Gazete Vatan Logo

YSK Seçmen Sorgulama İtiraz Süresi Sona Erdi

YSK seçmen sorgulama konusunda internet ve muhtarlıklar aracılığı ile sunulan YSK seçmen sorgulama imkanında dün itibari ile itiraz süresi sona erdi. Bu süre boyunca YSK seçmen sorgulama sonucunda yanlış bilgiler için düzeltme yaptırmayanlar oy kullanamayacak.

Her seçim öncesinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen seçim takvimine göre YSK seçmen sorgulama ve bu sorgulamalar sonucunda yapılacak itirazlar için son süre son bitti. 27 Mart mesai bitimine kadar belirlenen bu itiraz süresi boyunca tüm itirazlar yapılırken, itirazlarını yapmayan ve seçmen bilgilerinde hata bulunan kişiler oy verme hakkını kaybetti.

SEÇMEN SORGULAMA

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

YSK tarafından yapılan açıklama ile daha önceden vatandaşların seçim konusunda gerekli işlemleri yapılması istenmişti. YSK seçmen sorgulama ile seçmen bilgilerine online olarak kolay bir şekilde ulaşılması sağlanırken, aynı şekilde muhtarlıklara asılan listeler üzerinden de bu seçmen bilgileri kontrol yapılması mümkün hale getirilmişti. Bu bakımdan vatandaşların oy kullanma konusunda mağdur olmaması ve oy kullanmama cezası almaması için bu iki kaynak üzerinden YSK seçmen sorgulama yapması ve bilgilerini kontrol etmesi gerekiyordu. Özellikle taşınma durumunda olan ya da adres bildiriminde bulunmayan kişilerin bilgilerinde yaşanan hatalar, bir günlük süre içerisinde değiştirilebilirken, artık bu durumda olan kişilerin bu konuda herhangi bir işlem yapması da mümkün olmadı.

Haberin Devamı

27 Mart'ın ardından yeni bir süreç başladı. 8 Nisan'a kadar sürecek olan bu yeni süreçte oy kullanacak olan kişilerin kesin bilgileri belirlenecek ve 11 Nisan'dan itibaren de yine online olarak YSK seçmen sorgulama hizmeti açılacak. Bu tarihlerin ardından vatandaşların yine sorgulama yaparak bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor. Böylece seçim öncesinde yapacağınız son sorgulama ile birlikte seçim öncesinde bir sorun yaşamadan, nerede oy kullanacağını öğrenebilirsiniz. Seçim gününde de seçmen sorgulama sonrasında öğrendiğiniz yere giderek oy verme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

7 Haziran 2015 yılında yapılacak olan milletvekili seçimlerinde bu işlemleri yerine getiren ve YSK seçmen sorgulama yaptığında herhangi bir hata ile karşılaşmayan kişiler oy kullanabilecek.