Gazete Vatan Logo

TSK'dan sansür iddiasına yanıt!

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin birlik, karargâh ve kurumlarında askeri personelin kullanımına açık olan TSK Ağı’nda (İNTRANET), 20 Temmuz 2011 tarihinden itibaren, hiçbir köşe yazarının yazısının yer almadığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı bazı basın yayın organlarında yer alan, TSK internet ağında gazeteci Umur Talu’nun yazılarına erişilemediğine ilişkin haberler hakkında bir açıklama yaptı.

Bazı basın ve yayın organlarında; Genelkurmay Başkanlığı'nca, bir yazarın yazılarına erişimin engellendiği şeklinde haber ve iddialara yer verildiği hatırlatılan açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin birlik, karargah ve kurumlarında askeri personelin kullanımına açık olan TSK Ağı’nda (İNTRANET), 20 Temmuz 2011 tarihinden itibaren, hiçbir köşe yazarının yazısı yer almamaktadır. TSK birliklerinde kullanıma açık olan Genel İnternet Ağı’nda ise basın yayın organlarına veya yazarların yazılarına erişimi engelleyen hiçbir kısıtlama bulunmamaktadır” denildi.

GENELKURMAY O İDDİAYI DA ÇÜRÜTTÜ

Genelkurmay Başkanlığı, 2007-2012 yılları arasında Ankara’da cenaze töreni düzenlenen şehitlerin listesini yayınlayarak, son günlerde bazı çevreler tarafından TSK’yı yıpratmak amacıyla ortaya atılan “Sadece subay cenazeleri Kocatepe Camii’nde kılınıyor, rütbesizlerin cenaze törenleri Kocatepe’de yapılmıyor” iddiasını çürütmüş oldu.

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına göre son beş yılda Ankara’da 41 şehit için cenaze töreni düzenlendi. Bu törenlerin üçü ailelerin isteği üzerine Karşıyaka Camii, Çubuk ve Bağlum’da gerçekleştirildi. Kocatepe dışında gerçekleştirilen cenaze törenleri Şehit Piyade Üsteğmen Yavuz Oğuz, Şehit Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu ve Şehit Sivil İşçi Adnan Dağdeviren’e ait idi.

Kocatepe Camii’nde düzenlenen törenler ise Albay’dan Er’e Türk ordusunun her kademesindeki şehitlere ait oldu. Böylece bazı televizyon ve gazetelerde, TSK’Yı yıpratmak amacıyla ortaya atılan “Kocatepe’de sadece subaylar için cenaze töreni düzenleniyor, diğer rütbeler için düzenlenmiyor” iddiasının yalan olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı