Gazete Vatan Logo

Terör operasyonlarına 2016’da devam mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni yıl mesajı: “Güvenlik güçlerimiz, hem dağları hem de şehirleri, karış karış teröristlerden temizliyor, temizlemeye devam edecek. 2015 yılında 3 bin 100 terörist etkisiz hale getirildi”

Terör operasyonlarına 2016’da devam mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, Türkiye için çok önemli gelişmelerin yaşandığı 2015’i geride bıraktıklarını, yeni ümitler ve heyecanlar eşliğinde 2016’ya girdiklerini vurgulayan Erdoğan, “Yeni yılın, aziz milletimiz başta olmak üzere, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

7 Haziran sonrası...

2015’te 2 milletvekili genel seçimi yaşandığını hatırlatan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan durum, hamdolsun ki çok kısa sürdü. Koalisyon hükümetinin kurulamayacağı netleşir netleşmez, Cumhurbaşkanı olarak Anayasa’dan aldığımız yetkilerimizi kullanarak, nihai sözü milli iradenin söylemesini sağlayacak süreci işlettik. Yaşananları çok iyi değerlendiren milletimiz de 1 Kasım seçimlerinde, tercihini, istikrar ve güven ortamının devamından yana kullandı. Bu vesileyle, seçim sonrası kurulan yeni hükümetimize, Sayın Başbakan’a, sayın bakanlara başarılar diliyorum. Türkiye’nin, inşallah 2019 yılına kadar sürecek bu yeni döneminin, hayırlı hizmetlerle, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda atılacak önemli adımlarla dolu dolu geçmesini temenni ediyorum.”

Haberin Devamı

Çözüme yaklaşmışken

Bölücü terör örgütünün, Türkiye’ye karşı husumet besleyen tüm devletlerin, tüm karanlık kurumların bir kuklası, bir taşeronu haline dönüştüğüne de dikkati çeken Erdoğan, örgütün Türkiye’nin bu meseleyi çözmeye en çok yaklaştığı bir dönemde yeniden silahlı eylemlere başladığını belirtti. Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

Güvenlik güçlerimiz, hem dağları hem de şehirleri, karış karış teröristlerden temizliyor, temizlemeye devam edecek. 2015 yılı içinde ülke içinde ve dışında yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 100’ü bulmuştur. Bu dönemde şehit verdiğimiz 200 güvenlik görevlimiz ve olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımız, en büyük üzüntü kaynağımızdır. Bir kez daha şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Buradan tüm vatandaşlarımıza, terör örgütüyle, onun güdümündeki kişi ve kuruluşlarla mücadelemizin sonuna kadar süreceğini özellikle ifade etmek istiyorum. İlçelerde, mahallelerde kazılan hendeklerin, o bölgeye girişi zorlaştırmanın ötesinde, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasını engelleme amacıyla açıldığını çok iyi biliyoruz.”

Haberin Devamı

‘Başkanlık daha ileri bir sistem’

Yeni Vakit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya’nın vefatı nedeniyle Suudi Arabistan ziyaretini kısa kesen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; “Suudi Arabistan ziyareti vesilesiyle bölgesel konuları değerlendirdik. İkili ilişkilerde Stratejik İşbirliği Konseyi kurulması kararı alındı.

-Yeni Anayasa konusunda- Arama konferansını halkla yapabiliriz. Bir nevi kamuoyu araştırması diyebiliriz. Arama Konferansı, toplumsal mutabakatın sağlandığı bir Anayasa oluşturulmasına çok yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

Başkanlık sistemi parlamenter sisteme göre daha ileri bir sistem. Bütün mesele, o başkanlık sisteminin uygulamada halkını rahatsız eden bir yapısı olmasın. Siz eğer adalet dağıtıyorsanız, halkın beklediği nedir, adalettir. Bu olduğu anda sıkıntı olmaz. Bu sistemle Türkiye daha güçlü adımlar atar.

Biz daha iyiye nasıl gideriz bunun arayışı içerisindeyiz ve şu anda da gelişmiş ülkelerin kahir ekseriyetinde bu sistemin olduğunu görüyoruz veya yarı başkanlığın olduğunu görüyoruz. Bir nevi şu anda Amerika’daki sistem partili bir başkanlık sistemidir. Başkan partisinden ne yapmıyor, kopmuyor, arkasında yine ne var, partisi var.”