Gazete Vatan Logo

Güneş enerjisiyle elektrik üretecek

Güneşten elektrik üretecek Solarkent Nisan’da teslim ediliyor

Tekstilci Aydınlı Grubu’na bağlı Aydınlı Yapı’nın Haramidere’de 2009’da inşaatına başladığı ve Türkiye’nin güneş enerjisiyle elektrik üretecek ilk konut projesi olan Solarkent, Nisan’da teslim ediliyor. Site içinden Avcılar metrobüs istasyonuna ücretsiz servis sunulacak 866 konutluk projede kalan 39 adet 2+1 ve 3+1 daire, 236 bin lira ile 298 bin lira arasında fiyatlarla satışa sunuluyor.

Konutların neredeyse tamamının satıldığını söyleyen Solarkent Proje Koordinatörü Alpay Çepni, “Solarkent, maksimum tasarruflu, A+ enerji sınıfı bir proje. 1.2 milyon dolar ekstra yatırımla depreme karşı üstün bir yapı kalitesi sağladık. İstanbul’un her noktasına rahat ulaşım olanağı sunuyoruz. Sitedeki anaokulu ve kreş için Okyanus Koleji ile anlaşma imzaladık” dedi.

Gölgeleme alanı üzerinde yer alacak ve her biri 220 w olan panellerden 2 bin 600 adet kullanılarak, yılda ortalama 780 bin kWh enerji üretilecek projede, ortalama 550 kW kurulu gücü olan santral kurulacak. Solar panellerle üretilen ortak alanlarda kullanılacak elektrikle minimum aidat sağlanacak projede fore kazık, radye temel ve tünel kalıp sistemleri ile deprem güvenliği sağlanacak. Yüzde 70 yeşil alandan oluşan projede üstü açılır-kapanır havuz, kadınlara özel havuz, fitness center, SPA, basketbol, voleybol ve futbol sahası, tenis kortu, yağmur suyu depolama tesisi, 24 saat güvenlik, 1.030 araçlık kapalı otopark yer alıyor.

Prefabrik Fuarı ziyaretçilerine ev hediye edecek

DEMOS Fuarcılık ve Villa Yapı, 31 Mart-3 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 2’nci Prefabrik Fuarı’nı düzenleyecek. Prefabrik villa üreticilerini ve sektör profesyonellerini biraraya getirecek olan fuarda düzenlenecek çekiliş sonucunda ise 1 kişi, Villa Yapı’dan prefabrik ev sahibi olacak. Çekilişe fuara giriş yapan herkes katılabilecek.

Villa Yapı’nın 40 m2 büyüklüğündeki hazır konutunun Prefabrik Fuarı’nın son gününde, noter huzurunda yapılacak çekilişle talihlisini bulacağını söyleyen Demos Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Arslan; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Prefabrik yapılar, olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi, yangın, korozyon ve deprem dayanımının yüksek oluşu nedeniyle, ilgi görüyor. Prefabrik yapıların depremde gördükleri hasarlar konvansiyonel yapılara göre oransal olarak çok daha azdır. Son Marmara depreminde prefabrik yapıların hasar oranı yüzde 3 iken konvansiyonel yapıların hasar oranı yüzde 45’i bulmuştu.”

En dayanıklı yapılarda kullanılan C80 sınıfı beton Spine Tower’da

SOMA Grubu’nun gayrimenkul proje geliştirme şirketi Tilaga A.Ş. tarafından Maslak’ta hayata geçirilecek Spine Tower, Amerika’daki Trump World Tower, Çin’deki Central Plaza, Tayvan’daki Taipei 101, Bahreyn’deki Burj Al Arab gibi dünyanın en yüksek yapılarında kullanılan “yüksek dayanımlı C80 beton”un Türkiye’de kullanıldığı projelerden biri oldu. Spine Tower’da depremden ve rüzgardan etkilenmeyen yapı teknolojisi kullanıldığını söyleyen Soma İnşaat CEO’su Mehmet Özdemir, “Özellikle döşeme-kolon ve döşeme-perde bağlantı noktalarında yük transferi için kullanılan yüksek dayanımlı beton depreme dayanıklılığı artırıyor. Yüksek nitelikli C80 sınıfı betonun yük taşıma kapasitesinin yanı sıra su geçirmezliği ve dona karşı dayanıklılığı normal betona göre daha üstün” dedi.

Şehrin merkezinde, doğayla iç içe, modern bir yaşam ortamı sağlayacak olan Spine Tower, 9’u yer altında olmak üzere toplam 59 kattan oluşacak.

Yorum İstanbul’da 30 Nisan’a kadar sıfır peşinat kampanyası başladı

YORUM İnşaat ile Turkmall Ortak Girişimi’nin Bayrampaşa’da Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi Forum İstanbul’un yanında başlattığı Yorum İstanbul projesi, 30 Nisan’a kadar geçerli olacak yeni bir satış kampanyası yürütülüyor. Kampanya kapsamında, “0” peşinat ve esnek krediyle ödeme seçenekleri sunuluyor. 12 ay için vade farkı “0” olan kampanyada, 24 ay vadede yüzde 0.35, 60 ay vadede ise yüzde 0.59 vade farkı var. 558 daireden oluşan projede bahçe katından 3+1 dubleks ve teraslı dairenin yer aldığı birçok seçenek sunuluyor. Yorum İstanbul’un 16 bin 500 m2 yeşil alanı bulunuyor. Fore kazık üzerine radyel temel sisteminin kullanıldığı teknoloji depreme karşı güvenlik sağlarken, kapalı devre kamera sistemi, 24 saat profesyonel güvenlik ekibi, kapalı alanlarda gaz ve duman sensörleri gibi diğer güvenlik hizmetleri dikkat çekiyor. Projenin yılsonunda teslim edilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı