Gazete Vatan Logo

Tekin: Kılıçdaroğlu beni istiyor

Tekin'den İBB adaylığı açıklaması

İstanbul için aday adayı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, “Kılıçdaroğlu kişisel karar verse beni seçer” dedi. Sarıgül’ün ekibinden Sabri Erbakan da CHP’ye katıldı.


CHP’de İstanbul Büyükşehir ve ilçelerde kimlerin aday olacağı merakla beklenirken, ‘aday adayı’ olan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Ben 2009 da da adaydım. Anketlerden Kemal Kılıçdaroğlu çıkınca ‘aday olmalı’ dedim çekildim” dedi. “Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ü mü Tekin’i mi seçecek?” sorusuna Gürsel Tekin, şöyle yanıt verdi:

“Kemal Kılıçdaroğlu CHP’yi destekliyor. Birinci önceliği İstanbul’da nasıl ikltidar oluruz, onun planlaması yapılıyor. Kişisel tercihe bırakırsan Sayın Kılıçdaroğlu için her zaman Gürsel Tekin birinci sırada olur. Ama kişisel değil kurumsal tercih yapılacak. Genel Başkanımızın birinci önceliği örgüte sorulması, eğilim yoklamaları... Bütün kriterlere saygı duyacağız.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Kılıçdaroğlu, Sarıgül’e Ankara’yı önerdi” iddiasına ilişkin ise Tekin, “Olmayan bir formülü nasıl tartışayım? Yok böyle bir formül. Ayrıca Gökçek’in ne söylediği önemli değil, İstanbul’u da Ankara’yı da CHP alacak. Parti bana görev verirse, Edirne’den Ardahan’a kadar görev yaparım” dedi.

Kadıköy tepkisi

“Kadıköy adayı olur musunuz?” sorusuna ise Tekin, “2009’da il başkanıydım. İstediğim ilçede aday olurdum. Bu tercihi yapmamış, şimdi Genel Başkan Yardımcısı olan bir kişi bunu yapar mı? Birileri ufak kafalarıyla Gürsel Tekin’i bir mecraya çekmek istiyor. İstanbul’da siyaset yapan bir insanım, elbette benim de tercihim, seçimim olacak. Gelinlik kız gibi oturacak değilim” dedi. Tekin bu sözleri, “Bazı ilçeleri ben belirlerim” mesajı olarak algılandı.

Fatih’e Erbakan mı?

Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın yeğeni Sabri Erbakan’ın önceki gün MYK kararıyla parti üyesi yapıldığını açıkladı. Mustafa Sarıgül’ün ekibinde yer alan Sabri Erbakan’ın Fatih’ten Belediye Başkanı adayı olması bekleniyor.

Haberin Devamı