Gazete Vatan Logo

Vudu büyüsüyle fuhuş! Rezaleti tek tek itiraf ettiler

Rezalet eylemi itiraf etti. Akılalmaz olay KKTC'de yaşandı. Eğitim ve çalışma vaadiyle kandırılan genç kadınlar büyüyle korkutularak zorla cinsel ilişkiye zorlanmış. İşte iğrenç olayın detayları...

Vudu büyüsüyle fuhuş! Rezaleti tek tek itiraf ettiler

KKTC’de insan ticaretinin 3 yıl önce suç kabul edilmesinin ardından ilk ceza, vudu büyüsü tehdidiyle okul arkadaşlarını fuhşa zorlayan iki Nijeryalıya verildi. Nijeryalı Ngozi Blessing Mecha (34) ve Eunice Asibor’a (29), arkadaşlarını zorla seks işçisi olarak çalıştırmaktan 4 yıl hapis cezası aldı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi hâkimi Vedia Berkut Barkın kararın, “ibret verici” olduğunu söyledi.

‘KURBANLAR AFRİKALI KIZ ÖĞRENCİLER’

Kararı yorumlayan KKTC İnsan Hakları ve Mülteci Hakları Derneği Koordinatörü Fezile Osum, davanın ilk olduğuna dikkat çekerek, özellikle Afrika ülkelerinden Ada’ya öğrenci olarak getirilen genç kadınların fuhşa zorlandığını söyledi. Fezile Osum, dernek olarak geçen yıl seks işçiliğine zorlanan Afrika kökenli 22 farklı öğrenciye destek olduklarını belirtti. Fezile Osum’un verdiği bilgiye göre Nijeryalı Mecha ve Asibor, 26 yaşındaki arkadaşları D.C.A.’nın KKTC’deki bir üniversiteye kayıt yaptırmasına yardım etti.


VUDU LANETİYLE KORKUTULDU

Macha, vize ve okula kayıt konusunda kendisine borçlu olduğunu belirterek, D.C.A.’yı başkalarıyla para karşılığı sekse zorladı. Sözde bir vudu ayini yaparak isteklerini yerine getirmezse “lanetleneceği” tehdidinde bulundu.

Haberin Devamı

BU TEK DAVA DEĞİL

Hürriyet'te yer alan habere göre; vudu büyüsüne inanan D.C.A., lanetlenmekten korkarak seks işçiliğine başladı. Nijeryalı öğrencilerin dava konusu olduğu ikinci fuhuşa zorlama olayı ise geçen hafta yaşandı. Polis, üniversite kaydı yaptırma vaadiyle KKTC’ye çağırdığı R.J. adlı Nijeryalı kadının pasaportuna el koyarak zorla Fuhuş yaptıran Maureen Odozi Joseph’i (22) tutukladı. Joseph’in tutuklu yargılaması sürüyor.

Vudu Büyüsü NEDİR?

Afrika menşeli bir inanç sistemi olan Vudu, 17’nci yüzyılda köle ticaretiyle Amerika kıtasına getirilen Afrikalılar aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaştı. “Tanrının ruhu” anlamına gelen Vudu inanışında, her şeyin bir ruhu olduğuna inanılır. Ayinlerinde ise filmlere de konu olduğu üzere bez bir bebek kullanılır. Vudu büyücüleri, bez bebek üzerine batırdıkları iğnelerle kurbanlarını etki altına alır.

Haberin Devamı