Gazete Vatan Logo

YSK Seçmen Sorgulama Ve Seçmen Listesi Askı Süresi İşlemleri Sona Erdi

YSK seçmen sorgulama ile birlikte seçim bilgilerine ulaşmak mümkündür. Ancak 2015 yılında yapılacak genel seçimlerin YSK seçmen sorgulama işlemleri sona ermiştir. YSK seçmen listesi ile ilgili son durumu öğrenmek için haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Her seçim öncesinde YSK tarafından seçim takvimi belirlenerek kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bu andan itibaren seçim ile ilgili yapılacak işlemler anayasaya uygun olarak bu seçim takvimi doğrultusunda gerçekleştirmektedir. 2015 yılında yapılacak olan milletvekili seçimleri içinde YSK seçmen sorgulama işlemleri sona ermiştir. 27 Mart tarihine kadar internet üzerinden sorgulama imkanı açılan YSK seçmen sorgulama için vatandaşlar bilgi alma işlemini gerçekleştirmiştir.

SEÇMEN SORGULAMA

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

YSK tarafından online olarak YSK seçmen sorgulama imkanı oluşturulan sayfaya giriş yapan vatandaşlar bilgilerine online olarak sorgulama yaparak öğrenebilmektedir. YSK takvimine göre 14 Mart ile 27 Mart tarihleri arasında YSK seçmen sorgulama sırasında karşılaşılan sorunlar ve düzeltmeler için itiraz süresi başlatılmıştır.

27 Mart mesai bitimine kadar devam eden bu süre sonlandığı için bu tarihten itibaren yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır. Bu bakımdan bu süre içerisinde herhangi bir şekilde itirazda bulunmayan vatandaşlar ve YSK seçmen sorgulama sonucunda adını bulamayan yada bilgilerinde yanlışlık olan vatandaşlar 2015 milletvekili seçimleri için oy kullanamayacaktır.

Haberin Devamı

27 Mart tarihinin geçmesi ile birlikteiçin yeni bir süreç başlamıştır. Öyle ki seçim takvimi doğrultusunda 11 Nisan’a kadar seçmen bilgileri kesinleştirme işlemleri yapılacaktır. YSK tarafından yapılacak bu işlemlerden sonra 11 Nisan’da online YSK seçmen sorgulama hizmeti açılacak ve vatandaşların sorgulama yapabilmesi mümkün kılacaktır.

Bu bakımdan online olarak YSK seçmen sorgulama işlemlerini yapmak isteyen vatandaşların seçim takvimini takip etmesi ve Nisan'dan itibaren online sorgulama kanallarını kullanması gerekmektedir. Tüm bu bilgiler doğrultusunda seçimler hakkında bilgi almak seçmen yeri bilgilerini öğrenmek isteyen vatandaşlar 11 Nisan'dan itibaren YSK seçmen sorgulama işlemlerini yapabilecektir. Sizler de herhangi bir şekilde muhtarlara gitmenize gerek kalmadan online olarak bu bilgilere ulaşabilir ve işlemlerinizi çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı