Gazete Vatan Logo

TEOG sonuçları açıklandı mı?

Milyon sayıda öğrencinin katıldığı TEOG sınavının sonuçları açıklandı mı? 23-24 Kasım tarihlerinde girilen TEOG sonuçlarının Ocak ayında açıklanacağı duyuruldu. İşte TEOG sonuçlarıyla ilgili detaylar...

TEOG sonuçları açıklandı mı?

Liseye geçebilmek için öğrencilerin TEOG sınavından başarıyla geçmesi gerekiyor. TEOG soruları ve cevaplarının açıklanmasıyla birlikte adaylar puanlarını hesapladı. Resmi TEOG sonuçlarının ise kısa bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

Ülkemizde en çok sınav değişikliğinin bulunduğu kademe liseye geçiş sınavlarında verilen eğitim dönemi içerisinde olmaktadır. Bundan en çok liseye geçiş yapacak olan öğrenciler etkilenmektedir. Önceden çoklu oturum sayesinde öğrenciler her oturumda aynı heyecanı yaşamakta ve bu heyecan da sonuçlarına olumsuz yansımakta idi. Milli Eğitim Bakanlığı bu sorunu tespit etti. Ve ülkemizde SBS’den sonra TEOG sistemi devreye sokuldu. 2013 yılından bu yana öğrenciler artık liseye geçiş yapabilmek için TEOG sınavlarına girmektedir.

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG sınavları da öğrencinin her yıl aynı stresi ve heyecanını yaşamaması ve bunlarında sonuçlarına yansımaması için tek oturum halinde gerçekleşen ve sadece sekizinci sınıfların gireceği bir sınav sistemidir. Bu sınav sistemine göre öğrenciler başka okullarda değil de kendi okullarında ve hatta kendi sıralarında bu sınava girebilecekler. Ve bu da öğrenciye güven duygusu vererek sınavda başarı göstermesine sebep olacaktır. Geri bildirimlerin sonucunda da beklenilen davranış başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir. Öğrenciler her yıl bu sınava hazırlanmakta ve sınavlarından alacağı puan aynı zamanda normalde oldukları sınavlarından birinin puanı olarak hesap edilmektedir. Yani TEOG bir sınav değil de öğrencilerin yazılı olarak görerek korkmadıkları bir sınav haline getirilmeye çalışılmıştır. Bu konuda da başarılı olan MEB öğrencileri birinci dönemde ve ikinci dönemde toplamda iki adet olmak üzere bu sınava tabi tutmaktadırlar. Bu sınav sonuçlarının ortalaması ve öğrencinin okul puanının ortalaması ile yapılan hesap sonucu çıkan puan öğrencinin hangi liseye gitmesi gerektiğine karar vermektedir. Lise eğitimi üniversite eğitim, için mutlaka iyi değerlendirilmesi gereken temel bir eğitim düzeyidir. Üniversite de hayattaki yerimizi belirleyen bir eğitim programı olduğu için en az kendisi kadar temelini de ciddiye almak gerekmektedir. İyi bir lise eğitimi öğrencinin hayattaki duruşunu belirleyebilir. Bunun için adayların etkilenecekleri ne kadar olumsuz durum var ise bunu ortadan kaldırmaya çalışan MEB' in takvimine göre bu yıl TEOG Sınavları 3-24 Kasım tarihleri arasında oluşturuldu. Bu sınava giren öğrencilerin sınavdan çıkmasının ardından sorular resmi EBA web sayfası üzerinden açıklandı. Açıklanan soruların ardından öğrenciler TEOG Sonuçlarını daha çok merak eder oldu. Çünkü toplamda dört sorunun iptalinin söz konusu olduğu sınav hakkında yetkililer bir açıklama yapmadılar ve TEOG Sonuçları bu değerlendirmeyi nasıl yaptıklarına dair bir belge olacaktı. TEOG Sonuçları ise resmi e-okul web sayfası üzerinden açıklanmaktadır. TEOG Sonuçları ise önümüzdeki yılın ocak ayında açıklanması beklenmektedir. Açıklandığı takdirde resmi e-okul web sayfasını ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

Haberin Devamı