Gazete Vatan Logo

Gurur duyun çocuklar babanız bir kahraman

Düşen helikopterde şehit olan asker ve sivil 7 kişinin cenazeleri, Ordu-Giresun Havalimanı’nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Kazada yakınlarını kaybedenlerin döktüğü gözyaşları yürek dağladı...

Gurur duyun çocuklar babanız bir kahraman

Kazada şehit olan Giresun İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin, eşi Nihal Şahin, Pilot Yarbay Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru ve kızı Berrin Doğru, Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Uzman Çavuş Adem Kara’nın eşi Semra Kara için dün Ordu-Giresun Havalimanı’nda tören düzenlendi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kuvvet komutanları, şehitlerin yakınları ve çalışma arkadaşları ile vatandaşlar katıldı.

Gözyaşı döktüler

Şehitlerin özgeçmişinin okunmasından sonra Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral dua okuttu. Duanın ardından şehitlerin yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Şehit yakınlarına tek tek başsağlığı dileyen Genelkurmay Başkanı Akar, kahramanlığıyla şehit sayısının artmasının önüne geçen pilot yarbay Hilmi Özer’in oğulları 15 yaşındaki Tuğrahan, 12 yaşındaki Alper ve 7 yaşındaki Ahmet Tarık’ı da teselli etmeye çalıştı. Şehitler daha sonra iki özel uçakla toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Haberin Devamı

Kuleden helallik istemiş

Pilot yarbay Hilmi Özer’in düşmeden kuleye arıza bildirimi yaptığı, kurtarma planı için bilgiler gönderdiği ve son olarak helallik istediği öğrenildi.

Hem öksüz hem yetim kaldı

Hem babası Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin’i, hem de annesi Nihal Şahin’i kaybeden Pelin Şahin, asker selamı verdi, “İkinizi de kaybettim” diyerek ağladı.

İkinizi de kaybettim

Kazadan yaralı kurtulan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun olayda yaşamını yitiren eşi Nuran ile kızı Berrin’in cenazeleri Türk Hava Kuvvetleri’ne ait askeri uçakla Tokat Havaalanı’na getirildi. Doğru çiftinin büyük kızları Nihal, Türk Bayrağına sarılı cenazelerin uçaktan indirilişi sırasında gözyaşını tutamadı. Nihal Doğru, hem annesinin, hem de kız kardeşinin fotoğrafını kucağında taşıdı.

Sekiz ay önce evlenmişlerdi

Kazada Karamanlı Uzman Çavuş 31 yaşındaki Adem Kara’nın eşi Semanur Kara şehit oldu. Uzman Çavuş Adem Kara’nın 8 ay önce Semanur Kara ile evlendiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Ankara’ya gönderildi

Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl’la birlikte helikopterdeydi. Kazada Didem Bayhan hayatını kaybetti. Ünal Bayhan ile kızı Işıl ise yaralandı. Dünkü törenin ardından Didem Bayhan’ın naaşı toprağa verilmek üzere Ankara’ya gönderildi.

Orada biz de ölüm tehlikesi atlattık!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kaza günü bölgede hava şartlarının yanı sıra coğrafyanın da zorlu olduğunu, alçak bulutların bulunduğunu söyledi ve kendisinin de atlattığı bir kazayı anlattı: Alucra ile Yağlıdere arasından ben de çok geçtim. Alçak bulutlar, çok büyük miktarda sis yapıyor. Hatta bir seferinde eski Enerji Bakanımız Hilmi Güler ile birlikte o bölgede helikoptere bindik ama inanır mısınız vadide sağa gitsek dağa çarpacağız, sola gitsek dağa çarpacağız, yükselemiyoruz, aşağı inemiyoruz yani büyük bir ölüm tehlikesi atlattık.

Haberin Devamı