Gazete Vatan Logo

Üniversiteden tercih edene burs!

Aylık 200 lira karşılıksız burs


ARTVİNİLER Vakfı, öğrenci sayısının azlığı yüzünden kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olan Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi’ni tercih edecek olan ilk 20 öğrenciye, akademik yıl boyunca aylık 200 lira karşılıksız burs verecek.

Artvinliler Vakfı Artvin Şubesi Başkanı İsmail Ermiş, 20 yıllık geçmişi olan Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü’nün öğrencilerin ilgisizliği nedeniyle kapanma eşiğine geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Fakülte yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre bu yıl bölüme sadece 10 öğrenci yerleşebilmiş. Biliyoruz ki, öğrenci sayısı 10’un altına düştüğü zaman fakülte kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Artvin gibi sanayi ve endüstriyel faaliyetler noktasında oldukça fakir sayılabilecek bir ilde bir fakültenin kapanma noktasına gelmesi hepimizi derinden üzmüştür. Üniversitelerin boş kontenjanlarına ek yerleştirme taleplerinin alındığı şu günlerde öğrencilere çağrıda bulunmak istiyoruz. Gelin, Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü’nü seçin. 2013 ek yerleştirmeyle fakültemizi kazanacak ilk 20 öğrenciye herhangi bir şart aramaksızın yıl boyu ayda 200 lira düzenli eğitim bursu vereceğiz."

Haberin Devamı