Gazete Vatan Logo

Ufuk Özen Alibeyoğlu kimdir? FETÖ'cü Zekeriya Öz ve Celal Kara'yı yurtdışına Ufuk Özen Alibeyoğlu kaçırdı?

Firari FETÖ üyesi savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın yurtdışına kaçışını FETÖ’den tutuklanan Ardeşen Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu’nun sağladığı ortaya çıktı. Söz konusu gelişmenin ardından Ufuk Özen Alibeyoğlu kimdir? sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

Ufuk Özen Alibeyoğlu kimdir? FETÖ'cü Zekeriya Öz ve Celal Kara'yı yurtdışına Ufuk Özen Alibeyoğlu kaçırdı?

Rize'nin Ardeşen ilçesi kaymakamı olarak görev yaptığı sırada FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edilerek hakkında soruşturma başlatılan ve tutuklanan Ufuk Özen Alibeyoğlu'nun Öz ve Kara'yı makam aracı ile Ermenistan'a kaçırdığı aktarıldı.

Alibeyoğlu'nun kaymakamlığı döneminde devletin kendisine tahsis ettiği araçla, firari FETÖ terör örgütü üyesi iki savcıyı kaçırdığı belirtildi. 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' ve 'Örgüt kurmak' suçlarından haklarında çıkarılan yakalama kararından 12 saat önce 10 Ağustos 2015'te Sarp Sınır Kapısı'ndan yurtdışına firar eden eski kumpas savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın Alibeyoğlu tarafından Ermenistan'a kaçırıldığı tespit edildi. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne yapılan ihbarlarda, firari savcılar Öz ve Kara'nın Sarp Sınır Kapısı'ndan kaçtıktan 2 gün sonra, dönemin Posof Kaymakamı olan Alibeyoğlu'nun makam aracı ile Türkgözü Sınır Kapısı'na giderek savcılarla buluştuğu, Öz ve Kara'yı makam aracı ile Ermenistan'a kaçırdığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Ufuk Özen Alibeyoğlu kimdir?

Bayburt'ta 1981 yılında dünyaya gelen Ufuk Özen Alibeyoğlu, Ağustos ayında Trabzon Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandı.

Eğitim hayatına Bayburt'ta başlayarak ilköğrenimini burada tamamlayan Ufuk Özen Alibeyoğlu, liseyi ise Gümüşhane'de okudu. Üniversite eğitimini gördüğüMarmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini 2004 yılında tamamladı. Yüksek lisansını ise Avrasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalında yaptı.

İlk görevine 2007 yılında  Maliye Bakanlığında Vergi Denetmen Yardımcısı olarak başladı.Ardından girdiği sınavı kazanıp 2009'da Gümüşhane Kaymakam Adayı oldu.

Trabzon'un Çaykara ilçesinde vekaleten, Düzköy ve Posof'ta ise asaleten kaymakam olarak görev yaptı.

İçişleri Bakanlığının tarafından kayyum olarak Güroymak Kaymakamlığına ve Güroymak Belediye Başkanlığına atandı ve burada 2016'nın Kasım ayı ile 2019'un Ağustos ayı arasında bulundu.

Ufuk Özen Alibeyoğlu, Ağustos 2019'dan itibaren Ardeşen'de görev yapıyordu ve 2021 Ağustos'ta Trabzon'a atandı.

Haberin Devamı

Alibeyoğlu evli, eşi İngilizce öğretmeni, iki çocuk babasıdır.

Ocak 2021 yılında Ardeşen Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu merkeze çekildi. Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu görevden alınarak Rize Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne görevine getirildi.

Eski Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu  FETÖ terör örgütü üyeliğinden tutuklandı.