Gazete Vatan Logo

Taksim'e giden bütün yollar kapatıldı!

Taksim ve çevresine çok sayıda zırhlı polis aracı ve TOMA’lar yerleştirildi. İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs için aldığı güvenlik önlemleri kapsamında toplamda 21 bin polis ile 63 TOMA'yı görevlendirdiği ifade edildi.

Taksim'e giden bütün yollar kapatıldı!

Taksim'e çıkmak isteyen gruplar farklı yerlerden alana girmeyi denedi. Yürüyüşün başladığı bölgelerde gaz ile müdahale etti.

BEŞİKTAŞ:

*Beşiktaş’ta göstericilerden biri kimliği belirsiz kişi tarafından karnından bıçaklandı. Yarasının ağır olmadığı öğrenilen gösterici, çevredekilerin ilk yardımının ardından olmayarak olay yerinden uzaklaştı.

* Beşiktaş meydanı karıştı. Polis şuanda eylemcilere gaz atmaya başladı.

* Valilik 300 kişinin meydana gitmesine izin verdi. Ancak sendikalar bunun kabul etmedi. Binlerce kişinin Taksim'e gitmek için toplandığını seçim yapamayacaklarını söylediler. Vali Vasip Şahin ile görüştüler. Ancak bu görüşmeden izin çıkmadı. Tam bu açıklama yapılacakken polis müdahalesi başladı. Etrafı duman sardı.

* Polise taş atmayın çağrısı yapılıyor.

* Gaz atışından sonra gruplar ara sokaklara yayıldı

HALASKARGAZİ:

* Bazı işçi grupları Halaskargazi'den Taksim'e yürüyüşe geçti. (2 saattir bölgede bekliyorlardı) Bölgede henüz bir müdahale olmadı.

Sabah saatlerinde yaşananlar:

*1 Mayıs Tertip Komitesi ile yetkililerin dün gece yaptıkları son görüşmede komiteden yeni bir teklif geldi. Buna göre komite Beşiktaş'ta toplanıp bir basın açıklaması yaparak gösterileri tamamlama teklifi getirdi. Yetkililerden ise, "biz bunu bir görüşelim" yanıtı alındı. (CNNTürk)

Haberin Devamı

*TÜRK-İŞ korteji, Taksim Meydanı'na geldi. Grup polis güvenliği eşliğinde Kazancı yokuşunun başına geldi. "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları atan kortej TÜRK-İŞ pankartı ve çiçekler taşıyor. Grup burada bir basın açıklaması yapıyor.

*1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Beşiktaş'a geldi. (DİSK binasına yapılan tadilat nedeniyle bu yıl toplanmalar Beşiktaş'ta yapılıyor.)

* DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin üyelerinden oluşan bir grup, Beşiktaş Meydanı'na geldi. KESK Başkanı Lamiş Özgen yaptığı açıklamada üyelerinin Kadıköy tarafından karşıya geçemediğini ve bunun temel hak ve özgürlükleri kısıtlamak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

* CHP Milletvekili Süleyman Çelebi'de Beşiktaş'ta olan isimlerden. Çelebi CNNTürk mikrofonuna şu açıklamayı yaptı; "Bugün ne olursa olsun Taksim'de olacağız. İç güvenlik yasasına rağmen... "

*Bu arada sendika üyeleri de "Taksim 1 Mayıs alanıdır. Yaşasın 1 Mayıs. 1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanındayız" gibi sloganlar attılar.

*Taksim'de pankart açmak isteyen 2 kadın gözaltına alındı

*Beşiktaş'ta toplanmalar sürerken Zincirlikuyu'da polis ekipleri 1 Mayıs için toplanan gruplara müdahale etti.

*E-5'te de polis müdahalesi başladı

*Yakındaki bir otelden koşarak çıkan yaklaşık 30 kişi Taksim'e 'kaçak' girdi! Atatürk Anıtı'nın olduğu alana kol kola gelen gruba polis müdahale etti, grup Kazancı Yokuşu'na doğru kaçtı, gözaltına alınanlar var.

*Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Meltem Cumbul ve oyuncu Özgür Çevik 1 Mayıs’ı kutlamak için Beşiktaş’a geldi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ TAKSİM'DE:

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Taksim’de görev yapan polisleri denetliyor. Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi’nin olduğu alana kadar yanındaki müdürler ile birlikte gelen Altınok, görev yapan polislere başarılar diledi.

Haberin Devamı

KURTULUŞ'TA TOMA'LI, BİBER GAZLI MÜDAHALE

Feriköy ve Kurtuluş civarında toplanan bir grup Taksim'e yürümek istedi. Güvenlik önlemi alan polis gruba biber gazı ve TOMA'yla müdahale etti.

EYLEMCİLERE LİNÇ GİRİŞİMİ

Beşiktaş Fulya'da esnaf ve vatandaşlar iki eylemciye karşı linç girişiminde bulundu. Polis iki eylemciyi kalabalığın elinden güçlükle kurtararak gözaltına aldı.

POLİSLER GÖREV YERİNDE KONUŞLANDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü’nde kutlamalara izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresi ile Beşiktaş’ta çok sayıda çevik kuvvet polisi görev yerlerini aldı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla şehir dışından takviye olarak İstanbul’a getirilen polislerle birlikte görev alacak çevik kuvvet polisleri, İstanbul’da önceden belirlenen yerlerinde konuşlandı.

Sabah saat 05.30 itibariyle Taksim Meydanı ve çevresine İETT otobüsleriyle çok sayıda çevik kuvvet polisi getirildi. Ayrıca Beşiktaş Barbaros Bulvarı ve Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi önünde de çevik kuvvet polisleri ve TOMA’lar tedbir aldı. Başbakanlık Ofisi’nin önü demir bariyerler ile kapatıldı. Polislerin aldığı güvenlik tedbirleri artarak devam ediyor.

Haberin Devamı

TAKVİYE POLİSLER ÖZEL UÇAKLARLA GELDİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle şehir dışından yaklaşık bin 500 polis takviye olarak İstanbul’a geldi. Taksim çevresinde görev yapacak olan polisler yurdun çeşitli illerinden THY’den kiralanan özel uçaklarla gece saat 03.00’dan itibaren İstanbul’a getirildiler. Adana, Diyarbakır, Bingöl, Gaziantep, Muş ve Kars’tan takviye olarak getirilen polisler daha sonra İETT araçlarıyla görevli yerlerine hareket ettiler. Öte yandan Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’nde görevli yaklaşık 200 polisin de 1 Mayıs nedeniyle Taksim’de görev yapacağı öğrenildi.

İşte Taksim'de bu sabah: