Gazete Vatan Logo

TİKAD’dan dört bakana ziyaret

TİKAD’dan dört bakana ziyaret

Türkiye İşkadınları Derneği (TİKAD) yeni kabinede yer alan bakanları ziyaret amacıyla bir Ankara turu gerçekleştirdi. Nilüfer Bulut başkanlığındaki heyette TİKAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan’ın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Sema Güral Sürmeli ve Meltem Demirören Oktay ile Ayşe Cevahir ve Hediye Güral Gür yer aldı. Heyet gün boyu süren ziyaretler kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile de bir araya geldi. TİKAD Başkanı Bulut yaptığı açıklamada, kabinede iki kadın bakanın yer almasından büyük memnuniyet duyduklarını, bu sayının giderek artacağını umduklarını söyledi. Nilüfer Bulut, “Kadınların öncelikli meselelerini ve karşılıklı çözüm önerilerimizi konuşma ve TİKAD’ın çalışmalarından bahsetme fırsatımız oldu, ortak hedeflerin bizlere daha kısa sürede daha fazla yol aldıracağına inanıyorum. Çevre ve şehircilik bakanımızın Türkiye’nin çevre politikalarına kadın perspektifiyle getireceği avantajların büyük olacağına inanıyoruz. Bakanlarımızla bunları konuşma fırsatımız oldu” dedi.

Haberin Devamı

İş güvenliği öncelik

Heyetin Avcı’yı ziyaretinde mesleki eğitim ve ara eleman yetiştirilmesi konuları ele alındı. TİKAD heyeti, Soylu’yla görüşmesinde ise işverenlerin beklentileri ve iş güvenliği konusunun çalışma hayatının en temel önceliği olması gerektiği dile getirildi.

Kadınların statüsünün yükseltimesi, kadınların iş ve sosyal yaşamda güçlendirilmesi konularında yaptığı çalışmalarla da tanınan TİKAD, evhanımlığının bir statüye kavuşturulması konusunda çalışma başlattıklarını ve bunun projelendirilmesiyle ilgili olarak Çalışma Bakanı ile görüştüklerini belirtti.