Gazete Vatan Logo

‘Telekulak davası’nda karar!

Spor, sanat ve iş camiasından önemli isimler...

Rıdvan Dilmen’in de aralarında bulunduğu 31 kişiye ‘yasa dışı dinleme’ iddiasıyla açılan davada bütün sanıklar beraat etti.

Spor, sanat ve iş camiasından önemli isimlerin yargılandığı 31 sanıklı ‘telekulak davası’nda karar çıktı. Anadolu 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sanıkları arasında spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Kütahya Güral Porselen’in veliahtı Erol Güral, Kaşıbeyaz restoranlarının sahipleri Ahmet Kaşıbeyaz ve oğlu Murat Kaşıbeyaz, Gazinocular Kralı olarak bilinen Fahrettin Arslan’ın oğlu oyuncu Mehmet Arslan da bulunuyordu. Davanın tüm sanıkları hakkında 13’üncü celsede beraat kararı çıktı. Anadolu 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Sema Kelebek verdiği karara gerekçe olarak “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçundan yargılanan sanıkların suçu işlediklerine dair somut ve inandırıcı delil elde edilemediğini gösterdi.

68 yıl hapis isteniyordu

Davanın iddianamesinde İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Yanık’ın da yer aldığı bir grubun yasa dışı dinleme yapmak için çete kurduğu iddia ediliyordu. Çetenin bir GSM operatöründe görevli Fatih Bilir aracılığıyla istedikleri kişilerin telefonlarını dinletip kişisel verilerini elde ettiği öne sürülüyordu. Rıdvan Dilmen’in eşi Ayşenur Dilmen ile sevgilisi olduğu ileri sürülen Nilay Yılmaz ve eski futbolcu Tanju Çolak’ı dinlettiği de iddialar arasındaydı. Dilmen hakkında bu suçu 17 kez işlediği gerekçesiyle 17 yıldan 68 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyordu.

Haberin Devamı