Gazete Vatan Logo

SSK prim borç sorgulama ve SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

SSK prim sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma işlemleri E-Devlet sistemi üzerinden kolayca yapılmaktadır. E-Devlet üzerinden öğreneceğiniz SGK prim gün sayısı sayesinde emekliliğinizi hesaplayabilir, SSK sigorta dökümünüze kolayca ulaşabilirsiniz.

SSK prim borç sorgulama ve SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

Kamu hizmetlerinden vatandaşların daha hızlı yararlanmasını sağlayan e-Devlet, hem vatandaşlara hem de devlete büyük bir katkı sağlamaktadır. Sistem ile pek çok işlem gerçekleştirilebilir. Örneğin Bağ-kur borcunuzu sorgulayabilir ya da ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Yine bunlar dışında da işe giriş bildirgenize ulaşabilir ve SGK hizmet dökümünüzü görebilirsiniz. Bu ve benzeri pek çok işlem hızlı bir şekilde sistem üzerinden yapılabilmektedir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK Sorgulama Nasıl Yapılır?

SSK sigorta türleri 3 farklı gruba ayrılmaktadır. Bunlar SSK (4A), Bağ-kur (4B) ve Emekli Sandığı(4C)’dır. Bağlı bulunduğunuz ve prim ödemesi yapmış olduğunuz sigorta grubuna göre e-Devlet üstünden sorgulama işlemi yapabilirsiniz. e-Devlet ile sorgulama işlemi yapmak isteyenlerin e-Devlet şifresi olması gerekmektedir. e-Devlet şifresine sahip olmayanlar herhangi bir PTT şubesine giderek 2 TL ücret karşılığında, kendilerine ait bir şifre temin edebilirler. e-Devlet sisteminden yapılacak sorgulamalar ile SSK toplam gün sayınızı, aylık ödenen prim tutarınızı ve işe başlama tarihinizi görebilirsiniz. Çalışan kişiler dışında emekli olmuş olanlar da sorgulama işlemi ile pek çok bilgiye ulaşabilirler. Örneğin, emekli maaşlarının miktarlarını öğrenebilir ya da emeklilik belgelerine ulaşabilirler. Belirtilen sorgulamalar dışında gerekli durumlarda kişisel bilgiler ve adres bilgisi güncellenebilir.

Haberin Devamı

SGK-SSK Hizmet Dökümü Nedir?

Hizmet dökümü; SGK’ya prim ödeyenlerin, kendilerine ait olan sigorta ve prim bilgilerini gösteren belgeye denmektedir. Belge üzerinde kişinin temel sigorta bilgilerine yer verilmiştir. Yine bu belgede kişinin işe giriş ve çıkış tarihi, sigortalı olarak çalışılan günlerin sayısı, iş içinde görev yapılan kadro ile çalışılan şirketin kurumsal bilgileri bulunmaktadır. Hizmet dökümü belgesiyle ikramiye hesaplama, kıdem hesaplama gibi işlemlerde yapılabilmektedir. SGK-SSK hizmet dökümü belgesi vize alma sürecinde ya da mahkeme gibi resmi kurumlar tarafından da istenebilmektedir.

Haberin Devamı

Hizmet Döküm Belgesi Nasıl Alınır?

Hizmet döküm belgesini alabilmek için e-Devlet sistemine giriş yapılması gereklidir. e-Devlet sistemine giriş işlemi için T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi gerekmektedir. Giriş işlemi yapıldıktan sonra ekranın sol tarafında bulunan ‘’Hizmetler’’ bölümünden ‘’SGK Tescil ve Hizmet’’ sekmesine tıklanır. Açılan sayfadan da hizmet dökümü belgesine ulaşılıp istenilirse yazıcıdan çıktısı alınabilir.

SGK Prim Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK prim borcunuzu sorgulama işlemini e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ‘’Hizmetler’’ başlığı altından ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ bağlantısına tıklanmalıdır. Açılan sayfada bulunan seçenekler arasından ‘’ Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’’ sekmesine tıklanır. Adınıza ait bir prim borcu var ise ekranda gerekli bilgiler yer alacaktır.