Gazete Vatan Logo

SSK-BAĞ-KUR hizmet sorgulama işlemi nasıl yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet hizmetleri ağı e-SGK sayesinde kolaylıkla internette SSK Bağkur sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Online SSK Bağkur sorgulama işlemi dakikalar içerisinde internete erişim sağlanabilen her yerden gerçekleştirilebiliyor. Özellikle de online SSK Bağkur sorgulama işlemi sayesinde en güncel sigortalılık bilgileri hem 4A hem de 4B için alınabiliyor.

SSK-BAĞ-KUR hizmet sorgulama işlemi nasıl yapılıyor?

Türkiye’de internet hizmetleri günlük yaşantı içerisinde bireysel alanda son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlandı. Özellikle de günümüzde kolay erişilebilirliğe sahip olması dolayısı ile de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde son derece yoğun şekilde kullanılan ve her geçen gün kullanım oranları artış göstermekte olan internet üzerinde günümüzde SSK Bağkur sorgulama işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi sağlanabiliyor. Özellikle de insanlar yaşamlarının her alanında bu tip işlemlerine ve sorgulamalarına yönelik olarak devlet kurumları tarafından sunulmuş olan dijital hizmet olanaklarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet hizmetleri, yaşamın her alanında çok önemli kolaylıklar ve fırsatlar sağlıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet teknolojilerini en aktif şekilde kullanan kamu kurum ve kuruluşları arasında yer alan ve hatta bu alanda Türkiye’nin lider kurumu pozisyonunda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılmış olan oldukça geniş kapsamlı e-SGK ağı bulunuyor. Türkiye’de sigortalıların ve emeklilerin son derece pratik bir şekilde her türlü işlemine yönelik olarak internetin pratik ve hızlı işlem olanaklarından yararlanabilmelerini sağlamakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları günümüzde SSK ve Bağkur mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemlerini de yapabilmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile en güncel sigortalılık bilgilerini internet üzerinden öğrenebilme şansına sahip olabilen SSK ve Bağkur mükellefleri sadece dakikalar içerisinde sigortalılıklarına ilişkin olarak güncel dökümü online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile alabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde mobil akıllı cihaz teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler ile birlikte nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim imkanına sahip olabilen vatandaşlar, internet üzerinde yer alan dijital sigortalılık ve emeklilik hizmetlerinden her yerden yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

Bu çerçevede de SSK ve Bağkur mükellefleri internete erişim sağlayabildikleri her yerden ve en önemlisi de günün herhangi bir saatinde e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile online SSK Bağkur sorgulama işlemini gerçekleştirerek, en güncel SSK sigortalılık durumu bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de günümüzde SSK ve Bağkur mükellefleri tarafından elektronik platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarının kullanılabildiği e-Devlet Kapısı üzerinden sadece dakikalar içerisinde SSK Bağkur sorgulama işlemi gerçekleştirebiliyor.

İnternet üzerinde yer alan e-Devlet Kapısı üzerinden online SSK Bağkur sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması işleminin gerçekleştirilmesi gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de SSK ve Bağkur mükellefleri e-Devlet kimlik doğrulamasını ‘sisteme giriş’ ekranı üzerinde ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ seçeneklerinden birisiyle yapabiliyor. Daha sonra ‘e-hizmetler’ kategorisindeki e-SGK ağı uygulamalarıyla SSK Bağkur sorgulama işlemini SSK (4A) için ‘4A hizmet bilgisi’, Bağkur (4B) için ‘4B hizmet bilgisi’ ekranı üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı