Gazete Vatan Logo

‘Takdir’ bunun neresinde!

Cinayeti itiraf çözdü ama...

‘Takdir’ bunun neresinde!

3 yıl önce kaybolan Sinem’in kemikleri, faillerden biri cinayeti itiraf edince geçen hafta bulundu. 3 yıl cinayeti çözemeyen polislere ise üstün başarı belgesi verildi.

Bursa İnegöl’de ortadan kaybolan üniversite öğrencisi Sinem Yurdanur’dan tam 3 yıl boyunca haber alınamadı. Genç kızın erkek arkadaşı Emrah A. sorgulanıp serbest bırakıldı. Ama başka bir çete operasyonunda göz altına alınacağını öğrenince intihar etti. Aradan geçen sürede de tek bir gelişme bile sağlanamadı. Ta ki Emrah A.’nın arkadaşı Rıfat A. geçen hafta, “Sinem’i rüyalarımda görüyorum. Vicdan azabı çekiyorum” diyerek cesedin yerini söyleyene kadar.

‘Uçurumun dibinde’

Rıfat A.’nın ifadesinin ardından Çaykaya Köyü Boğazova mevkiinde genç kızın cesedini arayan polis de genç kızın çürüyen cesedini bir çukura atılmış halde buldu. Cinayeti 3 yıl sonra gelen itiraf çözdü ama ödülü polisler aldı. Olayı araştıran ekipteki polislere İnegöl Kaymakamı Aziz İnce tarafından önceki gün düzenlenen törenle üstün başarı belgesi verildi.


KAYMAKAM İNCİ

‘Yoğun mesai harcadılar’

Kaymakam Aziz İnci, “Arkadaşlarımız cinayetlerin aydınlatılması için yoğun mesai harcadı. Faillerin yakalanması vatandaşın emniyet teşkilatına olan güvenini arttırdı. Ortaya koyduğunuz üstün gayret sebebiyle sizi başarı belgesiyle taltif eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim” diyerek Emniyet Müdürü Murat Sevinç, Müdür Yardımcısı Tuncay Gönültaş 8 polis memuruna başarı belgesi verdi. Asayiş Büro Amiri Tuncay Gülmez ise hem başarı belgesi hem de üst üste başarı belgesi aldığından dolayı üstün başarı belgesiyle ödüllendirildi.

ANNE YURDANUR İSYAN ETTİ:

O ödülü hak etmediler

Kızı ortadan kaybolunca anne Şerife Yurdanur polisin kapısın eskitmiş, kanal kanal dolaşıp katillerin bulunmasını istemişti. Şimdi, polislere verilen ödüle büyük tepki gösterdi: “Ödül verilmesi asla doğru değil. Ben kendi çabalarımla kızımı buldum. Ben o şahsın ismini 31 ay ekranlarda bağırdım. Ama benim karşıma yetkili çıkmadı. Hiç kimse bana yardım etmedi. Ben kendi dişimle, tırnağımla kızımın cesedini buldum. Kaymakam istediği kadar ödül versin, adamın biri eşeğini methediyormuş, eşek de eşek olduğunu unutup yaşadığı ahırın damına çıkmış ama kanatları yok. Kanadı olmadığı için de adım atmasıyla geldiği yere düşmesi bir olmuş. İstedikleri ödülü versinler, Allah her şeyi görüyor. Neyin başarısıymış. Allah onlara öyle bir ödül versin ki kimse o ödülü tutamasın.”

Saadet Öğretmen’in katili için de polislere ödül verilmişti

2010’da da Ardahan’ın Göle ilçesinde anaokul öğretmeni 24 yaşındaki Saadet Ulus’u 1 ay izleyip daha sonra satırla öldüren Yalçın Algan cinayetten 45 dakika sonra polisler tarafından yakalanmıştı.

Genç öğretmenin katilinin “kısa zamanda yakaladıkları için” 2 polis memuruna birer altın ve takdirname belgesi Vali Mustafa Tekmen tarafından verilmişti.

‘Defalarca suç duyurusu’

Ulus’un ailesi, katil zanlısı hakkında defalarca savcılığa suç duyurusunda bulunmalarına rağmen bir önlem alınmadığını ve kızlarını kaybettiklerini iddia etmişti.

Haberin Devamı