Gazete Vatan Logo

Zana krizine çözüm mesajı

AK Parti, TBMM Başkanlığı için İsmail Kahraman’ı aday gösterdi. Kahraman başvuru sonrası, HDP’li Leyla Zana’nın yemin tartışmasıyla ilgili, “Biz kriz çözmeye alışığız. Bakacağız, inceleyeceğiz” dedi

Zana krizine çözüm mesajı

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman’ın, TBMM Başkanı adaylık başvurusu yapıldı. Seçim 22 Kasım’da yapılacak. Başvuru sonrasında açıklama yapan Kahraman, “İnşallah hayırlı olur, inşallah iyi bir seçim ve iyi bir dönem geçiririz” dedi. “Diğer partilerden destek arayacak mısınız?” sorusunu Kahraman, “Zaten milletvekili olarak adayız. Bütün milletvekillerinin desteğini istiyoruz” şeklinde yanıtladı.

‘Durmak yok, ileri’

TBMM Başkanı olduğu takdirde kendisini bekleyen yemin krizinin konusu sorulunca Kahraman, “Biz kriz çözmeye alışığız. Bakacağız, inceleyeceğiz. Evvela seçileyim de efendim. Evvela seçileyim sonra başkan olarak konuşalım, olmaz mı” dedi. “Seçilirseniz içtüzük ve yeni anayasayla ilgili muhalefete bir çağrınız olacak mı?” sorusuna da Kahraman, “O zaman konuşacağız. Acele etmeye gerek yok. Zaman var, telaş yok. Hayırlı günler” cevabını dedi.

Frak siparişi verdim

Gazetecilerin “frakınız hazır mı?” sorusuna Kahraman, “Frak siparişi verdim, hazırlanıyor” yanıtını verdi. Kahraman, “Aktif siyasete dönüşünüz muhteşem oldu” denilmesi üzerine, “Yok. Siyasetten ayrılmamıştım ki... Hayatın kendisi siyaset. Siyaset her alanda” dedi.

Haberin Devamı

‘Ak Parti ismi bana aittir’

Tanınmış Rizelilerin hayat hikayelerinden kesitlere yer verilen ‘Rize’nin Yüzü’ adlı kitapta, AKP’nin TBMM Başkan adayı gösterdiği İsmail Kahraman’ın hayat hikayesinden bölümler de yer aldı. Kitaptaki anılarda, partiye isim verilmesi çalışmaları sırasında ‘Yeniden Atılım Partisi’ ismi önerisine AK Parti ismi ile karşı çıktığını belirten İsmail Kahraman, “Neticede Ak Parti ismi bana aittir. Tayyip Bey’e, ‘Adalet ve Kalkınma’ güzel bir isim’ dedim. ‘YAP, Yeniden Atılım Partisi’. ‘YAP diye aksiyon var’ demişti. ‘Bakın, ak, beyazlık, aklık var’ diye yanıt vermiştim.”