Gazete Vatan Logo

Güneşli'nin çehresi değişiyor

Sur Yapı Güneşli’ye giriyor Ekim’de 300 konutluk yeni projeyi satışa çıkarıyor

Mayıs’ta Çekmeköy’de satışa çıkardığı 336 konutluk Metrogarden projesi 1 ayda yüzde 80’lik satış oranına ulaşan Sur Yapı, sanayi alanından yaşam merkezine dönüşme aşamasındaki Güneşli’de yeni bir projenin hazırlığını yapıyor. Şirket, 120 milyon lira yatırımla 11 dönümlük arsada 300 dairelik yeni bir projeyi Ekim’de satışa çıkaracak. Önümüzdeki günlerde ön talebin toplanmaya başlanacağı proje, İkitelli Sanayi Bölgesi ile medya merkezlerine 2-3 km mesafede inşa edilecek.

Konut sektöründe faaliyet gösterdiği 1992 yılından bu yana Selvice Evler, Dora Park, AdaPark, Mahalle İstanbul, Exen İstanbul ve Metrogarden gibi konut projeleriyle adını duyuran Sur Yapı, Ümraniye, Çamlıca ve Çekmeköy’de gerçekleştirdiği bu projelerin ardından ilk kez Güneşli’ye girecek.

Şirket, son birkaç yılda Ağaoğlu’ndan Mar Yapı ve Gül İnşaat’a kadar pek çok şirketin proje geliştirmesiyle sanayi alanından yaşam merkezine dönüşme sürecinin başlatıldığı Güneşli’de 300 dairelik yeni bir projeyi Ekim ayında satışa çıkaracak.

Hedef orta ve üstü gelir grubu

11 bin 237 metrekarelik bir arsada inşaatına başlanacak projenin ön talep toplama sürecine önümüzdeki günlerde start verileceğini açıklayan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Projenin, Güneşli’de bölgesel dönüşüme katkı sağlayacağı ve dönüşümü hızlandıracağı görüşündeyiz. TEM Otoyolu ile E-5 Otoyolunu birbirine bağlayan Basın Ekspres Yolu üzerinde inşa edeceğimiz proje, havaalanına 4 km, 212 Alışveriş Merkezi’ne 1-2 km, bölgenin en büyük sanayi tesisi olan İkitelli Sanayi Bölgesi ile Star, Hürriyet, Milliyet gibi medya merkezlerine 2-3 km mesafede yer alacak” dedi. 50 bin metrekare inşaat alanı bulunacak projenin 5 bin metrekare ticaret alanı, 10 bin metrekare otopark alanı olacağını belirten Elmas, projede kapalı-açık havuz, fitness ve sosyal alanların yer aldığı bin 500 metrekarelik sosyal tesis inşa edileceğini kaydetti.

Projeyi 120 milyon TL yatırımla hayata geçireceklerini ifade eden Elmas, projede 40 m2 stüdyo, 55 m2-65 m2 1+1, 80-100 m2 2+1, 130-150 m2 3+1 ve 220 m2 4+1 dairelerin satışa sunulmasının planlandığını ancak fiyatları henüz belirleme aşamasında olduklarını ifade etti. Elmas, orta ve üstü gelir grubunu hedeflediklerini kaydetti. Kullanılacak kat bahçeleri ve teraslarla doğayı bu bölgede tekrar canlandırmayı planladıklarını anlatan Elmas, “Proje cadde cepheli dükkanlar, açık-kapalı otoparklar, sosyal yaşam merkezleri ile manzara, yön, ulaşım değerleri dikkate alınarak sadece site içine değil bölgeye de hizmet sunacak anlayışta tasarlandı” dedi.

Metro istasyonunun yanına kuruldu, yoğun talep gördü

Çekmeköy’de 13 Mayıs’ta satışa sundukları ve metronun yanına kurulan Metrogarden projelerinin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Altan Elmas, projenin 1 ay gibi bir sürede yüzde 80’ini sattıklarını, şu an kaba inşaatının sürdüğünü açıkladı. 72 dönüm brüt büyüklüğü olan arsa üzerinde toplam 104 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak projede 5 blokta 336 daire ve 26 bin metrekarelik kiralanabilir alanı bulunan bir AVM hayata geçirilecek. Garden Club, açık hava sineması, iki kış havuzu ve gölet etrafında bol yeşil alanın bulunduğu proje, Çekmeköy’de, Şile ile Ümraniye yollarının kesişme noktasında inşa ediliyor.

Arista Bomonti’den ofislere m2’si 20 $’a kira garantisi

AR Faktoring ile finans, Full ile akaryakıt, European Tobacco ile tütün, sektörlerinde faaliyet gösteren, gıda ve turizm alanında yatırımları da bulunan Ar Şirketler Grubu, inşaat sektöründeki ilk projesi Arista Bomonti Business ile alıcılara farklı bir yatırım alternatifi sunuyor. 28 katta 85 adet ofisin yer aldığı ve her katta 256 metrekareden 4 bağımsız bölümün bulunduğu projede metrekaresine en az 20 dolardan kiracı bulma garantisi veriliyor. Kuruluşun bir diğer garantisi ise inşaatın tamamlanmasını takip eden 120 gün içinde kiracı bulmak. Bu kapsamda eğer alıcılar kiracı bulamazlarsa kiraları Arista tarafından karşılanıyor.

Kişisel asistan, özel şoför imkanı

Grubun 60 milyon dolar yatırım yaparak Mayıs 2011’de satışa çıkardığı Arista Bomonti Business’da ofisler metrekaresi 4 bin 500-6 bin 600 dolar arasında satışa sunuluyor. Tasarımı Yüksek Mimar Murat Kader tarafından yapılan Arista Bomonti Business’ın yüzde 25’lik kısmı ilk 3 gün içinde satıldı. Projede satışların ulaştığı oran ise yüzde 55’e yükseldi.

Arista Gayrimenkul, ilk etapta bu projeye 3 adet Mercedes Benz, 1 adet Rolls Royce, deniz ulaşımlarını sağlamak için 2 adet 12 metrelik tekne bağışlayacak. Arista Gayrimenkul tarafından kurulacak bir vakıf anlayışı ile hizmet verecek Arista Life Club ise sadece toplu satın alma ile fiyatları aşağıya çekilen her türlü hizmeti sunacak.

Örneğin Arista Life’ın hizmetleri arasında Back-Up’ın kurumsal markası Back-Up Concierge bulunuyor. Böylece ofis sahipleri, 7 gün 24 saat özel hattından kişisel asistanına ulaşabilecek, diledikleri taktirde Arista Bomonti Business çatısı altında hizmet alabilecek. Arista Life üyeleri 20 TL karşılığında lüks araçları kiralayabilecek veya 10 TL karşılığında deniz taksi hizmetinden faydalanma imkanı bulacak.

Divan, Gaziantep’te otel ve rezidans yapacak

Otelcilik sektörünün önde gelen isimlerinden Divan, arsa maliyeti hariç 20 milyon euroluk yatırımla Gaziantep’te 121 odalı ve 5 yıldızlı bir otel ve 48 dairelik bir rezidanstan oluşan ‘Divan Otel ve Residences’ projesine başlıyor. İnşaatı Sitil Yapı tarafından gerçekleştirilecek olan projenin 2012 yılında tamamlanması planlanıyor. Divan yetkilileri, ekonomiye yön veren bir şehrin işgücüne katkıda bulunmak üzere, özellikle iş toplantıları ve seminerlere yönelik ‘eksiksiz hizmet’ ilkesiyle yola çıktıklarını belirtti. Sitil Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Salih Aras ise, projeyle ilgili yaptığı açıklamada; şehrin içinden geçen, Şehitkamil bölgesinde tarihi İpekyolu üzerine kurulacak Divan Otel ve Residences projesinin, havaalanına 20. km. olan uzaklıkta bulunan avantajlı konumuyla fark yaratacağını kaydetti.

Haberin Devamı