Gazete Vatan Logo

TÜSİAD'tan son dakika açıklaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜSİAD heyetini kabul etti. Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde, basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyeti, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki evinde, Demirel ailesine taziye ziyaretinde bulundu. TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak "Taziyelerimizi bildirdik. Türkiye'ye, Türk halkına baş sağlığı diliyorum. Türkiye için son derece ekonomik ve kalkınma alanında katkılarını yapmış önemli bir liderimizi kaybettik. Hem ailesine hem Türk halkına baş sağlığı dileklerimi burada iletmek isterim" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri yaklaşık 1,5 saat süren görüşme hakkında da bilgi veren Başaran, açık bir diyalog ile görüşlerini Davutoğlu'na bildiklerini belirterek "Bütün iş dünyasının önceliklerini Başbakanımıza tüm açıklığıyla aynen diğer partilere olduğu gibi bildirdik. Kendileri bunların daha önce açıklanan dönüşüm programları içinde yer aldığını, belli konularda bize teyitlerini verdiler. Son derece açık bir diyalogla görüşlerimizi karşılıklı olarak paylaştık" ifadelerini kullandı. Programın devamında görüşme gerçekleştirmek üzere Halkların Demokratik Partisi (HDP)'ne gideceklerini söyleyen Başaran, "Programımızda olduğu üzere HDP'ye gidiyoruz. HDP çıkışında da toplu olarak size bir değerlendirme yapıp arkasından da basın bültenini size elden dağıtacağım. Hemen ayrılacağım, kusura bakmayın lütfen" dedi.

Haberin Devamı

Symes 'buzlar eridi mi' sorusunu yanıtsız bıraktı. Dün Kılıçdaroğlu ve Bahçeli 'ye görüşmüştü. Yarın da HDP ile görüşmesi bekleniyor.