Gazete Vatan Logo

Vefa yardım masasına nasıl başvurulur? Vefa Sosyal Destek hattı telefon numaraları…

İstanbul Valiliği ve bağlı kaymakamlıkların koordinasyonunda oluşturulan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına devam ediyor. Peki, Vefa yardım masasına nasıl başvurulur? Vefa Sosyal Destek hattı telefon numaraları…

Vefa yardım masasına nasıl başvurulur? Vefa Sosyal Destek hattı telefon numaraları…

Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde İçişleri Bakanlığı tarafından, 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşların evlerinden dışarı çıkmalarının yasaklanması sonrasında, temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere, İstanbul il ve ilçelerinde faaliyete geçen Vefa Sosyal Destek Grubu İstanbul Valiliği öncülüğünde çalışmalarına devam ediyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 65 yaş ve üstü vatandaşların temel ihtiyaçlarının güvenlik birimleri tarafından yapılmasını sağlamak, ihtiyacı olanlara gıda kolileri ulaştırmak olan Vefa Sosyal Destek Grubu'nun bugünden itibaren vatandaşlara ücretsiz kolonya ve maske dağıtılacağını açıkladı.

Risk grubundaki vatandaşların sokağa çıkmaması için alınan önlemler neticesinde faaliyete geçirilen Vefa Sosyal Destek Grubu ve telefon numaraları internette merak edilenler arasında yer alıyor. Peki, Vefa yardım masasına nasıl başvurulur? İstanbul Valiliği Vefa Sosyal Destek hattı telefon numaraları…

VEFA SOSYAL DESTEK HATTI TELEFON NUMARALARI

Öncelikli risk grubundaki vatandaşların arayabileceği Vefa Sosyal Destek Grubu’na 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerinden ulaşılabiliyor. Vatandaşların Vefa Sosyal Destek Grubu çağrı merkezlerine yaptıkları bütün başvurular, 39 ilçedeki Vefa İletişim Merkezlerine yönlendiriliyor.

Haberin Devamı

VEFA YARDIM MASASINA NASIL BAŞVURULUR?

Kaymakamların koordinasyonunda oluşturulan, İlçe Vefa Sosyal Destek Grubunda görevli polis, jandarma, zabıta, AFAD, Kızılay ve gönüllü sivil toplum kuruluş çalışanları tarafından vatandaşların talep ve ihtiyaçları karşılanıyor. Vefa Sosyal Destek Grubu’na 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerinden ulaşılabiliyor. Vefa hizmetiyle vatandaşların temel ihtiyaçları yanında, banka ve diğer kurum hizmetleri karşılanıyor. Maddi durumu iyi olmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara gıda kolisi yardımı da yapılıyor.

ECZANEDEN ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINIR?