Gazete Vatan Logo

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı kim oldu? Mahinur Özdemir Göktaş kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

Cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamayla kabinesini açıkladı. Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş oldu. Peki, ? Mahinur Özdemir Göktaş kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı kim oldu? Mahinur Özdemir Göktaş kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

14 Mayıs TBMM seçimi ve 28 Mayıs ikinci tur cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından resmen yeni dönem başlamış oldu. Yeni seçilen vekiller ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ve bugün TBMM’de yemin etti. Bugün de kabine açıklandı. Peki, Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı kim oldu? Mahinur Özdemir Göktaş kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir?

Konya ve Emirdağ asıllı göçmen bir Türk ailesinin Belçika'daki üçüncü nesil fertlerindendir. Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümünde Lisans, Kamu Yönetimi alanında da Master yaptı.

Şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve iş yerlerinde ayrımcılıklarla mücadele konularında çalışmalar yapmaktadır.

12 Eylül 2019 tarihinde açıklanan "Büyükelçi ve daimi temsilci atamaları" ile Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Türkiye'nin Kuzey Afrika'ya atadığı ilk kadın büyükelçidir.

Evli ve 2 çocuk annesidir.

Ana dilleri Türkçe ve Fransızca'nın yanı sıra ileri düzeyde Felemenkçe, İngilizce konuşmaktadır ve Latince bilmektedir.

Haberin Devamı