çıkaracağım

Neydi o önyargılar?
Toplum olarak çok önyargılarımız var. Güzel bir kadın görünce bunun sesi zaten kötüdür, güzelliğiyle iş yapıyordur fikri var. Bu yüzden güzelliğimi olabildiğince gizlemeye çalıştım. Ama ikinci klipte kendimi tamamen ön plana çıkartmayı planlıyorum. İçimde bastırdığım bütün potansiyeli dışarıya yansıtacağım. Piyano çalıyorum, bale yapıyorum bunların hepsini göstermek için sabırsızlanıyorum.
Emin adımlarla ilerlemeyi tercih ederim
Nasıl bir kariyer planın ve iddian var?
Emin adımlarla ilerlemeyi tercih ediyorum acelem yok. Bir şarkıyla patlayıp sonra sönmek istemiyorum. Bunun için de çok iddialıyım. Şarkılarıma güveniyorum. Bendeki bu yetenek zamanla daha da zirveye çıkacak biliyorum. Bu yüzden kendimi sürekli eğitiyorum. Yeteneğim artıkça iddiam da artacak.
Yeni çıkan diğer isimlerden farkın?
Avantajım şarkılarımı kendim yapmam. İdol olarak gördüğüm isimler Sezen Aksu, Sıla, Yıldız Tilbe… Rakiplerim arasında onlara kendimi daha yakın bir konumda görüyorum.

Haberin Devamı