Gazete Vatan Logo

Stajyer ehliyet ne zaman geliyor?

Sürücü adaylarının ehliyet heyecanı başladı,son başvuru günü yaklaşıyor. Ehliyet alacakların stajyerliğe kalmaması için ne yapması gerek? Son başvuru günü ne zaman? Stajyer ehliyet hakkındaki tüm bilinmeyenler haberimizde.

Stajyer ehliyet ne zaman geliyor?

Stajyer sürücü uygulaması 1 Ocak 2016'da başlıyor. İlk defa ehliyet alacakların, stajyerliğe kalmamak için 10 Eylül'e kadar sürücü kurslarına başvurması gerekiyor.

Stajyer ehliyet dönemine kalmamak içi ne yapmalı?

İlk defa ehliyet alacakların, stajyerliğe kalmaması için 10 Eylül'e kadar sürücü kurslarına başvurarak, 10 Ekim'de yapılacak teorik sınava girmeleri gerekiyor.

Ceza puanını dolduranlar ne yapacak?

Kursiyerlerin 2 yıl içerisinde 75 ceza puanını doldurması halinde psikoteknik belgesi aldıktan sonra tekrar ehliyet için sürücü kursuna müracaat etmesi gerekecek.

Ehliyette ceza puanı nasıl doldurulur?

Kursiyer, 0,20 promil alkollü yakalanması, kırmızı ışığı 3, yaya üstünlüğünü de 3 kez ihlal etmesi halinde 75 ceza puanını doldurmuş olacak. Bu durumda kursiyerin tekrar sürücü kursuna baştan müracaat etmesi gerekecek.

Stajyer ehileyete kalmamak için 10 Eylül'e kadar başvuru yapılamalı

İlk defa ehliyet alacakların stajyere kalmaması için 10 Eylül'e kadar sürücü kurslarına başvurarak, 10 Ekim'de yapılacak teorik sınava girmeleri gerekmektedir. Yani stajyerlikten önceki son sınav 10 Ekim 2015'te. Bu sınava girebilmesi için kursiyerlerin sürücü kurslarına en geç 10 Eylül 2015 tarihine kadar müracaat etmesi gerekiyor.

Haberin Devamı