Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Prim Sorgulama Girişi

SSK gün sorgulama hizmetleri kapsamında e devlet girişinden sigorta prim sorgulama yapılabilmektedir. SSK gün sorgulama hizmetleri hakkında bilgi almak ve işlem yapmak için haberin devamını okuyabilirsiniz.

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Prim Sorgulama Girişi

SGK, kurumsal olarak Türkiye’deki vatandaşlara sigorta güvencesihizmeti sunarken, milyonlarca kişinin bu imkanlardan yararlanmasını sağlamaktadır. Sigortalı kişi sayısının çok olması kurum içerisindeki iş yükünü arttırması ile birlikte bu konuda alternatif hizmet seçeneklerine gidilerek hizmetlerin online ortama taşınmasına karar verilmiştir. Bu karar ile birlikte SSK gün sorgulama hizmetleri e devlet kapısına dahil edilerek bu portal üzerinden kullanıma sunulmuştur.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

SSK gün sorgulama hizmetlerindenyararlanılması için vatandaşların ilk olarak e devlet kapsısı giriş yapması gerekmektedir. Aksi halde tüm SSK gün sorgulama hizmetlerine kısıtlama getirilecek ve herhangi bir işlem yapılmasına izin verilmeyecektir. Bu nedenle vatandaşların ilk olarak e devlet kapısı üyeliği alması gerekmektedir. Üyeliği olan kişiler ise direk giriş ekranı üzerinden giriş yapabilmektedir. Üyelik için gerekli olan şifreyi almak isteyen vatandaşlar ise PTT üzerinden yapacağı başvuru ile birlikte bu konuda herhangi bir sorun yaşamadan tüm hizmetlerden yararlanmaya başlayabilir.

Haberin Devamı

E devlet SSK gün sorgulama hizmetleri olarak SGK menüsü altında tüm hizmetler sıralanmış durumdadır. Vatandaşlar ihtiyaçlarına göre bu hizmetler arasından seçim yaparak işlemlerini internet üzerinden yapabilmektedir. Bu açıdan SSK sorgulama hizmetleri ile kurumlara gitmeye gerek kalmadan bilgi alınması mümkün hale getirilmiştir. SSK gün sorgulama ile birlikte vatandaşların sigorta gün dökümü alma, sigorta prim sorgulama gibi önemli konularda bilgi alması mümkün dür. Ayrıca yapılacak işlemler ile birlikte işveren ödemeleri de kontrol edilerek, düzenli ödenip ödenmediğine bakılabilir. Bu açıdan sigorta ödemelerinde düzenli ödeme yapılıp yapılmadığını merak eden kişiler için de SSK sorgulama hizmetleri kolaylık sağlamış durumdadır.

SSK prim sorgulama yaparaksigorta hakkında kısa süre içerisinde bilgi almak isteyen kişiler SSK hizmet dökümü alabilir. Alınacak olan SSK hizmet dökümü ile birlikte kişilerin tüm sigorta bilgileri ekranda yer alacaktır. Böylece kişilerin sigorta işe girişleri ve çıkışları, aylık olarak prim ödemeleri ve gün kazançları görülebilmektedir. Ayrıca tabloda otomatik olarak tüm gün ve prim bilgileri toplam olarak da verildiği için ek bir hesaplama işlemine gerek kalmadan ne kadar gün kaldığı, sigorta üzerinden kaç günün kazanıldığı öğrenilebilmektedir. Elde edilen veriler sayesindeemekliliğe dair de hesaplamalar yapılabilmektedir. Kişilerin doldurması gereken günlere göre toplam gün üzerinden yapılacak olan işlemler sayesinde kaç gün daha çalışılması gerektiği hesaplanabilmektedir. Bu açıdan SSK hizmet dökümü ile birlikte kişilerin tüm sigorta bilgileri takip edilerek gerekli olan hesaplamalar da yapılabilmektedir. Ücretsiz olarak sunulan SSK hizmet dökümü hizmetlerinden vatandaşlar istediği zaman içerisinde yararlanabilmektedir.

Haberin Devamı