Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemleri online olarak nasıl yapılır?

SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemleri sayesinde vatandaşlar hizmet sorgulamalarını kolaylıkla yapabiliyor. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri internet ortamına taşınan uygulamalardan bir tanesidir. E-devlet sistemi üzerinden SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemleri online olarak nasıl yapılır?

Günümüzde ilerleyen teknoloji ile artık hayatlarımız daha kolay bir şekilde almaya başlamıştır. Çünkü teknolojinin gelişmesi ile vakit kaybı nerede ise ortadan kalkmıştır. Her alanda bir çok yenilikler sağlanmakta olan internet erişiminin gelmesi ile online işlemler ortaya çıkmıştır. Online işlemler vatandaşların son derece ilgilisini çekmeye başarmıştır. Çünkü online işlemler sayesinde vatandaşlar yapacağı herhangi bir işi 1 saatte yapıyor ise internet ortamında yapılmakta olan online işlemler ile 15 dakikaya düşürmektedir. Zaman dilimi bizler için çok önemlidir. Bazı durumlar oluyor ki günün 24 saati bize yetememektedir. Çünkü bazı işlemlere zamanımız oldukça fazla gitmektedir. Yazımızın önceliği tabi ki Bağ-Kur ve SSK sorgulama işlemleridir. Bu kurumlarda biliyorsunuz ki çok yoğunluk olmaktadır. Çünkü vatandaşlar SGK kurumlarında bir çok işlemleri bulunur. Bu neden ile de yoğun kalabalıktan dolayı işlemler yavaşlar belki de sistem çökeceği için işlemlerinizi yapamadan geri dönebilirsiniz. Fakat online işlemler sayesinde bu gibi problemler yaşanmaz.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Online işlemler arasında Bağ-Kur ve SSK sorgulama işlemleri de bulunmaktadır. Vatandaşlar Bağ-Kur ve SSK sorgulama işlemleri için SGK kurumlarına gitmek zorunda kalmayabilirler. Online olarak Bağ-Kur ve SSK sorgulama işlemleri çok kolay ve çok pratik bir şekilde yapılmaktadır. Hepimizin yakından takip etmiş olduğu bir uygulama vardır bu uygulamanın adı ise e- devlet sistemidir. E- devlet sistemi bildiğiniz üzere içerisinde bir çok alanda bir çok resmi işlem barındırmaktadır. Bu işlemlerin arasında Bağ-Kur ve SSK sorgulama işlemleri de bulunmaktadır. E- devlet sistemi üzerinde yapılmakta olan bu işlemler vatandaşlara büyük kolaylık sağlamayı başarmıştır. Vatandaşlar e- devlet sistemini bir kez kullanınca bir daha ki işlemlerinde de e- devlet sisteminden yararlanmak istemektedirler. E- devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem ve ya Bağ-Kur ve SSK sorgulama işlemleri yapabilmeniz için bir e- devlet şifrenizin olması gerekir. E- devlet sistemi şifreli bir uygulamadır. E- devlet sistemi üzerinden sorgulama işlemi yapmanız için e- devlet şifrenizin olması gerekir ve de e- devlet şifresi çok kolay alınmaktadır. E- devlet şifresi internet aracılığı ile alınmamaktadır. Şifre almak için bulunmuş olduğunuz yerden herhangi bir PTT şubesine giderek T.C. kimlik numaranız ile ya da kimlik kartınız ile başvurarak e- devlet şfirenizi alabilirsiniz. E- devlet şifresi ücretlidir. Sadece 2 TL işlem ücreti vererek e- devlet şifrenizi alabilirsiniz. Daha sonra e- devlet sistem sayfasına internet aracılığı ile giriniz. E- devlet sistem sayfasında bulunmakta olan arama kısmına Bağ-Kur ve SSK sorgulama işlemi yazarak sayfaya tıklayınız. Sistem sizden otomatik olarak kimlik doğrulama işlemi yapmanızı isteyecektir. Almış olduğunuz şifre ile ve de T.C. kimlik numaranız ile kimlik doğrulama işleminizi yapınız. Kimlik doğrulama işleminden sonra Bağ-Kur ve SSK sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı