Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SGK Borç Sorgulama

E devlet şifresiyleSSK gün sorgulamave SGK borç sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. SSK gün sorgulama ve diğer SGK sorgulama detaylarını yazımızda sizler için açıkladık. Detaylara bakalım.

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SGK Borç Sorgulama

Vatandaşların sigortaları üzerinden gün bilgisine erişebilmesi ve diğer sigorta işlemlerini yapabilmesi için e devlet kapısı üzerinden SGK tarafında online olarak sigorta hizmetleri sunulmaktadır. Sunulan hizmetler sayesinde tüm vatandaşlar için online olarak bilgi alınması ve sigorta takibi yapılması kolaylaşmıştır. Böylelikle kurumlardaki yoğunluk da azalmış durumdadır. SSK gün sorgulama gibi işlemlerinizde sizler de e devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanabilir ve online olarak tüm ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

SSK gün sorgulama, sigortalı olan kişinin sigortasında ne kadar günü olduğunu göstermektedir. Emeklilik ve sigorta takibinin yapılması için SSK gün sorgulama yapılması yeterli olacaktır. SSK gün sorgulama için ise ilk olarak kişilerin e devlet kapısı girişi yapması ve giriş sonrasında SGK menüsünde bulunan hizmet dökümü bağlantılarına tıklaması gerekmektedir. Böylece kişinin ilgili hizmet dökümü ekranda yer alacaktır. Ekranda yer alan bilgiler dahilinde tüm vatandaşlarSSK gün sorgulama yapabilecektir.

Haberin Devamı

Hizmet dökümündeki gün bölümlerine bakılması, sigortanın gün konusundaki detaylarını sunacaktır. Böylece alınacak olan hizmet dökümü sayesinde SSK gün sorgulama yapılması da kolay olmaktadır. Tüm vatandaşlar gün için bilgi almak ve SSK gün sorgulama yapmak içinhizmet dökümlerine ulaşması yeterliolacaktır. Üstelik hizmet dökümü alındığında gün dışında sigorta ile ilgili detaylar da yer aldığı için sigortanın diğer konularında da bilgi sahibi olunması mümkündür.

SGK Borç Sorgulama

SGK borç sorgulama, sigortası olan ya da SGK üzerinden işlem yapan kişilerinborç durumunu görebilmesi için SGK borç sorgulama yapması yeterlidir. SGK borç sorgulama işlemi sonrasında kişinin SGK’ya olan tüm borçlarını görüntülemesi mümkündür. İlgili borç sorgulamaişlemlerindesorgulamasayfasına giriş yapıldığındahizmetlerin seçilmesi gerekmektedir. Ardından sistem tarafından yapılacak olan sorgulamada ilgili hizmete ait kişinin herhangi bir borcunun olup olmadığı görüntülenecektir.

Haberin Devamı

Eğer borcunuz varsa, ekranda borç ve borcun detayları yer alacaktır. Böylece herhangi bir borç durumunda ekranda yer alan ödeme adımlarını takip etmeniz yeterli olacaktır. Sorgulamanızın ile birlikte borcunuzu da ödemeniz mümkün olacaktır. Ödeme işlemlerinde kişilerin kart ile ödeme yapması gerekmektedir. Kartınız üzerinden yapacağınız ödeme sonrasında SGK’ya olan borcunuz kalmayacaktır. Böylece istediğiniz zaman hem SGK borçlarınızı online olarak takip edebilir, hem de olan borçlarınızı online bir şekilde ödeyerek, borcunuzdan kurtulabilirsiniz. Bu imkanlar tüm vatandaşlar için getirilmiş ve ödeme işlemlerinde herhangi bir komisyon gibi ek ücretler de bulunmamaktadır.