Gazete Vatan Logo

SSK Borç Sorgulama İle SGK Prim Borcunuzu Öğrenebilirsiniz

SSK borç sorgulama hizmetleri sayesinde tüm vatandaşlar SGK’ya herhangi bir prim borcunun olup olmadığını öğrenebilmektedir. SSK sorgulama hizmetleri içinde bulunan SGK borç sorgulama uygulama detaylarına birlikte bakalım.

SSK Borç Sorgulama İle SGK Prim Borcunuzu Öğrenebilirsiniz

SSK sorgulama hizmetlerinin yanında borç bilgisinin görüntülenmesi ve ödenmesi için SGK tarafından web tahsilat servisi kurulmuştur. Sistemden tüm vatandaşların yararlanması mümkündür. SGK web tahsilat servisi, SGK borç sorgulama yapılması amacıyla kurulan resmi bir servistir ve tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştur. Bu açıdan tüm vatandaşlar sistem üzerinden yapılacak olan SGK borç sorgulama ile birlikte borç durumları hakkında bilgi alabilmektedir. Yapılacak olan işlemlerde herhangi bir ödeme yapılmasa dahi bilgi alınması ve borçların görüntülenmesi mümkündür. Bu açıdan sadece SGK borç sorgulama ve ödeme işlemleri için değil, sadece borç durumunun görüntülenmesi için de web tahsilat servisinden yararlanılması mümkün olacaktır.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK borç sorgulama kapsamında yapılacak olan işlemlerde SGK borç sorgulama formunda yer alan seçeneklerden uygun olanların seçilmesi gerekmektedir. Bu sayede herhangi bir şekilde borcu olan vatandaşların borç durumları ekranda yayınlanacaktır. Sizler de belirtildiği şekilde online olarak SGK borç sorgulama yapabilirsiniz. SGK borç sorgulama dışında SGK’ya ait sigorta üzerinden bilgi almak için SSK sorgulama da online olarak yapılabilmektedir. Sigorta hizmetlerinin online olarak sunulması bu anlamda tüm vatandaşların işlerini kolaylaştırmaktadır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına sigorta takibi yapılabileceği gibi prim ödemelerinin yapılıp yapılmadığını görmek ve bu anlamda sigorta takibi yapmak isteyen kişiler de online olarak SSK sorgulama yapabilmektedir. SSK sorgulama için yararlanılması gereken site e devlet portalıdır ve bu nedenle SSK gün sorgulama için gerekli olan tek şey e devlet kapısı üyeliğidir.

Haberin Devamı

SSK sorgulama için yapılacak olan e devlet kapısı girişi sonrasında sistem üzerinden sorgulama yapılması mümkün olacaktır. Bu açıdan sistem giriş yaptıktan sonra sitede yer alan SSK prim sorgulama hizmetlerine erişim sağlanması yeterli olacaktır. Alınmak istenen ve yapılmak istenen işleme göre hizmetler üzerinden yapılacak seçimler ile birlikte ekranda ilgili hizmete bağlı olarak kişinin tüm detayları yer alacaktır. Böylece SSK sorgulama yaptıktan sonra yayınlanacak olan sonuç sayfası üzerinden tüm bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Sizler için oluşturulmuş olan bu hizmetleri istenilen zamanda kullanmak mümkün olduğu gibi sadece SSK gün sorgulama için değil, diğer SGK hizmetleri için de aynı işlemler devam ettirilebilir.

Haberin Devamı

SSK sorgulama yapmak isteyenlerin 4A hizmet dökümünü seçmesi gerekmektedir. Bu sayede seçilecek olan döküm hizmeti sonrasında tüm sigorta detayları ekranda yer alacaktır. Ekrandaki döküm üzerinden yapılacak olan işlemler ile birlikte tüm vatandaşlar kolayca sigorta takibi yaparak, güncel bilgilerini görebilecektir.