Gazete Vatan Logo

Trafik Cezası Sorgulama İşlemleri Online Yapılmaktadır

Plaka ile trafik cezası sorgulama yaparakHGS kaçak geçiş ve diğer ceza bilgileri öğrenilebilmektedir. Trafik cezası ödeme işlemi de yine online olarak GİB üzerinden yapılmaktadır. Detaylar haberimizde.

Trafik Cezası Sorgulama İşlemleri Online Yapılmaktadır

Vatandaşların trafiğe çıktığı anda yaptığı hatalı davranışlar sonrasında trafik polisleri ya da elektronik denetleme sistemleri tarafından verilen cezalar hakkında bilgi almak için trafik cezası sorgulama yapılabilir. Trafik cezası sorgulama işlemleri online olarak yapılabildiği için araç sahipleri tarafından kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek ve işlemler sayesinde cezalar hakkında bilgi alınabilir. Trafik cezası sorgulama işlemleri üstelik ücretsiz olarak kullanıma sunulduğu için araç sahipleri istediği ya da merak ettiği durumlarda online olarak trafik cezası sorgulama yapabilir. Sizler herhangi bir cezanın olup olmadığını öğrenmek için trafik cezası sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

HGS CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Trafik cezası sorgulama işlemlerinde vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sitesini ziyaret etmesi ve sitede yer alan trafik cezası sorgulama bölümünü kullanması gerekir. İlgili alanda ilk olarak giriş bilgileri istenecektir. Giriş bilgileri olarak araç sahibinin kimlik bilgileri ile ruhsat bilgilerinin formdaki alanlara girilmesi yeterli olacak ve ardından ceza sorgulama açılacaktır. Açılan alanda yer alan trafik cezası sorgulama kısmına tıklamanız ile aracınızı ait herhangi bir cezanın olup olmadığı ekranda gösterilecektir. Bu sayede ekranda yer alan bilgiler ile kolay bir şekilde trafik cezaları hakkında bilgi alabilirsiniz. Üstelik trafik cezası sorgulama sonrasında elde edilecek olan bilgiler sayesinde cezalar hakkında herhangi bir soru işareti kalması mümkün değildir.

Haberin Devamı

HGS abonesi olan vatandaşların da trafik cezası konusunda yapabileceği bazı işlemler bulunmaktadır.Trafik HGS ceza sorgulama gibi hizmetler ile yapılacak olan trafik HGS ceza sorgulama işlemleri sonrasında HGS’den ceza alınıp alınmadığı görüntülenebilir. İster HGS abonesi olsun isterse HGS abonesi olmasın tüm vatandaşların trafik HGS cezası sorgulama yapması mümkündür. HGS şeritlerini kullanarak geçiş ihlali yapan tüm araçlar için HGS sistemleri tarafından ceza kesilmektedir. Bu cezaları öğrenmek isteyen vatandaşların ise tek yapması gereken trafik HGS cezası sorgulama yapmaktır. Sorgulama işlemlerinde sadece plaka yeterli olmaktadır.

Haberin Devamı