Gazete Vatan Logo

YPG’li Veysi Cin’in cenazesi PKK mezarlığında toprağa verildi

YPG’li Veysi Cin’in cenazesi PKK mezarlığında toprağa verildi

SURİYE’nin Rojava bölgesinde IŞİD ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren ve cenazesi 12 gün bekletildiği Habur Sınır Kapısı’ndan dün ailesine teslim edilen YPG’li Veysi Cin, Faraşin Yaylası’ndaki PKK mezarlığında toprağa verildi.

PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD’nin silahlı kanadı YPG saflarında savaşırken çatışmada ölen Veysi Cin’ın cenazesi, diğer 11 YPG’li cenazesi gibi uzun süre bekletildiği Habir Gümrük Kapısı’nda dün sabah ailesine teslim edildi. Önce Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Şenoba Beldesi’ne getirilen Veysi Cin’in cenazesini burada uzun araç konvoyunun karşıladı. Konvoy daha sonra Beytüşşebap İlçesi’ndeki Kato Dağı eteklerindeki PKK mezarlığının da bulunduğu Faraşin Yaylası’na çıkarıldı. Veysi Cin, çatışmalarda ölen diğer PKK’lılar gibi bu mezarlığa defnedildi.

Veysi Cin’in cenaze törenine katılan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Suriye’de çatışmalarda ölen PKK’lıların cenazelerinin günlerce sınır kapısında bekletildiğini belirterek, "Ancak, Botan halkının mücadelesiyle geçişlerine izin verildi. Botan halkı hiçbir zaman kırmızı çizgileri olan cenazelerine hakaret edilmesine izin vermeyecektir" dedi.

Haberin Devamı

Şırnak Valiliği tarafından, PKK mezarlığının da bulunduğu Faraşin Yaylası, 31 Temmuz’da geçici güvenlik bölgesi ilan edilmişti.