Gazete Vatan Logo

TBMM'de ‘Kürtlük’ tartışması

TBMM'de ‘Kürtlük’ tartışması

TBMM Genel Kurulu’nda HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp’in, Sur’da, “insan haklarını gaspeden güvenlik politikası” uygulandığını savunarak, “Biz Türk ve Kürt halkları olarak kardeşiz ama sizin zihniyetinizle asla kardeş değiliz ve olmayacağız” sözleri tartışma yarattı.

Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın, “Biz PKK’yla kardeş değiliz, Kürtlerle kardeşiz” şeklinde laf atması üzerine Yiğitalp, “Eğer Kürtlerle kardeş olsaydınız 24 insanı orada ölüme mahkûm etmezdiniz, kardeş olsaydınız sokağa çıkma yasakları üzerinden terbiye etmeye kalkmazdınız. Siz mi kardeşsiniz” dedi.

‘Sen dağa git’

“Sen dağa git, dağda konuş, burada konuşma” diyen Köktaş’a karşılık Yiğitalp, “Sen dağa gel. Ben dağa gitseydim burada durmazdım, sana bunu anlatmazdım. Önce oradan laf atma, oradan konuşma, vicdanını dinle. Vicdan yok ki sizde, olmayacak da hiçbir zaman” diye konuştu.

“Kardeş değil, Kürt’üz”

Ak Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar’ın, “Biz Kürtlerle kardeş değiliz, Kürt’üz” sözleri üzerine Yiğitalp, “Siz Kürt olmayı beceremediğiniz Kürtlerdensiniz” dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, “Biz, siz ne kadar zorlarsanız zorlayın, Türk, Kürt kardeşiz, et tırnak olmuşuz. Buna asla halel getiremeyeceksiniz” dedi.