Gazete Vatan Logo

Yine Kalkavan yine ölümlü kaza!

Kalkavanlar'ın adı bir kazada daha...

Ünlü armatör ailesi Kalkavanlar’ın adı yine ölümlü bir kazaya karıştı. Kaza, Beşiktaş’ta dün saat 00.30’da Muallim Naci Caddesi üzerinde meydana geldi. İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencisi Fuat Onur Kalkavan, iddiaya göre otomobiliyle aşırı hız yaptı. Yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan araç önce yol kenarındaki duvara ve çöp kutusuna, daha sonra kaldırımda yürüyen 47 yaşındaki Ali Ulu’ya çarptı. Çevreden geçen vatandaşlar durumu 155 polisle 112 sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Ulu’nun hayatını kaybettiğini belirledi.

Kazayı gören vatandaşlar, “Otomobil çok süratliydi. Kontrolden çıkarak kendi etrafında dönmeye başladı. Sonra da kaza meydana geldi “ diye konuştu. Sürücü Fuat Onur Kalkavan gözaltına alınan Kalkavan Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirilerek savcıya ifade verdi. Tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Kalkavan, nöbetçi

7. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından “taksirle ölüme neden olmak” suçlamasıyla tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.

Daha önce de 2 kişi hayatını kaybetmişti

- 2008 yılında Moda Tasarımcısı Sinem Yalçın Boğaziçi Köprüsü emniyet şeridinde aracını kontrol ettiği sırada Bülent Kalkavan’ın oğlu Faruk Kalkavan’ın kontrolündeki aracın çarpması sonucunda hayatını kaybetmişti. 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Kalkavan yurt dışına kaçmış, 9 Ağustos’ta Türkiye’ye gelerek Ümraniye Cezaevi’ne yeniden konmuştu.

- Faruk Kalkavan’ın yaptığı kazadan 3 yıl sonra bu kez Arif Kalkavan Bağlarbaşı’da 25 yaşındaki Özgür Korkmaz’a çarparak ölümüne sebep oldu. Kalkavan da 6.5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Davanın son duruşmasında esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Kalkavan’ın 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Haberin Devamı