Gazete Vatan Logo

Güney Gaz Koridoru’nda kararlıyız

Enerji Bakanı Albayrak, Güney Gaz Koridoru’nun gerçekleştirilmesi için Türkiye’nin destek sağlamaya kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Güney Gaz Koridoru’nda kararlıyız

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP), Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ve Güney Kafkasya Boru Hattı’ndan oluşan Güney Gaz Koridoru’nun gerçekleştirilmesi için siyasi, teknik ve ekonomik alanlarda büyük özveri ile destek sağlamaya kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Bakan Albayrak, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 2. Bakanlar Toplantısı’nda konuşma yaptı.

45 milyar $’lık paket

Proje ile Hazar kaynaklarının, önce Türkiye’ye olmak üzere Avrupa’ya iletilmesinin hedeflendiğini hatırlatan Albayrak, Güney Gaz Koridoru’nun, doğalgazın üretiminden son kullanıcıya iletimine kadar toplam 45 milyar dolarlık yatırımlar paketi ile dünyada eşine rastlanmayan en karmaşık doğalgaz projeler zincirini temsil ettiğini dile getirdi.

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki iş birliğinin dünyaya örnek teşkil ettiğini vurgulayan Albayrak, bu iş birliğinin en son örneklerinden biri olan TANAP Projesi’nin, Güney Gaz Koridoru’nun da bel kemiğini oluşturduğunu ve TANAP sayesinde Güney Gaz Koridoru’nun devamı niteliğindeki diğer projelerin de önünün açıldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Aliyev ile görüştü

BAKAN Albayrak, toplantı sonrasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Aliyev, Azerbaycan ve Türkiye’nin işbirliğine dikkati çekti.