Gazete Vatan Logo

Yarbayım hakkını nasıl ödeyeceğiz!

Yarbayım hakkını nasıl ödeyeceğiz!

Özel Kuvvetler Tabur Komutanı Yarbay Yakup Kutman, 12 Eylül 2016 günü Hatay’daki Amanos Dağları’nda PKK’ya yönelik arama- tarama yaparken el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralandı. Kendi yarasına bakmadan askerlerini, “Kimse bana yaklaşmasın. Emniyetinizi alın. Ahmet siz kuzeyi, Musa siz aşağı yamaçları” diye uyardı. Yakup Yarbay, sağlık ekibinin ilk müdahalesi sırasında da görevlilere kolaylık sağlamak için parçalanmış bacaklarını elleriyle kaldırma metanetini gösterdi.

Protez bacak takılacak

Askeri helikopterle Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne kaldırılan Kutman’ın maalesef iki bacağı diz üstünden kesildi. Bu acıya rağmen olayın ertesi günü, birliğindeki silah arkadaşlarına moral vermek için, “Arkadaşlara selam söyleyin. Ben iyiyim” diye haber gönderdi. Adana’dan ambulans uçakla 12 Haziran günü akşam üzeri Ankara’ya getirilerek Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) nakledilen Yarbay Kutman’ın tedavisi burada sürdürüldü. Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten uzmanlar, Yarbay Yakup Kutman’a protez bacak takılacağını söyledi.

Haberin Devamı

‘Her şey güzel olacak’

Ankara’da oturan öğretmen eşi Dilara Gülşah ve tek çocuğu 12 yaşındaki Arif Alptuğ Kutman da Adana’ya giderek, aylardan beri süren hasretliği bitirdi. Yarbay Kutman tedavisi süresince ise ziyaretine gelenlere, “Vatan sağ olsun. Her şey düzelecek, her şey iyi olacak” dedi.